Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Hösten 2018

Hello,

Sitter på kontoret och försöker få lite ordning på saker och ting. Kaffekoppen står vid min sida och jag har just fått i mig en espresso. Egentligen är det lite konstigt att jag skriver det, för i 45 år har jag inte druckit kaffe över huvud taget. Ända fram tills för två år sedan har jag varit en inbiten tedrickare, men då av en anledning jag inte riktigt vet vilken började jag smaka mig in på espresso och cappuccino som jag i dag tycker är väldigt gott. Vet ärligt talat inte varifrån det kom, men tror det började med att jag testade cappuccino med mycket skum en dag och gillade det. Fast en slät kopp kaffe skulle jag nog aldrig få i mig, där går gränsen.

I alla fall. Nu är det måndag och om ni undrar hur min vecka ser ut kan jag berätta att det inte är något jättesärskilt som händer. Ska lägga sista handen på ett stort reportage till en av modemagasinen, skriva lite på min bok, invänta input från en uppdragsgivare för ett par kundcase som ska göras. Träna, ute och inne. Gå på något möte. Sånt. Känns iaf som att det kommer att bli en bra vecka. Och just det, på lördag är det taco-kväll med tjejerna, ska bli kul!

I dag tänkte jag försöka skriva ner mina mål för hösten. Saker jag vill uppnå både arbetsmässigt och privat. För mig har hösten alltid känts som tiden för nystart snarare än nyår – komma nyladdad och redo till skolstart med nyvässade blyertspennor-känslan, ni vet. Då man levlar upp och tar nya steg:

Privat: 

1. Vara mer social. Under veckorna tenderar jag att bara jobba, jobba, jobba, men jag vet att det vore bra för mig att umgås mer med andra, träffa kompisar. Ska verkligen lägga manken till att tanka på det sociala kontot den här hösten och försöka vara lite mer spontan. Vore lite trevligt att få dejta också, jag har nog aldrig varit så här singel förut.

2. Resa. Har blandade känslor här. Det går inte att komma ifrån att klimatångesten har tagit ett rejält grepp om mig och jag inte vill resa för den sakens skull. Jag har också ledsnat lite på att jag nästan alltid reser själv, vilket emellanåt känns trist. Samtidigt vill jag omfamna min lust till att upptäcka nya platser – och slippa undan vinterrusket! Jag hoppas fortfarande på att få resa tillbaka till Mauritius för det var helt fantastiskt. Annars blir det nog några dagar i Dubai där jag inte har varit tidigare och som jag är nyfiken på. En sväng till Köpenhamn ska hinnas med och möjligen även en tur till Göteborg.

3. Behålla träningen på den nivå jag har nu men få in mer variation. Jag behöver träningen för att må bra, skulle bli helt nipprig av att inte träna, men känner att det går lite på slentrian nu. In med mer yoga och rörlighetsträning och ut med en del nötande på träningscykeln är målet.

4. Se mig om efter nytt boende. Jag har länge velat gå upp en size och har börjat kika runt lite på lägenhet. Den dag mamma flyttar och vi säljer huset kommer hon att låta en del av pengarna gå vidare till oss barn och då tänker jag passa på att köpa nytt. Är lite sugen på att flytta in till stan men samtidigt lite rädd för att jag kommer att sakna Täby och naturen för mycket. Oavsett vart jag så småningom flyttar så ska jag satsa på stora ytor för umgänge – och trippla storleken på min garderob.

Karriär: 

1. Lansera nya bolaget och få det att lyfta. Jag har mentalt varit redo för att ta mig an ett större engagemang och länge velat bygga ett företag från grunden tillsammans med någon. Så det känns väldigt spännande att det är på väg att ske. AnnKathrin och jag känns redan som ett bra team och vi har stora planer och höga målsättningar. Jag är så pepp!

2. Växa som företagare. Kopplat till ovanstående. Jag känner att jag har mycket att ge och känner mig väldigt motiverad, men samtidigt vet jag att mina kunskaper i att driva företag i modebranschen (så var det sagt) inte är så djupa; det skiljer sig ju rätt markant från mitt företagande som journalist/copywriter. Den här hösten kommer att bli en läroperiod och mitt mål är att både företagen och jag som person ska utvecklas Att våga är inte min starkaste sida och jag har alltid varit en trygghetsjunkie med ett stort kontrollbehov. Samtidigt är det det som hållit mig tillbaka. I höst ska det bli ändring på det!

3. Utveckla bloggen. När jag började blogga hade jag ingen klar bild för vad jag ville med den, mer än att jag ville inspirera. Jag ville skapa en plats där jag kunde samla mina reseupplevelser, dela med mig av mina tankar om personlig utveckling och hälsa, berätta om golf och träning och låta er få möta spännande personer som jag träffar. Efter drygt ett år har jag märkt att mitt modeintresse har väckts till liv. Det har nog alltid funnits där men jag har tryckt undan det. Jag är absolut ingen ”modemänniska men jag gillar mode på mitt eget udda sätt och vad det gör med mig som person. Tanken är att mode ska bli en tydligare del av bloggen, med bättre outfitbilder och inspiration. Ett delmål är också att flytta den till en större plattform med mer muskler så att jag får större möjligheter att bli läst och även kunna skapa intressanta och inspirerande samarbeten. Det tror jag är en process som kommer att ta längre tid men jag har redan börjat samtala med potentiella magasin där det finns en bra match mellan oss.

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

#tbt

Har jobbat som satan idag men nu är det kväll och solen har gått ner. Ville bara sända er min allra varmaste Alla Hjärtans dag-hälsning – och en liten påminnelse bara om att så här skönt och alldeles alldeles underbart kommer i snart ha det igen!

Nu ska jag ordna lite Alla Hjärtans dag-mys, en kär vän kommer över till mig ikväll.

Kram J.

Till hela bloggen