Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Jag behöver en espressomaskin

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Jag har aldrig varit någon kaffedrickare, men på senare år – och det här trodde jag aldrig att jag skulle säga – har jag lärt mig att tycka om och uppskatta espresso och cappuccino. Jag har upptäckt kaffets värld och tycker det är spännande att botanisera bland rostningar, smaknyanser och kaffebönor från olika delar av världen. Än så länge skulle jag förvisso inte kunna få i mig en slät kopp bryggkaffe, dit kommer jag nog aldrig att komma. Espresso, däremot, är en helt annan sak.

Nu har det i alla fall blivit dags att skaffa mig en espressobryggare här hemma. Jag har en liten mokabryggare och den funkar okej, men jag skulle gärna vilja ha mig en proffsig italiensk espressobryggare så att jag kan fortsätta att utveckla mina skills. Manuell eller pods har jag inte bestämt än, inte heller om jag vill ha integrerad mjölkskummare. Det finns för- och nackdelar med alla varianter. Pods är ju smidigt men det adderar en extra dimension att göra sin espresso manuellt, och så kan man ju styra processen på ett helt annat sätt. Jag har scoutat runt lite och här är några alternativ jag gillar.

 

 

Siemens EQ Plus är en helautomatisk maskin, lätthanterlig och smidig eftersom man bara behöver trycka på en knapp. // Man gillar ju grejer som vunnit produkttester och det gjorde Melitta Caffeo Passione One Touche 2018. Har en jäkla massa olika funktioner och förinställda kaffespecialiteter. Dessutom är den kompakt och modernt avskalad i designen. // Liten och smidig manuell espressomaskin från De’Longhi Funkar med både malet kaffe och kapslar – smidigt så att man kan välja. // Manuell espressomaskin från Ascaso. En snygg liten designad sak som jag tror gör väldigt bra espresso tack vare sina features som ångrör, löstagbar vattentank och snabba uppvärmningstid (2 minuter).

Hur snygg är inte Smegs retromaskin i 50-tals stil? Finns i flera färger men den röda skulle göra sig väldigt bra på min köksbänk. Sedan vet jag inte hur bra kvalitet det är, men den har i alla fall ångfunktion för mjölkskumning vilket är ett plus. // Sage by Heston Blumentahl har gjort en stilren manuell espressomaskin i rostfritt, The Barista Express. Har  integrerad kvarn där man kan välja mellan 18 olika grader vilket jag gillar. // Gillar KitchenAids Artisan, en riktigt snygg maskin med två kokare så att man kan brygga espresso och skumma mjölk samtidigt.

Rocket Mozzafiato type V, ser ut som en liten rymdstation. Stål, halvautomatisk med mjölkskummare. Gillar också att den har tydliga avläsare för tryck och temperatur. // Hur snygg är inte färgen på denna De’Longhi Distinta? Får dessutom plats på köksbänken utan problem.

 

Bilar, bilar, bilar och lite till

Det är måndag men i fredags var det fredag och dags för ett av försommarens trevligaste event: Connoisseurs Motordag.

Ni som har följt mig ett tag har säkert koll på att jag gillar att ratta bil och även om jag inte har råd att lägga vantarna på någon av dyrgriparna som presenteras på motordagen så är det alltid härligt att åka ut till Steninge Slott och njuta av de fina bilarna och vackra ägorna.

Steninge slott ligger i Sigtuna kommun, inte långt från Arlanda och ägs av Per och Åsa Taube. Det är ett otroligt fint och välbehållet slott, uppfört i slutet av 1600-talet efter ritningar av Nicodemus Tessin den yngre.

Under motordagen får prestigemärken som Rolls Royce, Porsche, Ferrari och andra möjlighet att visa upp sig för inbjudna motorentusiaster och i år hade de satsat som aldrig tidigare. Vagnparken gick verkligen inte av för hackor.

Det fanns många skönheter att sätta tänderna i! Vem vill inte ha en bil med vingar?

Madame Connoisseur och min boss Susanne var nöjd och glad.

Drygt tusen gäster var på plats och förutom bilutställningen och möjligheten att provköra bjöds det på härlig lunch och en mousserande vin från Richard Juhlin och MRG Wines – alkoholfri förstås eftersom det ju är ett motorevent. Jag dricker ju sällan alkohol och vill ni hitta ett riktigt bra alkoholfritt vin rekommenderar jag varmt att ta en kik på MRG Wines alkoholfria viner. Gillar särskilt den här gjord på chardonnaydruvor med låg sötma och fullpackad med gröna äpplen, päron och citrus och precis lagom torrt.

Min stiliga kollega Robin från Connoisseur – dagen till ära iklädd våra bågar Skaulo. Det känns fortfarande overkligt när jag ser folk på stan gå runt med Akenberg på näsan.

Vädret var verkligen helt perfekt. Lagom temperatur för att bilarna ska gå varma och utställarna bli nöjda. Vad säger ni om den här giftgröna McLaren?

Ja, och sen åkte vi hem mitt sällskap och jag efter en fantastiskt trevlig eftermiddag.

 

Vecka 25

God morgon!

Måndag och midsommarvecka – hoppas att ni är laddade! I morse gick jag upp vid fem för att hinna träna och få klart lite saker innan dagen kickar igång på allvar. På mitt bord den här veckan.

Research inför tre intervjuer, förbereda knock out criteria och market prioritization inför vår workshop med Business Sweden, ha möte med mitt team, göra en intervju med den här kvinnan, färga fransarna, läsa om batterisvensken, skriva skriva skriva, styra upp midsommar och gratulera min lillebror på födelsedagen.

Nu rullar vi igång den här veckan.

Pic source

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Till hela bloggen