Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Hair talk med Kevin Murphy

Retrovågor, 80-tal, lobs. Hårtrender kommer och går snabbare än vi hinner swipa höger eller vänster. Jag om någon har nog testat precis alla tänkbara (och otänkbara) frisyrer genom åren, från permanentat (vi talar 80-tal…) via midjelångt till snagg.

Om det är någon som har koll på det allra senaste så är det superstylisten Kevin Murphy. Han startade sitt eget hårvårdsmärke 2005 och jag fick en exklusiv intervju med honom igår när han var på tillfälligt besök i Stockholm. Vi pratade hårtrender, nya produkter och, förstås, hur man stylar håret snyggast i sommar.

Berätta om ditt hårvårdsmärke Kevin Murphy; hur startade allt?

– Jag jobbade som frisör med egen salong och stylist åt modemagasin, men jag märkte att de produkter jag använde mig av gav mig utslag både på armarna och i ansiktet. När jag gick till en dermatolog sa hon att jag var tvungen att sluta som frisör för att bli av med utslagen men det ville jag förstås inte. En vän tipsade mig om essentiella oljor som används i många babyprodukter så jag började undersöka det närmare. På den tiden fanns det inte så många märken som höll hög kvalitet på salongerna. Jag ville ta fram något som var bättre och också mer professionellt för salonger att använda, ett märke som även frisörer gillade. Det tog lite tid att ta fram de första produkterna för jag ville verkligen börja från grunden och använda mig av naturliga, organiska och ekologiska ingredienser.

Din filosofi är hudvård för håret, kan du utveckla vad du menar?

– Jag upplevde att jag fick bättre resultat när jag använde hudlotion än hårlotion. Om jag till exempel ville få fram naturliga beach waves tog jag en klick hudlotion i ena handen och en hårspray i den andra och alternerade dem och fick på så sätt fram en mycket bättre textur än om jag enbart använde hårprodukter. Så varje gång jag var ute på location för en fotografering så dök jag ner i makeupartisternas väskor. På den tiden var det mycket hårvaxer och mousser men inget av det passade för den look jag ville skapa, så då började jag mixa mina egna grejer.

Hur tar ni fram nya produkter, var börjar processen?

– Ibland börjar det i samband med en fotografering eller tillsammans med en makeupartist. Jag inspireras mycket av makeup och den direkta transformation man kan göra med makeup. Jag kan till exempel använda mig av ögonskugga för att förändra nyanserna i ett hår, eller spraya på en highlighter och omedelbart få en reflekterande effekt utan att håret ser oljigt ut. Vår senaste produkt Shimmer Me Blonde fungerar precis så, som en omedelbar highlighter som är väldigt lätt att spraya på utan att det tynger ner håret. Eftersom det är en produkt som inte ska tvättas ut förbättrar den också hårets kvalitet över tid. Det nya för mig är hårprodukter som skapar en förändring på en gång. Tidigare var man tvungen att använda väldigt många olika produkter för att åstadkomma ett resultat. Schampo, balsam, stylingprodukt, föning, finish och så vidare. Sådant tar tid vilket många inte ha idag. Så jag har tagit fram produkter som förändrar håret på en gång. Man bara sprayar på och voilà! På samma sätt som BB- och CC-krämer ska en hårprodukt klara av flera behov på en gång, så multifunktionella produkter kommer jag att jobba vidare med. Man ska kunna gå ut med nytvättat ”ofixat” hår och ändå se fantastisk ut.

Nyligen rakade toppmodellen Cara Delavigne av sig sin hårman och kanske får hon en rad modiga followers att gå samma väg och skapar en ny trend. Vilka (andra) trender kommer att bli nästa stora snackis?

– Man kan inte klippa håret kort nog. Jag tycker kort hår är fräscht och befriande. Cara Delavigne rakade sig visserligen för en filminspelning men hon gjorde det. Eller se på Zoe Kravitz med sina långa flätor som först blev blond och sedan klippte av sig allt till en pixie cut. Det börjar ofta med kändisar, men jag tror att många kommer att följa efter för idag handlar allt om individuell stil snarare än att se ut som någon annan. Andra trender som kommer starkt är 60-talsklippningar, grafiska och formklippta frisyrer med en modern 90-talstouch, mycket luggar och även falska luggar.

Vilka trender kommer försvinna?

– Långa romantiska lockar känns väldigt ute, det här Hollywoodsvallet. Och traditionella folieslingor tror jag kommer att försvinna.

Om man vill ha en förändring nästa år, vad ska man satsa på?

– Vill man ha en klassisk men ändå modern look skulle jag satsa på en flikig bob som Diane Krügers. Den fyrkantiga formen är väldigt smickrande oavsett vilken ansiktsform man har och en flikig bob är lätt att styla både för dagtid och kvällstid. Samtidigt tror jag att individuella looker blir allt viktigare.

Vi närmar oss sommaren. Vilka är dina bästa stylingtips?

– Det viktigaste skulle jag säga är att byta ut sina vinterprodukter, schampo och balsam, mot lättare sommarprodukter. På sommaren behöver man produkter som ger volym utan att tynga ner håret. Luften är fuktigare och man kanske badar mycket vilket i sig tynger ner håret. Jag tycker också att man ska låta håret få vila lite under sommaren, och att man använder färre produkter. Stylingmässigt är det lössläppt naturligt hår som gäller och då är volympuder och puderbaserade sprayer bra. Naturliga looker behöver också produkter som inte sköljs ur för att få den rätta definitionen, så leave-in-produkter är toppen. Har man kortare hår skulle jag rekommendera Hair Resort, en lättare gel som ger en snygg beach look, lite slickat framtill och över hjässan och lösare i nacken med definierade ändar. Mixen mellan de två texturerna är väldigt snyggt.

Sweet spot stories läsare gillar ju golf. Spelar du själv golf?
– Jag har faktiskt aldrig lyckats bli särskilt bra i golf. Och numera har jag lite för lite tid för att spela så jag föredrar snabba effektiva träningsformer. Jag gillar att gå till gymmet och köra effektivt.

Bästa stylingtipsen för golfbanan?

– En hög hästsvans är alltid snyggt. Annars skulle jag satsa på en fransk twist som man sätter fast med ett stort hårspänne och så får det gärna sticka ut lite lösa ändar. Även en slarvig svinrygg med några hårtestar som får hänga löst är fint och bara lite volympuder för att ge det textur. Det ska se naturligt och inte för fixat ut. Lite 80-talskänsla, men man ska inte se ut som om man inte har förändrats sedan 80-talet!

  

Läs mer om Kevin Murphys produkter här.

 

Hårfint

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Högst på accessoartoppen just nu? Hårsmycken i form av klämmor och spännen i roliga färger och former.

 

Hårnål i silver Ariana Boussard-Reifel // Hårspänne med nitar Valentino // Äggformat hårspänne Charlotte Chesnais // Hårklämma i kristall Jennifer Behr

Hårklämma Rosantica By Michela Panero // Körsbärsformat hårspänne La Label // Hårkammar med Swarovskipärlor och emalj Jennifer Behr

Hårnålar i blomform Philippa Craddock // Hårspänne med fuskpärlor Lelet NY// Hårspänne med blommor Hvisk // Hårklämma Hvisk

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

Till hela bloggen