Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Hösten 2018

Hello,

Sitter på kontoret och försöker få lite ordning på saker och ting. Kaffekoppen står vid min sida och jag har just fått i mig en espresso. Egentligen är det lite konstigt att jag skriver det, för i 45 år har jag inte druckit kaffe över huvud taget. Ända fram tills för två år sedan har jag varit en inbiten tedrickare, men då av en anledning jag inte riktigt vet vilken började jag smaka mig in på espresso och cappuccino som jag i dag tycker är väldigt gott. Vet ärligt talat inte varifrån det kom, men tror det började med att jag testade cappuccino med mycket skum en dag och gillade det. Fast en slät kopp kaffe skulle jag nog aldrig få i mig, där går gränsen.

I alla fall. Nu är det måndag och om ni undrar hur min vecka ser ut kan jag berätta att det inte är något jättesärskilt som händer. Ska lägga sista handen på ett stort reportage till en av modemagasinen, skriva lite på min bok, invänta input från en uppdragsgivare för ett par kundcase som ska göras. Träna, ute och inne. Gå på något möte. Sånt. Känns iaf som att det kommer att bli en bra vecka. Och just det, på lördag är det taco-kväll med tjejerna, ska bli kul!

I dag tänkte jag försöka skriva ner mina mål för hösten. Saker jag vill uppnå både arbetsmässigt och privat. För mig har hösten alltid känts som tiden för nystart snarare än nyår – komma nyladdad och redo till skolstart med nyvässade blyertspennor-känslan, ni vet. Då man levlar upp och tar nya steg:

Privat: 

1. Vara mer social. Under veckorna tenderar jag att bara jobba, jobba, jobba, men jag vet att det vore bra för mig att umgås mer med andra, träffa kompisar. Ska verkligen lägga manken till att tanka på det sociala kontot den här hösten och försöka vara lite mer spontan. Vore lite trevligt att få dejta också, jag har nog aldrig varit så här singel förut.

2. Resa. Har blandade känslor här. Det går inte att komma ifrån att klimatångesten har tagit ett rejält grepp om mig och jag inte vill resa för den sakens skull. Jag har också ledsnat lite på att jag nästan alltid reser själv, vilket emellanåt känns trist. Samtidigt vill jag omfamna min lust till att upptäcka nya platser – och slippa undan vinterrusket! Jag hoppas fortfarande på att få resa tillbaka till Mauritius för det var helt fantastiskt. Annars blir det nog några dagar i Dubai där jag inte har varit tidigare och som jag är nyfiken på. En sväng till Köpenhamn ska hinnas med och möjligen även en tur till Göteborg.

3. Behålla träningen på den nivå jag har nu men få in mer variation. Jag behöver träningen för att må bra, skulle bli helt nipprig av att inte träna, men känner att det går lite på slentrian nu. In med mer yoga och rörlighetsträning och ut med en del nötande på träningscykeln är målet.

4. Se mig om efter nytt boende. Jag har länge velat gå upp en size och har börjat kika runt lite på lägenhet. Den dag mamma flyttar och vi säljer huset kommer hon att låta en del av pengarna gå vidare till oss barn och då tänker jag passa på att köpa nytt. Är lite sugen på att flytta in till stan men samtidigt lite rädd för att jag kommer att sakna Täby och naturen för mycket. Oavsett vart jag så småningom flyttar så ska jag satsa på stora ytor för umgänge – och trippla storleken på min garderob.

Karriär: 

1. Lansera nya bolaget och få det att lyfta. Jag har mentalt varit redo för att ta mig an ett större engagemang och länge velat bygga ett företag från grunden tillsammans med någon. Så det känns väldigt spännande att det är på väg att ske. AnnKathrin och jag känns redan som ett bra team och vi har stora planer och höga målsättningar. Jag är så pepp!

2. Växa som företagare. Kopplat till ovanstående. Jag känner att jag har mycket att ge och känner mig väldigt motiverad, men samtidigt vet jag att mina kunskaper i att driva företag i modebranschen (så var det sagt) inte är så djupa; det skiljer sig ju rätt markant från mitt företagande som journalist/copywriter. Den här hösten kommer att bli en läroperiod och mitt mål är att både företagen och jag som person ska utvecklas Att våga är inte min starkaste sida och jag har alltid varit en trygghetsjunkie med ett stort kontrollbehov. Samtidigt är det det som hållit mig tillbaka. I höst ska det bli ändring på det!

