Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Hair talk med Lee Stafford

Hej på er!

Något av det roligaste med mitt jobb är att jag får träffa så många spännande och intressanta personer. I förra veckan var Lee Stafford, en av Englands bästa frisörer, i stan för att lansera sin nya produktserie Choco Locks. Lee öppnade sin första salong 1984 men att han över huvud taget blev frisör från början berodde på minsta motståndets lag, berättade han.

Jag som gillar att förändra håret och lägger det mesta av min skönhetsbudget på just hårvård- och hårvårdsprodukter passade förstås på att göra en intervju med honom.

Berätta om ditt hårvårdsmärke. Varför ville du ta fram en egen linje hårvårdsprodukter?

– För att vara ärlig drömde jag aldrig någonsin om att jag skulle ha mitt eget hårvårdsmärke, eller ens bli frisör. Jag kommer från en liten stad i England och gjorde mina första klippningar hemma i min mammas matsal i början av min karriär. Det var inte förrän jag vann ett stort pris som Englands bästa frisör som jag blev tillfrågad om jag inte ville ta fram en egen produktlinje. Vi började tala om det och jag sade direkt att i så fall ville jag rikta den mot en yngre målgrupp. Fram till dess hade designerprodukter inom hårvård främst marknadsförts mot mogna kvinnor. Det blev starten.

När insåg du att du ville arbeta professionellt med hår?

– Jag visste faktiskt inte alls vad jag ville jobba med så det var aldrig någon dröm. Jag blev utsparkad från skolan när jag var femton, hade inga kvalifikationer över huvud taget och var dyslektiker. En dag följde jag med min mamma till salongen när hon skulle fixa håret och då frågade hon om jag inte skulle prova på att jobba med hår. Jag gick med på att testa och älskade det från första början. Ju äldre jag blir desto mer älskar jag det, så jag känner mig så lyckligt lottad. Man måste gilla det man sysslar med annars kan man aldrig trivas eller bli framgångsrik. Det är en underbart kreativ och social miljö att jobba i.

Hur går du tillväga när du tar fram nya produkter, var börjar processen?

– Genom att hålla på med hår, se andra hålla på med hår och prata med folk om deras behov. Det är då inspirationen kommer. Jag har alltid varit besatt av hår och utifrån det kommer idéerna. Den första riktigt innovativa produkten jag tog fram var en värmeskyddsspray. Första gången jag använde en plattång och såg hur det rykte insåg jag hur mycket håret kunde ta skada. Så jag gick till kemisterna och berättade att jag ville ta fram en högkvalitativ produkt som skyddade håret mot värme. När den sedan släpptes tredubblades försäljningen över en natt, alla sade ”wow” när de testade den. Nu har den produkten funnits i 20 år.

Berätta om din senaste serie Choco Locks!

– Jag läste en bok om choklad av David Wolfe för ett och ett halvt år sedan. Jag blev helt fascinerad av kraften i kakao som jag var helt omedveten om. Så jag pratade med våra kemister igen och sade att jag ville ta fram produkter med kakao i. Vi började testa olika formulor och hade jättekul när vi laborerade för att få fram det resultat vi ville. Serien doftar fantastiskt och innehåller schampo, balsam, hårmask, en glansspray och en chokladshake som är en mix av en olja och fuktgivare som gör håret väldigt mjukt och följsamt.

Vi närmar oss sommaren. Vilka hårtrender är hetast den här sommaren?

– När vi ser tillbaka på det här decenniet längre fram kommer vi se att alla har långt, vågigt hår. Den här ofixade beachlooken har hängt med länge nu och jag kan inte se att den trenden avtar än. Men inget stannar ju för evigt så långt hår kommer att få ge vika förr eller senare. En trend som jag tror kommer att växa sig starkare är lockigt hår, lite Studio 54-känsla med riktigt små lockar. På 80- och 90-talet handlade allt om klippningen medan i dag ligger fokus på färg och styling. Jag är ju först och främst frisör så personligen hoppas jag att klippningen får bli medelpunkten igen. En annan trend som alltid är stor särskilt på sommaren är wet looks – Kim Kardashian har det hela tiden.

Vilka är dina bästa stylingtips för sommaren?

– Vågigt hår, och tricket är att låta ändarna vara raka. Även flätor i olika varianter är toppen. Det är så enkelt att göra och perfekt för en cool sommarlook. Jag älskar att se tjejer i flätor. Sedan är hästsvansen alltid en klassiker.

På stranden, ute på golfbanan eller var man nu spenderar sin sommar så utsätts håret för solens strålar. Hur bör man skydda sitt hår?

– Värmeskydd är jättebra för håret, precis som att du har solskyddskräm på huden. Samtidigt kan det vara ganska fint att låta solen bleka topparna lite, men du vill inte låta håret bli helt torrt och livlöst. Så värmeskydd och en hatt är mina bästa tips. Och att använda extra mycket fuktmask och hårolja. När man är på semester kan man alltid låta det sitta i hela dagen i en snygg wet look.

