Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Hair talk med Lee Stafford

Hej på er!

Något av det roligaste med mitt jobb är att jag får träffa så många spännande och intressanta personer. I förra veckan var Lee Stafford, en av Englands bästa frisörer, i stan för att lansera sin nya produktserie Choco Locks. Lee öppnade sin första salong 1984 men att han över huvud taget blev frisör från början berodde på minsta motståndets lag, berättade han.

Jag som gillar att förändra håret och lägger det mesta av min skönhetsbudget på just hårvård- och hårvårdsprodukter passade förstås på att göra en intervju med honom.

Berätta om ditt hårvårdsmärke. Varför ville du ta fram en egen linje hårvårdsprodukter?

– För att vara ärlig drömde jag aldrig någonsin om att jag skulle ha mitt eget hårvårdsmärke, eller ens bli frisör. Jag kommer från en liten stad i England och gjorde mina första klippningar hemma i min mammas matsal i början av min karriär. Det var inte förrän jag vann ett stort pris som Englands bästa frisör som jag blev tillfrågad om jag inte ville ta fram en egen produktlinje. Vi började tala om det och jag sade direkt att i så fall ville jag rikta den mot en yngre målgrupp. Fram till dess hade designerprodukter inom hårvård främst marknadsförts mot mogna kvinnor. Det blev starten.

När insåg du att du ville arbeta professionellt med hår?

– Jag visste faktiskt inte alls vad jag ville jobba med så det var aldrig någon dröm. Jag blev utsparkad från skolan när jag var femton, hade inga kvalifikationer över huvud taget och var dyslektiker. En dag följde jag med min mamma till salongen när hon skulle fixa håret och då frågade hon om jag inte skulle prova på att jobba med hår. Jag gick med på att testa och älskade det från första början. Ju äldre jag blir desto mer älskar jag det, så jag känner mig så lyckligt lottad. Man måste gilla det man sysslar med annars kan man aldrig trivas eller bli framgångsrik. Det är en underbart kreativ och social miljö att jobba i.

Hur går du tillväga när du tar fram nya produkter, var börjar processen?

– Genom att hålla på med hår, se andra hålla på med hår och prata med folk om deras behov. Det är då inspirationen kommer. Jag har alltid varit besatt av hår och utifrån det kommer idéerna. Den första riktigt innovativa produkten jag tog fram var en värmeskyddsspray. Första gången jag använde en plattång och såg hur det rykte insåg jag hur mycket håret kunde ta skada. Så jag gick till kemisterna och berättade att jag ville ta fram en högkvalitativ produkt som skyddade håret mot värme. När den sedan släpptes tredubblades försäljningen över en natt, alla sade ”wow” när de testade den. Nu har den produkten funnits i 20 år.

Berätta om din senaste serie Choco Locks!

– Jag läste en bok om choklad av David Wolfe för ett och ett halvt år sedan. Jag blev helt fascinerad av kraften i kakao som jag var helt omedveten om. Så jag pratade med våra kemister igen och sade att jag ville ta fram produkter med kakao i. Vi började testa olika formulor och hade jättekul när vi laborerade för att få fram det resultat vi ville. Serien doftar fantastiskt och innehåller schampo, balsam, hårmask, en glansspray och en chokladshake som är en mix av en olja och fuktgivare som gör håret väldigt mjukt och följsamt.

Vi närmar oss sommaren. Vilka hårtrender är hetast den här sommaren?

– När vi ser tillbaka på det här decenniet längre fram kommer vi se att alla har långt, vågigt hår. Den här ofixade beachlooken har hängt med länge nu och jag kan inte se att den trenden avtar än. Men inget stannar ju för evigt så långt hår kommer att få ge vika förr eller senare. En trend som jag tror kommer att växa sig starkare är lockigt hår, lite Studio 54-känsla med riktigt små lockar. På 80- och 90-talet handlade allt om klippningen medan i dag ligger fokus på färg och styling. Jag är ju först och främst frisör så personligen hoppas jag att klippningen får bli medelpunkten igen. En annan trend som alltid är stor särskilt på sommaren är wet looks – Kim Kardashian har det hela tiden.

Vilka är dina bästa stylingtips för sommaren?

– Vågigt hår, och tricket är att låta ändarna vara raka. Även flätor i olika varianter är toppen. Det är så enkelt att göra och perfekt för en cool sommarlook. Jag älskar att se tjejer i flätor. Sedan är hästsvansen alltid en klassiker.

På stranden, ute på golfbanan eller var man nu spenderar sin sommar så utsätts håret för solens strålar. Hur bör man skydda sitt hår?

– Värmeskydd är jättebra för håret, precis som att du har solskyddskräm på huden. Samtidigt kan det vara ganska fint att låta solen bleka topparna lite, men du vill inte låta håret bli helt torrt och livlöst. Så värmeskydd och en hatt är mina bästa tips. Och att använda extra mycket fuktmask och hårolja. När man är på semester kan man alltid låta det sitta i hela dagen i en snygg wet look.

Många av Sweet spot stories läsare gillar golf. Spelar du själv golf?
– Nej, jag gör ju inte det. Min pappa spelar, min mamma spelar och hela min familj är besatt av golf och har försökt allt för att jag också ska börja. Men golf kräver rätt mycket tid och det har jag inte. Jag är en arbetsnarkoman. Nu har jag och min fru tre barn också så när jag inte jobbar är jag med min familj. Men vem vet, kanske börjar jag när jag blir äldre.

Till sist, bästa stylingtipsen för hur man går direkt från fairway till festen?

– Man kan inte slå en snygg hästsvans, kan man? Det är en vinnare. Oavsett vilken kvalitet eller längd du har på håret kan du alltid sätta upp en hästsvans. Högt eller lågt eller snett spelar ingen roll. Det eller en snygg fläta.

 

Läs mer om Lee Staffords produkter här.

 

Hårfint

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Högst på accessoartoppen just nu? Hårsmycken i form av klämmor och spännen i roliga färger och former.

 

Hårnål i silver Ariana Boussard-Reifel // Hårspänne med nitar Valentino // Äggformat hårspänne Charlotte Chesnais // Hårklämma i kristall Jennifer Behr

Hårklämma Rosantica By Michela Panero // Körsbärsformat hårspänne La Label // Hårkammar med Swarovskipärlor och emalj Jennifer Behr

Hårnålar i blomform Philippa Craddock // Hårspänne med fuskpärlor Lelet NY// Hårspänne med blommor Hvisk // Hårklämma Hvisk

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

Till hela bloggen