3. Utveckla bloggen. När jag började blogga hade jag ingen klar bild för vad jag ville med den, mer än att jag ville inspirera. Jag ville skapa en plats där jag kunde samla mina reseupplevelser, dela med mig av mina tankar om personlig utveckling och hälsa, berätta om golf och träning och låta er få möta spännande personer som jag träffar. Efter drygt ett år har jag märkt att mitt modeintresse har väckts till liv. Det har nog alltid funnits där men jag har tryckt undan det. Jag är absolut ingen ”modemänniska men jag gillar mode på mitt eget udda sätt och vad det gör med mig som person. Tanken är att mode ska bli en tydligare del av bloggen, med bättre outfitbilder och inspiration. Ett delmål är också att flytta den till en större plattform med mer muskler så att jag får större möjligheter att bli läst och även kunna skapa intressanta och inspirerande samarbeten. Det tror jag är en process som kommer att ta längre tid men jag har redan börjat samtala med potentiella magasin där det finns en bra match mellan oss.

 

The Edit

Jessica Alba – om passion, fördomar och att gå sin egen väg
Porter Edit maj 2019
Foto: Will Davidson // Styling: Tracy Taylor

Tröja och byxor Chloé; halsband Alighieri; ringar Spinelli Kilcollin, Stone and Strand och Grace Lee // Klänning 3.1 Phillip Lim; halsband Alighieri // Klänning Zimmermann; sandaler Chloé; ringar Spinelli Kilcollin, Stone and Strand och Grace Lee // Klänning och armband Isabel Marant, sandaler Chloé

 

Touché!

För en tid sedan ledsnade jag på mina mörka partier under ögonen och gav mig ut på jakt efter en mirakelkräm. Nu sminkar jag mig inte särskilt mycket, men sedan gammalt är ju att man inte vill se trött och sliten ut, särskilt inte när det inte finns fog för det, haha. Till vardags använder jag som bas BB-krämen Nudista från L’Oréal för en naturlig lyster och jämnare hudton, men den är inte särskilt täckande.

Så kom det sig att jag fick den lilla guldpennan Touche Éclat från Yves Saint Laurent i händerna. Jag har ju hört mycket gott om denna concealerpenna som nått en form av kultstatus världen över, men tyckt att den varit aningen dyr. Nu har den släppts som ett add on-makeupverktyg, High Cover 2, med ny formula som jag blev nyfiken på så jag beslutade mig för att testa. Skulle verkligen denna klassiker kunna trolla bort mina mörka ringar under ögonen?

Skeptiker som jag är har jag sällan några höga förväntningar på produkter men jag kan redan säga att jag är fast. High Cover 2 är precis som originalet ljusreflekterande och den funkar som både highlighter och concealer tack vare att den innehåller mycket pigment. Ändå blir den inte kakig eller lägger sig i de fina linjerna under ögonen, vilket jag upplevt med andra produkter.

High Cover 2 finns i flera olika nyanser som kompletterar originalpennan. Jag valde 0,75 som är den ljusaste. Först tyckte jag den såg lite orange ut men när jag applicerade den lättarbetade highlightern så smälte väldigt bra in i min hudton. Resultatet är väldigt naturligt och jag upplever att hela området under ögonen med mörka ringar försvinner på ett fascinerande sätt. Även röda prickar och blemmor fungerar toppen att dölja.

Nu var det inte jättebra ljus där jag tog dessa bilder men jag hoppas att ni kan se. Helt klart en game changer som från och med nu kommer att ha sin självklara plats i necessären.

 

On the spot i Humlegården

Hej torsdag! Gudars vad jag njuter av detta väder – ÄNTLIGEN! Man älskar ju hur hela stan lever upp så här års. Så härligt att slå av på taken och bara promenera runt i det gröna fluffet och le mot andra glada människor.

Och med våren öppnar också nya satsningar upp – kul! Ett ställe som jag är nyfiken på är Omnipollo som öppnat ölträdgård vid Floras kulle i Humlegården. Jag passerar nästan dagligen genom Humlan som är en av mina favoritparker och det känns närmast självklart att här ska finnas en bra ölträdgård, tycker ni inte?

Omnipollo är ett av stans mikrobryggerier som gör hantverksöl. För ett par år sedan öppnade de pizzabaren Omnipollos hatt på Söder – som bekant är ju pizza ölens bästa vän. Jag har inte varit där men det är visst populärt. Omnipollo driver också ett ställe i Göteborg.

Nu har de alltså längtat ut och med tanke på at namnet är en sammanskrivning av orden omnipotent och det spanska ordet för kyckling, pollo, så lovar det gott tycker jag. På menyn finns, förutom öl förstås, godsaker såsom grillade skaldjur och mjukglass.

Vad säger ni, när går vi dit?

Foto: Gustav Karlsson Frost och Simon Bredenberg

 

Till hela bloggen