Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Kartan till de bästa stockholmska terrasserna

Så ni letar en terrass? En terrass ni skall finna. Den här veckan tänkte jag tipsa om Stockholms i mitt tycke bästa terrasser. Sköna häng att välja mellan när ni är sugna på utsiktsdricka och sällskap. Enjoy!

Jazzigt vattenhål

Utsikt? Check. Musik? Japp. Stockholms största terrass? Oh, yes! På Mosebacketerrassen på Södra Teatern är det alltid fullknökat med ett väldigt blandat klientel, särskilt de kvällar då det är spelning. Stimmigt och härligt – här hänger man gärna!

Mosebacke torg

Foto: Mats Frödin / Södra Teatern

Vid vattnet

För lunch, middag, drinkar är Strandbryggan Sea Club invid Djurgårdsbron. Med sitt fantastiska läge, fransk-svenska bistrokök och bar är detta stället för att se och synas. Blir det för varmt är ett dopp i vattnet ett dyk bort.

Strandvägen, Strandvägskajen 27

Med guldkant

Kungliga Operans lite undanskymda guldterrass är en oas i stan, lika perfekt för en AW med vännerna som en middag på tu man hand. Omgiven av citron- och olivträd avnjuter man fräsch sommarmat och bubbel med fin utsikt över Sveriges Riksdag, Gustav Adolfs torg och Stockholms Slott.

Guldterrassen, Strömgatan 14

Som i Thailand

Thailändska solstolar: Khao Lak? Pad Thai och Singha: Phuket? Icke, men Thaibåten tar er också dit trots att vi är kvar på Söder. Borra ner fötterna i sanden, beställ in lite spicy thaimat och ett par kalla och njut av solnedgången.

Kajplats 301, Norra Hammarbyhamnen

Terrass med klass

En dold pärla på första parkett. Dramatenterrassen intill Nybrokajen är inte känd för så många men när man väl hittat hit blir den snabbt en favorit. Varför inte inleda första akten med en Toast Skagen? Själv tar jag gärna en paus här när jag har en shoppingdag på stan.

Dramaten, Nybroplan 2

Med humlesurr

Scandic Anglais takterrass är liten men naggande god – och populär. Känd för sina väldigt goda drinkar och episka utsikt över Humlegården får man passa på om man vill få plats när solen gassar på. Faktiskt är hela hotellet toppen tycker jag, är jag inte på taket sitter jag gärna och jobbar nere i lobbyn.

Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, sjunde våningen

Foto: Jimmy Eriksson

På landet

Vill man ha skönt trädgårdshäng utan att behöva lämna city är det Djurgården som gäller. Här finns många pärlor, jag gillar klassiska Villa Godthems trädgårdscafé. Härlig miljö och fin utsikt över Djurgårdsbrunnsviken. Missa inte mjukglassen!

Villa Godthem, Rosendalsvägen 9, Djurgården

Foto: Jack Bengtsson

Till Rivieran

Två steg från Gamla stans gränder, mitt emot Skeppsholmen, bjuder Mister French lounge på det bästa: franskt brasserikök, cocktailar, skön musik, mjuka soffor och solnedgångsutsikt. Mais oui!

Tullhus 2, Skeppsbrokajen

Takpark med spel

Stockholms mäktigaste takterrass är stor, central och väldigt instagramvänlig. Takpark by Urban Deli är inredd som en stor park fast nio våningar upp. Med uteservering, paviljong, plus två utebarer får magen sitt och vill man stilla sitt lekfulla sinne finns aktiviteter och spel att låna. USP: Avslappnat häng i parkmiljö med 360 graders utsikt!

Urban Deli, Sveavägen 44, nionde våningen

Närmast himlen

En verklighetsflykt från vardagen. På takterrassen TAK vid Brunkebergstorg kommer man till en helt annan värld med precis den rätta kombinationen av utsikt, drinkar, atmosfär, musik och ett skönt sort av gästerna.

TAK, Brunkebergstorg 4, våning 14

Foto: Tak/Wingårdhs

 

Fredag!

