Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Jag behöver en espressomaskin

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Jag har aldrig varit någon kaffedrickare, men på senare år – och det här trodde jag aldrig att jag skulle säga – har jag lärt mig att tycka om och uppskatta espresso och cappuccino. Jag har upptäckt kaffets värld och tycker det är spännande att botanisera bland rostningar, smaknyanser och kaffebönor från olika delar av världen. Än så länge skulle jag förvisso inte kunna få i mig en slät kopp bryggkaffe, dit kommer jag nog aldrig att komma. Espresso, däremot, är en helt annan sak.

Nu har det i alla fall blivit dags att skaffa mig en espressobryggare här hemma. Jag har en liten mokabryggare och den funkar okej, men jag skulle gärna vilja ha mig en proffsig italiensk espressobryggare så att jag kan fortsätta att utveckla mina skills. Manuell eller pods har jag inte bestämt än, inte heller om jag vill ha integrerad mjölkskummare. Det finns för- och nackdelar med alla varianter. Pods är ju smidigt men det adderar en extra dimension att göra sin espresso manuellt, och så kan man ju styra processen på ett helt annat sätt. Jag har scoutat runt lite och här är några alternativ jag gillar.

 

 

Siemens EQ Plus är en helautomatisk maskin, lätthanterlig och smidig eftersom man bara behöver trycka på en knapp. // Man gillar ju grejer som vunnit produkttester och det gjorde Melitta Caffeo Passione One Touche 2018. Har en jäkla massa olika funktioner och förinställda kaffespecialiteter. Dessutom är den kompakt och modernt avskalad i designen. // Liten och smidig manuell espressomaskin från De’Longhi Funkar med både malet kaffe och kapslar – smidigt så att man kan välja. // Manuell espressomaskin från Ascaso. En snygg liten designad sak som jag tror gör väldigt bra espresso tack vare sina features som ångrör, löstagbar vattentank och snabba uppvärmningstid (2 minuter).

Hur snygg är inte Smegs retromaskin i 50-tals stil? Finns i flera färger men den röda skulle göra sig väldigt bra på min köksbänk. Sedan vet jag inte hur bra kvalitet det är, men den har i alla fall ångfunktion för mjölkskumning vilket är ett plus. // Sage by Heston Blumentahl har gjort en stilren manuell espressomaskin i rostfritt, The Barista Express. Har  integrerad kvarn där man kan välja mellan 18 olika grader vilket jag gillar. // Gillar KitchenAids Artisan, en riktigt snygg maskin med två kokare så att man kan brygga espresso och skumma mjölk samtidigt.

Rocket Mozzafiato type V, ser ut som en liten rymdstation. Stål, halvautomatisk med mjölkskummare. Gillar också att den har tydliga avläsare för tryck och temperatur. // Hur snygg är inte färgen på denna De’Longhi Distinta? Får dessutom plats på köksbänken utan problem.

 

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Påskhelgens äggigaste tips

Veckans mattips! Äggugglor och äggkycklingar som lyfter påskbordet på ett kick.

God mat och framförallt ägg hör ju högtiden till. Dessutom är det alltid kul att påskpyssla med ägg och smarriga bakverk och skapa sina egna versioner av klassikerna på matbordet i påsk. Dit hör definitivt de här ägg-stra (förlåt!) söta skapelserna.

Ett tips: Spola äggen i kallt vatten direkt efter kokning. Då upphör kokningen av ägget direkt, dessutom lossnar skalet lättare om ägget kyls.

Äggugglor och äggkycklingar – det här behövs
ägg
gröna oliver
tandpetare
morot
torkade blåbär

Gör så här:
Koka äggen hårdkokta (8–10 minuter). Spola dem i kallt vatten och skala dem.
Skala en morot och skär tunna remsor av den med osthyvel. Använd sedan kniv för att skära ut fötter, näbb och tuppkam.
Dela oliverna (= ögonen) på mitten och fäst dem med tandpetare som ögon på äggugglorna.
Skär runda små ögon av torkade blåbär och fäst dem på ägget med hjälp av tandpetare på äggkycklingarna.
Ta-da!

 

Till hela bloggen