Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Humorprogram jag alltid återvänder till

Hej på er! 

Jag åker ju till Lund på fredag för Humorfestivalen och det ser jag så mycket fram emot. Det var alldeles länge sedan jag skrattade ordentligt och behöver det verkligen för det är så satans skönt.

Ibland när jag känner ett behov av att få skratta brukar jag öppna och botanisera i skattkistan, SVT:s Öppet Arkiv, för där finns det så många guldkorn jag kan se om och om igen. Mycket är nostalgi förstås, som det gärna blir med gamla favoritkomediserier som kanske överlevt sig själva – för alla er millennials, vi talar linjär tv nu – och de kanske inte fungerar lika bra idag. För det är som Hannes Holm har sagt: ”Det är ömtåligt med gammal humor.”

Här är i alla fall fem humorpärlor jag vill tipsa er om.

Lorry

”All skit försvinner.” Vi talar åttiotal, sarkasm, musikinslag och samhällskritik så långt ifrån pk det bara gick. När supersatiriska Lorry började sändas var jag 18 år gammal och programmet gav mig en sådan humorkäftsmäll att jag fortfarande har ont. Visst, en del sketcher är utdaterade och ja, några grejer är lite cheesy, men komediserien håller faktiskt än i dag. Att replikerna fortfarande sitter där är väl ett tecken så gott som något. Dessutom är det kul att se gräddan av Sveriges skådiselit i yngre versioner; Lena Endre, Ulla Skooog, Peter Dalle, Johan Ulveson, Claes Månsson och Stefan Sauk.

Foto: Öppet arkiv

 

Hipp Hipp!

SVT beskriver det bäst själva: Centralstimulerande humor av och med Anders Jansson och Johan Wester. Som för övrigt är radarparet bakom Humorfestivalen i Lund. Komediserien är i alla fall byggd kring ett hopkok av sköna scenfigurer från Jansson-Westers olika tidigare föreställningar, Det här är riktigt bra humor!

Foto: Öppet arkiv

 

Morran och Tobias

Denna succeserie på SVT Play har väl knappast undgått någon. Hoppas jag, för det här är så galet roligt! Webbserien kom visserligen 2015 men jag tycker den kan anses som en modern klassiker så den får följa med här ändå. Jag bara älskar Morran och sonen Tobias och relationen mellan dessa missanpassade människor som lever i samhällets utkant. Jag brukar klicka fram ett nytt avsnitt i appen och så skrattar jag så att mina medpassagerare på tåget hem ramlar av sätena. Johan Rheborg i rollen som Morran och Robert Gustafsson som Tobias är obetalbara.

Foto: SVT Play

 

Hasse &Tage

Revyer, filmer, tv-program, böcker, inspelningar. Det fanns inget som Hasse & Tage (Alfredson & Danielson) inte kunde ta sig an med samma bravur. Vem minns inte Ägget är löst, Gröna Hund och Svea Hund, Picassos äventyr eller Att angöra en brygga? Trots att humor är färskvara funkar det här fortfarande. Min absolut favorit är Herr Lindeman. Jag minns hur vi ofta brukade lyssna på Lindeman-gubbarna i bilens kassettdäck när vi åkte på långresa någonstans. I dag har jag ståupparna på cd; rappt, unikt och skitkul.

Foto: Hasse & Tage-museet

 

Nilecity 105,6

En klassiker från 1995, återigen med Johan Rheborg och Robert Gustafsson plus de andra i Killinggänget. Som titeln antyder snackar vi radiostation där det mesta händer. Humor utan ambitionsnivå och budskap men genialt bra. Min favoritkaraktär av alla som förekommer är ”Sudden” (Gustafsson), sportjournalisten som kommenterar udda sportgrenar. Tyvärr blev det bara sex cirka 30 minuter långa avsnitt, trots att alla ville ha mer. Som tur är finns Nilecity att se i det öppna arkivet. Episkt!

Foto: Öppet arkiv

 

 

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Påskhelgens äggigaste tips

Veckans mattips! Äggugglor och äggkycklingar som lyfter påskbordet på ett kick.

God mat och framförallt ägg hör ju högtiden till. Dessutom är det alltid kul att påskpyssla med ägg och smarriga bakverk och skapa sina egna versioner av klassikerna på matbordet i påsk. Dit hör definitivt de här ägg-stra (förlåt!) söta skapelserna.

Ett tips: Spola äggen i kallt vatten direkt efter kokning. Då upphör kokningen av ägget direkt, dessutom lossnar skalet lättare om ägget kyls.

Äggugglor och äggkycklingar – det här behövs
ägg
gröna oliver
tandpetare
morot
torkade blåbär

Gör så här:
Koka äggen hårdkokta (8–10 minuter). Spola dem i kallt vatten och skala dem.
Skala en morot och skär tunna remsor av den med osthyvel. Använd sedan kniv för att skära ut fötter, näbb och tuppkam.
Dela oliverna (= ögonen) på mitten och fäst dem med tandpetare som ögon på äggugglorna.
Skär runda små ögon av torkade blåbär och fäst dem på ägget med hjälp av tandpetare på äggkycklingarna.
Ta-da!

 

Till hela bloggen