Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Kartan till de bästa stockholmska terrasserna

Så ni letar en terrass? En terrass ni skall finna. Den här veckan tänkte jag tipsa om Stockholms i mitt tycke bästa terrasser. Sköna häng att välja mellan när ni är sugna på utsiktsdricka och sällskap. Enjoy!

Jazzigt vattenhål

Utsikt? Check. Musik? Japp. Stockholms största terrass? Oh, yes! På Mosebacketerrassen på Södra Teatern är det alltid fullknökat med ett väldigt blandat klientel, särskilt de kvällar då det är spelning. Stimmigt och härligt – här hänger man gärna!

Mosebacke torg

Foto: Mats Frödin / Södra Teatern

Vid vattnet

För lunch, middag, drinkar är Strandbryggan Sea Club invid Djurgårdsbron. Med sitt fantastiska läge, fransk-svenska bistrokök och bar är detta stället för att se och synas. Blir det för varmt är ett dopp i vattnet ett dyk bort.

Strandvägen, Strandvägskajen 27

Med guldkant

Kungliga Operans lite undanskymda guldterrass är en oas i stan, lika perfekt för en AW med vännerna som en middag på tu man hand. Omgiven av citron- och olivträd avnjuter man fräsch sommarmat och bubbel med fin utsikt över Sveriges Riksdag, Gustav Adolfs torg och Stockholms Slott.

Guldterrassen, Strömgatan 14

Som i Thailand

Thailändska solstolar: Khao Lak? Pad Thai och Singha: Phuket? Icke, men Thaibåten tar er också dit trots att vi är kvar på Söder. Borra ner fötterna i sanden, beställ in lite spicy thaimat och ett par kalla och njut av solnedgången.

Kajplats 301, Norra Hammarbyhamnen

Terrass med klass

En dold pärla på första parkett. Dramatenterrassen intill Nybrokajen är inte känd för så många men när man väl hittat hit blir den snabbt en favorit. Varför inte inleda första akten med en Toast Skagen? Själv tar jag gärna en paus här när jag har en shoppingdag på stan.

Dramaten, Nybroplan 2

Med humlesurr

Scandic Anglais takterrass är liten men naggande god – och populär. Känd för sina väldigt goda drinkar och episka utsikt över Humlegården får man passa på om man vill få plats när solen gassar på. Faktiskt är hela hotellet toppen tycker jag, är jag inte på taket sitter jag gärna och jobbar nere i lobbyn.

Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, sjunde våningen

Foto: Jimmy Eriksson

På landet

Vill man ha skönt trädgårdshäng utan att behöva lämna city är det Djurgården som gäller. Här finns många pärlor, jag gillar klassiska Villa Godthems trädgårdscafé. Härlig miljö och fin utsikt över Djurgårdsbrunnsviken. Missa inte mjukglassen!

Villa Godthem, Rosendalsvägen 9, Djurgården

Foto: Jack Bengtsson

Till Rivieran

Två steg från Gamla stans gränder, mitt emot Skeppsholmen, bjuder Mister French lounge på det bästa: franskt brasserikök, cocktailar, skön musik, mjuka soffor och solnedgångsutsikt. Mais oui!

Tullhus 2, Skeppsbrokajen

Takpark med spel

Stockholms mäktigaste takterrass är stor, central och väldigt instagramvänlig. Takpark by Urban Deli är inredd som en stor park fast nio våningar upp. Med uteservering, paviljong, plus två utebarer får magen sitt och vill man stilla sitt lekfulla sinne finns aktiviteter och spel att låna. USP: Avslappnat häng i parkmiljö med 360 graders utsikt!

Urban Deli, Sveavägen 44, nionde våningen

Närmast himlen

En verklighetsflykt från vardagen. På takterrassen TAK vid Brunkebergstorg kommer man till en helt annan värld med precis den rätta kombinationen av utsikt, drinkar, atmosfär, musik och ett skönt sort av gästerna.

TAK, Brunkebergstorg 4, våning 14

Foto: Tak/Wingårdhs

 

Words of wisdom

“Grateful for where I’m at, excited about where I’m going.”

 

Glad fredag alla där ute. I dag ska det bli närmare tio grader här i stan och då kan man inte vara annat än peppad på dagen och på helgen som är i antågande. Vad har ni för planer? Själv ska jag dricka finkaffe på stan, äta middag med en kompis i soffan, planera ett event, lyssna på det här, skriva klart en text om tre samhällsförändrare och powerbabes, fira våren, köpa en vit t-shirt och sälja ett radhus.