Håller ni med mig om att den här veckan har varit en sjuhelvetes resa? Galet hektisk för min del och jag har nog sällan varit så produktiv. Skrivit artiklar, intervjuat spännande personer, gjort research, gått på möten, förberett lanseringen inför jul, talat i telefon, sprungit ärenden, skissat på samarbetsförslag för 2019, talat ännu mer i telefon, plåtat till bloggen, cyklat på träningshojen i omgångar och hjälp morsan med att planera en glöggfika. Det jag inte hunnit med är pedikyren, hade tänkt att ha öppna skor på smokingfesten i kväll så jag får se hur jag gör med den saken. Jag har heller inte hunnit med administration för företaget som jag hade tänkt men det får vänta till nästa vecka. Den här helgen tänker jag ägna åt mer icke-relaterade aktiviteter såsom bokläsande, promenader och provsmakning av pepparkakor – bara fem veckor kvar till jul nu!

Men nu ska jag ge järnet på tangentbordet ett par timmar till innan det är dags att svida om till smoking. Först blir det fördrink hemma hos Robert och därefter färd till Såstaholm där baluns med Connoisseur-gänget väntar, vilket ska bli hur kul som helst. Note to self: Gå på fest lite oftare!

Jag hoppas att ni får en alldeles strålande fredagskväll ni med, vare sig ni ska på partaj eller chilla i myskläder hemma i soffan, så hörs vi lite senare.

 

Efter ett besök hos frisören

Nu känns håret fint och fräscht igen efter ett besök hos Camilla på Cardell.

Hej! Jag var hos Camilla på Cardell igår och fixade håret. Det är alltid mysigt att komma dit och få bli ompysslad. Camilla är grym på att få mitt hår att se mycket fräschare ut igen och jag går alltid därifrån lite mer rak i ryggen. Kan vi bara komma överens om att en bra frisör är värd sin vikt i guld?

För mig är ett besök hos frisören också en välbehövlig paus från vardagens knot. Jag sitter gärna tyst och ser på när Camilla jobbar och det är så skönt att kunna göra det utan att det känns konstigt. Camilla är helt fine med att inte behöva prata; jag kan tänka mig att som frisör blir det rätt mycket snack om allt mellan himmel och jord hela dagarna så hon tycker nog också att det är rätt skönt. Ibland har jag även med mig datorn så att jag kan jobba lite samtidigt.

Igår var det dags för omsättning av mina extensions. Mitt eget hår har blivit ganska långt i sig självt men typiskt nordiskt (läs: tunna hårstrån) så jag har förlängning främst för en tjockare känsla. Sedan jämnade hon till topparna och kapade min galet snabbväxande lugg, så nu går jag runt med den där härliga känslan av nyklippt hår.

Dags för mig att kila, jag ska hämta bilen och åka till däckverkstan för att byta till vinterdäck. Mors!

 

Torsdagsinspo

Nu när jag ändå redan har bombarderat er med så många bilder från Gleneagles så tycker jag att vi stannar kvar i Skottland ett tag till, i alla fall mentalt. Men vi lämnar Gleneagles och vänder blicken åt sydväst där en skotsk superanläggning väntar: Turnberry.

Bland alla ikonbanor står Turnberrys Alisa Course högt i popularitet. Belägen på randen av Atlanten talar vi links av bästa sort. Alisa har stått värd för British Open vid fyra tillfällen, senast 2009, och det är verkligen en underbar scen för The Open. Här finns lika spektakulära som legendariska hål där stor golfhistoria har skrivits. Det vore väl något att själv få åka dit och skriva vidare på den! Efter helgen som var har jag verkligen fattat tycke för Skottland, såväl atmosfären som folket och naturen så det skulle jag inte tacka nej till.

Här på Alisa utgör naturens element och det ombytliga vädret utgör en stor del av upplevelsen. Skulle den ständigt närvarande blåsten bli för svår är det samtidigt så vackert att man kan bortse från alla dubbelbogeys man garanterat kommer att göra. Det är väl ändå fair, känner jag.

I blickfånget står den storslagna fyren, 24 meter hög som visat sjömännen vägen ända sedan 1873. Och sedan 1901, då Turnberry invigdes, vägleder den golfare.

Det femstjärniga hotellet är lika omtalat som banan. Nu kan jag inte hela historien bakom men det var här som legenden Robert de Bruce en gång regerade. Och det ser ju superfint ut där det ligger inbäddat i grönskan med utsikt mot havet och den oförstörda kustlinje. Turnberrys andra bana Kintyre ska vara minst lika bra, sedan finns det också en niohålare, Arran, att pröva på om man vill maxa golfen.

Vi säger väl så, ha en fin torsdag!

 

Till hela bloggen