Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Glashår

Har ni hört talas om ”glass hair”? Jag hade inte det men det är en hårvårdsteknik som precis som man kan ana kännetecknas av att håret är stylat skinande blankt med vartenda hårstrå på rätt plats. Detta är tydligen väldigt hypat bland kändisar med Kim Kardashian i spetsen.

Låter ju som en dröm – vem vill inte ha ett skinande blankt hår? Särskilt inte så här års då man går med mössan på sig 24/7 och håret känns konstant torrt och frissigt. Eftersom jag har färgat/slingat hår så blir mitt år extra torrt på vintern och stråna spretar lite precis hur de vill själva.

Nu har det amerikanska hårvårdsmärket ColorWow släppts i Sverige och jag fick hem en uppsättning att testa (pga journalist o bloggare) – tack tack. Märket skapades av Gail Federici, som även ligger bakom märken som John Frieda med flera, och är nischat på vårdande produkter för färgat och behandlat hår som kräver extra omvårdnad och specialprodukter. I deras sortiment finns även produkter för vård, styling och täckning av gråa hår och utväxt. Av den anledningen väcktes min nyfikenhet för deras serie Colour Security med schampo och balsam för färgat och behandlat hår, Dream Coat samt Pop & Lock Crystallite Shellac.

Så med dessa produkter i handen jag jag mig själv i uppdrag att försöka anamma glashårstrenden på egen hand. Först schamponerade jag håret ordentligt med Color Security Shampoo i två omgångar. Sköljde ur och applicerade Security Conditioner på längderna och topparna. När det hade fått verka i några minuter sköljde jag ur och handduktstorkade håret ordentligt.

Sedan var det dags för regnrocken, Dream Coat. Det är en produkt som fungerar som ett anti-fukt och anti-statiskt skyddshölje. Men teknologin aktiveras först när man tillför värme, så först delade jag in håret i sektioner och sprayade rikligt med Dream Coat i varje sektion. Sedan tog jag fram hårtorken och fönade håret torrt med en rundborste. Värmen gör alltså att mikropartiklarna bildar ett skyddshölje om lägger sig om varje hårstrå och blir som en vattenavstötande och beskyddande ”regnrock”. Produkten var väldigt lätt och tyngde inte alls ner håret eller fick det att kännas oljigt och efter föning kändes det lent och mjukt dock inte med någon ”glaseffekt”. Jag toppade även igenom håret med en plattång och då tyckte jag resultatet blev mer blankt.

Allra sist adderade jag Pop & Lock Crystallite Shellack som är en glansgivare som bildar likt en kristallklar tätning på hårstrånas utsida för att bevara hårfärgen. Produkten av väldigt krämig, nästan lite för kletig, men gick ändå in snabbt i håret.

Slutresultat! Det kanske inte syns så jättebra på bilden men på det stora hela gillade jag serien. Håret kändes lent och silkigt efteråt men jag tyckte det var svårt att veta hur mycket av shellacken jag skulle ta för bästa resultat. Sedan ska man komma ihåg att glansen syns mycket mer på mörka hår än på blonda så det bidrar också.

PLUS: Enkelt att använda och trots mina farhågor att håret skulle bli stelt som hårdplast så kändes det mjukt och följsamt. Alla produkter är fria från animaliska ingredienser, ammoniak och natriumklorid och kan användas på alla hårtyper.

MINUS: Trots att mitt hår är ganska rakt i sig tyckte jag inte att jag fick till någon ”glaseffekt” och för att få håret riktigt slätt var jag tvungen att plattånga, så det var lite av en besvikelse. Jag kan heller inte säga att det har någon som helst färgbevarande effekt.

BETYG: 3 av 5 poäng.

Mer information om produkterna hittar ni här.

 

 

Hårfint

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Högst på accessoartoppen just nu? Hårsmycken i form av klämmor och spännen i roliga färger och former.

 

Hårnål i silver Ariana Boussard-Reifel // Hårspänne med nitar Valentino // Äggformat hårspänne Charlotte Chesnais // Hårklämma i kristall Jennifer Behr

Hårklämma Rosantica By Michela Panero // Körsbärsformat hårspänne La Label // Hårkammar med Swarovskipärlor och emalj Jennifer Behr

Hårnålar i blomform Philippa Craddock // Hårspänne med fuskpärlor Lelet NY// Hårspänne med blommor Hvisk // Hårklämma Hvisk

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

Till hela bloggen