Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

I måndags när jag var i Miami

Det är torsdag men vi kastar oss tillbaka till i måndags då jag var inbjuden till Bolon Lab Store för att kickstarta sommaren med en skön Miami-inspirerad after work.

Bolon har en spännande historia. Företaget grundades för 70 år sedan av Nils-Erik Eklund och 2003 tog barnbarnen, systrarna Annica och Marie över rodret för familjeföretaget, som i tre generationer varit ledande i sin idé att göra textilspill till vävda mattor.

Både Annica och Marie är två riktiga doers och det är framförallt tack vare deras driv och tydliga vision om att ta ut en ny riktning som Bolon vuxit med raketfart och är i dag ett designdrivet och innovativt företag, som förenar den traditionella golvbranschen med den kreativa designvärlden.

Annica som är kreativ chef och som jag intervjuade för några månader sedan har alltid haft en passion för mode och design. En sida som också kommer till sin rätt genom hennes arbete som fotograf vid sidan om. För ett par år sedan gjorde hon och Marie verklighet om ett eget hotell i Italien, Villa la Madonna som ni säkert har hört talas om. Det ser helt fantastiskt ut och jag hoppas få möjlighet att besöka det någon gång.

Hela detta året är en hyllning till att Bolon fyller 70 år så det kommer att bli en rad olika happenings runt om i världen. I våras lanserade de sin nya kollektion Diversity på Milanomässan och de gör även ett superspännande samarbete med Missoni.

Under intervjun berättade Annica att hon får mycket inspiration genom sina resor. Strax efter den skulle hon iväg till Miami för att plåta konceptbilder och bilder för Bolons hållbarhetsarbete. Så det var förstås den trippen som hade fått ge färg till kvällens aw.

Det bjöds på palmer, smarriga lobster rolls, fruktspett, glass och drinkar. Vass vinylmusik satte oss i rätt stämning och så fick vi komponera egna halsband och armband med pärlor och pynt. Det var nästan så att jag hoppades att Don Johnson skulle dyka upp i sin midjekorta kavaj med dubbla axelvaddar och stentvättade jeans!

Så borde väl alla måndagar avrundas, tycker ni inte? Och i och med detta är också sommaren invigd!

 

På önskelistan

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

 

 

Det är fredag och det enda jag vill ha just nu är dels denna dubbelknäppta ullblazer från Givenchy men även ett par mörkblå jeans som jag kan mixa med nitar och nougatfärgat läder.

Jeans från 7 for all mankind.
Jeanskjol från Name it.
Pumps med nitar från Christian Louboutin.
Miniväska från Loewe.
Solglasögon Jokkfall från Akenberg.

 

Torsdagsinspo

Eftersom Scandinavian Invitation startar i dag på Hills Golf & Sports Club utanför Göteborg så är det väl inte mer än rätt att jag visar er lite fina bilder från banan ur Peters och min första golfbok Golfilicious där Hills är med. En helt underbar anläggning. Den bohuslänska naturen är mäktig och från klubbhuset, som ligger som ett örnnäste på toppen av en kulle, har man hänförande vyer.

Årets upplaga av tävlingen är en stjärntät historia – Stenson spelar, Norén är på plats och en hel radda välkända namn – och det ska bli spännande att följa den. Tyvärr från tv-soffan den här gången eftersom jag inte hade möjlighet att vara på plats. Jag kan verkligen rekommendera ett besök hit, oavsett om man spelar golf eller inte. Och restaurangen är toppen.

Glad torsdag!

Foto: Peter Cordén, Golf is Art

 

En gårdagens outfit

Nu var det bra länge sedan ni fick en outfitlook i bloggen så här kommer en gårdagens.

Jag älskar mina skinnjackor och den här röda godingen från Massimo Dutti har gått varm den senaste tiden. Till den hade jag ett par chinos i twill från Jackpot – minns ni det märket? – som jag köpte för 190 miljoner år sedan och där tyget har blivit hur mjukt och skönt som helst efter all användning, plus en tröja från Cos Stores ton i ton. Eftersom gårdagen gick i ett med flängande på stan fick det bli sneakers till.

Nu har jag precis skrivit klart en artikel och ska hugga tag i lite material till Akenberg som måste bli klart. Vi har ju vår nya höstkollektion på väg in – yay! – som släpps i limiterad upplaga. Det ska bli så kul att snart få visa er vad vi jobbat med under året! Så länge får ni kika in här för mer inspiration.

 

Till hela bloggen