Många av Sweet spot stories läsare gillar golf. Spelar du själv golf?
– Nej, jag gör ju inte det. Min pappa spelar, min mamma spelar och hela min familj är besatt av golf och har försökt allt för att jag också ska börja. Men golf kräver rätt mycket tid och det har jag inte. Jag är en arbetsnarkoman. Nu har jag och min fru tre barn också så när jag inte jobbar är jag med min familj. Men vem vet, kanske börjar jag när jag blir äldre.

Till sist, bästa stylingtipsen för hur man går direkt från fairway till festen?

– Man kan inte slå en snygg hästsvans, kan man? Det är en vinnare. Oavsett vilken kvalitet eller längd du har på håret kan du alltid sätta upp en hästsvans. Högt eller lågt eller snett spelar ingen roll. Det eller en snygg fläta.

 

Läs mer om Lee Staffords produkter här.

 

Påsk, pappa, vemod och varma minnen

Jag kan fortfarande höra pappas röst. Skratta till åt ett minne som dyker upp, bli glad över ett gott råd han gett mig och som jag hållit fast vid. Men under vintern som gått är det som att mina inre bilder av pappa har börjat blekna lite. Ibland får jag panik när jag känner att han försvinner. När detaljer och händelser blir suddiga och fnasiga i kanten och jag inte längre kan minnas hur det var. När jag kliver in i det tomma huset där varken han eller mamma längre bor kvar. Där endast väggarna skvallrar om det liv som en gång levdes där. Då hugger det till av ångest.

Det är påsk och jag saknar pappa något oerhört. Det gör jag varje dag men extra mycket så här när det är en långhelg som i mångt och mycket handlar om umgänge med familjen. Det känns vemodigt. Den första julen direkt efter att pappa hade dött var till exempel en prövning. En sorgeprövning. Det tog hårt på mig eftersom julen var så starkt präglad av pappa. Ett julbak utan honom kändes lemlästat. Stundtals ville jag bara packa väskan och fly utomlands för att slippa allt, glömma bort att det var jul. Det blev så tydligt att livet aldrig mer skulle vara sig likt, och att en ny tid väntade där vi som är kvar var tvungna att skapa nya traditioner utan honom.

Jag tycker så mycket om påskhelgen och det var en favorithögtid även för pappa. Färgglad och otvungen då man kan göra lite vad man har lust med – vilket för oss ändå alltid slutade på ungefär samma sätt: Sillbord och påsklamm, kortspel, påskäggsjakt, promenader, kanske en golfrunda, fika på bänken framför köket med ansiktena vända mot solen. Obetydligt innehåll, kan tyckas, men oerhört minnesfulla stunder. Tid och rum för varandra.

När pappa dog gjorde jag inget annat än sörjde. Sörjde och sörjde tills jag trodde att jag var klar. Nuförtiden sörjer jag väldigt sällan, men ibland kommer det liksom ifatt en. Sorgen har blivit till saknad, en saknad som numera bor i varje andetag jag andas.

Tiden går och det har blivit påsk igen. Det är så tyst och tomt och ensamt. Jag vill men orkar inte riktigt ta itu med påskhelgen. Tänkte att jag skulle ha bjudit in familjen till en fin påskmiddag med sill och snaps och ägghalvor och gula porslinskycklingar på bordet men lusten finns inte där. Eller jo, lusten finns där men inte kraften. Det får väl vara så då, tänker jag. Men det känns vemodigt. Igår kväll läste jag lite i pappas dagbok. Lars, Lasse, som han hette, hade en sådan där 10-årsdagbok där han skrev ett par tre rader om dagen och noterade vädret och små och stora händelser. Jag bläddrade tillbaka genom åren till tidigare påskhelger för att se vad vi gjorde då, i ett försök att hålla minnena vid liv.
Långfredagen 2015: Kokar saft, 8 flaskor. Behövde plats i frysen. L strök handdukar + dammsög.
Påskafton 2014: Melodikrysset. J på kortspel och påskmiddag. Konstigt lamm.
Skärtorsdag 2012: R jobbade ½ dag. Vi sågs i TC. Köpte påskmat rabatt 12 % = 250 kr. Köpte böcker till 4 flickor.
Påskdagen 2010: Flugor och fjärilar – VÅR. En promenad med Jenny.

Under pappas sista levnadsår blir det allt glesare mellan noteringarna. Raderna under påsken 2017 lyser tomma. Pappa låg då på sjukhus och jag var där med ett enormt påskägg åt honom med saker jag hoppades skulle liva upp tillvaron lite. Jag tog några bilder på honom medan han satt på sängkanten och öppnade påskägget och jag tittar på den där bilden. Han är orakad och vildvuxen i håret, ser tunn ut i den blå landstingströjan. Men jag kan ändå se ett ljus i hans ögon – det var ju trots allt påsk.

Så idag kommer jag att minnas pappa just så, med ett ljus i ögonen. Och jag kommer att ägna dagen till att göra lite vad jag har lust med, kanske sillbord och påsklamm, kanske kortspel, kanske påskäggsjakt, kanske en promenad eller en golfrunda, och definitivt fika på bänken framför köket med ansiktet vänt mot solen.

 

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Till hela bloggen