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Teleportering till sydligare breddgrader

Inspirerad av Petras roliga inlägg vill jag härmed teleportera mig till en annan breddgrad.

Morgonen börjar med att jag vaknar upp på latituden 20° 17′ S, nämligen Mauritius. Jag har precis klivit upp ur sängen i min drömmiga villa på Belle Mare Plage alldeles intill stranden.

Snabbt satt på mig baddräkt och en tunn klänning ovanpå. På väg ner för ett första dopp fastnar jag inför utsikten som får mig att tappa andan.

Jag bestämmer mig för att vänta med badet och ger mig i kast med frukostbuffén.

Sedan kan jag inte vänta längre. Det blir bad, både i hav och pool.

Konstaterar nöjt att Sverige och vintern är långt borta.

När eftermiddagen kommer gör jag mig redo för en fördrink i loungen, blossande röd om kinderna.

Innan det är dags för middag i den tropiska natten.

Ny dag: Golf på schemat!

Det går bra. Eller faktiskt bäst. Jag blir således bjuden på segerlunch …

… av mitt trevliga sällskap.

Innan eftermiddagen går mot kväll hinner jag med en lång promenad längs den långa vackra sandstranden.  Palmbladen rasslar behagligt i brisen.

Uppsnofsad för kvällen konverseras det med i goda vänners lag.

Innan vi intar middag där kockarna överträffar varandra i kulinariska rätter. Jag konstaterar nöjt att jag nog aldrig har ätit någon godare mat än den nygrillade fisken och skaldjuren som serveras.

Dagen därpå vaknar jag redan klockan sex och ger mig ut på en lång löptur längs havet. Naturen är bedövande vacker, helt filteroberoende.

Tagen av alla intryck intar jag en skön dagbädd invid poolen. Jag läser, skriver och funderar över livet medan underliga fågelläten gäckar. I en hel timme ligger jag helt stilla och ser ut över detta.

Sedan fortsätter mitt filosoferande här, jag känner mig som ett barn på nytt och förtränger tanken på att jag snart måste åka hem.

I stället gör jag mig så toksnygg jag bara kan.

Och smäller sedan av ett stort party i alla regnbågens färger med ett gäng powerdonnor!

Och när den ljumma kvällen övergått till sen timme och till och med gryning vandrar jag tillbaka till min villa och tänker att här …

… på den magiska resorten Belle Mare Plage på Mauritius allra vackraste strand hör jag hemma.

 

Arbetsuniform, ja eller nej?

För något år sedan läste jag en artikel om art directorn Matilda Kahl som haft på sig samma uniform på jobbet i tre års tid för att slippa planera sin outfit varje dag. Hennes stående klädval var vit skjorta och svarta byxor. Genom att alltid köra samma outfit kunde hon i stället för att slösa tid på att välja kläder på morgonen rikta all sin kreativitet på jobbet.

Andra som också kör på det är bland andra Mark Zuckerberg som sportar sin grå Brunello Cucinelli t-shirt. Steve Jobs blev ju känd för att alltid bära svart polotröja, jeans och New Balance sneakers. För att inte tala om salige Karl Lagerfeld med sin ikoniska uniform bestående av stärkt vit skjorta med hög krage (han lär ha haft ett tusental i garderoben), svarta solglasögon och skräddarsydda svarta kavaj.

Samma outfit varje dag känns ju som en bra idé och ibland tänker jag att jag också skulle börja med det. Men direkt efter dyker tanke nummer två upp: vad skulle bli min jobbuniform? Jeans bär jag redan i dag i alla fall 75 % av tiden så de blir det nog. Men upptill då? Vit t-shirt med svart blazer över? Skinnjacka? Eller skulle jag göra en Jobs och satsa på den svarta polotröjan?

Nu tror jag kanske inte att jobbuniform skulle passa mig i längden. Jag skulle nog säkert känna mig befriad från onödig stress och, precis som Kahl säger i artikeln, slippa känna pressen på att alltid bevisa min kreativa förmåga (och att jag har koll på modet) genom mina kläder. Men samtidigt skulle nog mycket av lusten försvinna, glädjen i att faktiskt byta skepnad – och karaktär – efter humör och lust. Är inte det något av modets styrkor, att kunna visa vem man är och styrka sin identitet men också hur man vill uppfattas av andra?

 

Till hela bloggen