Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Glad Nationaldag!

God morgon! Hoppas att ni mår bra och är laddade på en dag av fest och nationell yra. Hur brukar ni fira Nationaldagen?

Vi svenskar är ju fortfarande lite osäkra på hur vi ska fira eftersom vi inte har hunnit skapa några riktiga traditioner kring den svenska nationaldagen än, men jag tycker att vi blir bättre och bättre. Själv tänker jag ägna mig åt picknick på en äng med vänner och lyssna på musik och körsång och se på folkdans.

Vad kan egentligen vara bättre att än att fira utomhus när naturen är som allra vackrast? Kanske äta finlunch i det gröna, ta en båttur, bara koppla av i gemenskap och glädje. Det ska ju bli pangväder också så det är bäddat för en härlig dag.

Om ni inte har några planer och gillar att spela golfa och behöver lite inspiration så kommer här bästa tipset ever, nämligen att golfa Vättern runt. Klassiska Vätternrundan, världens största cykelmotionslopp, går ju av stapeln nästa vecka, och trettio mil på cykel i den svenska försommaren är visserligen en fantastisk upplevelse men förenad med både sittfläsk och mjölksyra i benen. Ett kul sätt att runda sjön i stället för på cykel är att slänga in golfbagen i bilen och spela sig runt på alla de tolv golfbanorna som kantar sjön.

Själv har jag än så länge bara hunnit med en handfull av dem men det skulle vara roligt att slutföra hela varvet. Jag kan verkligen rekommendera det för det är tolv golfbanor med omväxlande karaktärer och alla fina på sitt sätt – park, skog, hed och seaside. Låt oss spana in dem!

Motala Golfklubb
Antal hål: 27
Skog, hed och park. Där har ni karaktärerna på Motala Golfklubbs tre omväxlande niohålsslingor. Parkbanan är lätt kuperad i relativt öppen terräng. Skogsbanan är lite mer kuperad och som namnet antyder ramar träd in  hålen. Den nyare hedbanan i design av Pierre Fulke som invigdes 2007 är ett fint komplement med sin hedkaraktär och smarta bunkerplaceringar.

Vadstena Golfklubb
Antal hål: 18
Belägen på Östgötaslätten med fin utsikt mot Omberg och Tåkern. Det gamla kulturlandskapet med sina månghundraåriga ekar och öppna ängar bidrar till golfbanans fina och omväxlande karaktär av slätt, skog och park.

Ombergs Golf Resort

Antal hål: 18
Från hed och skog till fina hål invid Vätterns östra strand – Omberg bjuder på stor variation både på banan och i den omgivande naturen. En vacker utmaning i design av Bengt Lorichs och Pierre Fulke; en av mina favoriter.

Gränna Golfklubb

Antal hål: 18
Strax söder om Gränna har upphovsmannen Peter Nordwall lyckats skapa en mycket varierad och inbjudande skogsbana. Banan följer fint naturens egna förutsättningar och bjuder på många intressanta hål, där stora undulerade greener och en svårbemästrad ruff tillför spelet lite extra spänning.

A6 Golfklubb
Antal hål: 27
Golfbanan med sina tre slingor är byggd på det gamla övningsområdet för A6 Artilleriregemente (där min pappa var stationerad) och har en vidunderlig utsikt över södra Vätterbygden. Det kuperade landskapet, lövskogsmiljön och de stora undulerade greenerna ger banan en speciell karaktär. Ligger mig varmt om hjärtat.

Jönköpings Golfklubb
Antal hål: 18
Ytterligare en av mina favoriter. En mycket naturskön kuperad parkbana utmed Tabergsån som karaktäriseras av järnvägen mellan Jönköping och Halmstad som går rakt igenom banan. Kort och knixig men en välskött klassiker – grundades 1936 och är en av Sveriges äldsta golfklubbar.

Sand GC
Antal hål: 18
Den har blivit vida omskriven och rankas ständigt högt av en rad internationella golfmagasin. Och visst är Sand en bana av yttersta världsklass. Arkitekterna Arthur Hills och Steve Forrest har lyckats få till en mäktig inlands-linksbana med höga sanddyner, djupa bunkrar och mindre sjöar med vattenfall – mitt i den sköna småländska naturen.

Hökensås Golfklubb
Antal hål: 27
Park- och skogsbana invid Hjo bestående av tre separata och varierande 9-hålsslingor som kombineras olika. En rolig bana med lagom mycket utmaning, inte minst genom de luriga greenerna. Utsikten över Vättern kunde vara sämre.

Brevikens Golfklubb
Antal hål: 18
Golfanläggning strax söder om Karlsborg bjuder på två väldigt olika 9-hålsslingor. Vattenhinder, strategiskt placerade träd och små, utmanande greener på de första nio balanseras väl med öppen hedgolf, stora greener och mjuka onduleringar på de sista nio. Inalles en omväxlande och underhållande upplevelse.

Askersunds Golfklubb
Antal hål: 18
En naturskön seasidebana med vackra vyer över Vätterns norra skärgård. Lagom svår med en del utmaningar så banan passar de flesta spelare. En varning dock för vatten som kommer i spel på i stort sett varje hål. Båtplats finns att boka för gästande spelare som kommer vattenvägen.

 

Ha en fin nationaldag!

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Smarta affärsidéer och hållbara företag

Man gillar ju smarta affärsidéer och samhällsengagerade företag som arbetar hållbart – samtidigt som de är lönsamma. Därför blev jag så otroligt glad när Afound hörde av sig tidigare i våras och ville göra en kampanj med mig.

Afound är H&M-gruppens senaste satsning, ett butikskoncept som erbjuder en blandning av både deras egna varumärken som COS, Cheap Monday och Weekday, men också andra varumärken. I sortimentet kan man hitta såväl lyx- och premiummärken som Marni, Prada, Gucci, Gestuz och Filippa K, samt billigare kedjor som Monki och NLY. Men poängen är att alla produkter säljs till väldigt rabatterade priser – nedsatta med i genomsnitt 50 procent!

Afound köper in partier från olika håll som blivit över och som de sedan säljer till lägre priser. Man kan alltså hitta både superlyx och verkliga reafynd i det kuraterade utbudet. Dream deal, inte sant? Nytänkande och en affärsidé som känns fräsch och helt rätt i tiden.

Nu är det dags att slå igen datorn och göra tidigt avslut på den här arbetsdagen för det vankas vrålåk, skinande bilkarosser och somrig trädgårdslunch. Trevlig helg!

 

 

Afound-kampanjen som jag frontar i ett halvår framöver.

 

Klassiker: Kavajen

Det är nog ingen hemlighet att plagget jag bär både till vardag och fest och som jag alltid har älskat är kavajen. Eller blazern, beroende på vad man vill kalla den. För det är i princip ingen skillnad alls mellan kavaj och blazer. Vill man ändå vill göra en distinktion så kan man säga att en blazer kan sticka ut mer i sin design och är en enkel- eller dubbelknäppt uddakavaj som bärs med omatchande byxor. En kavaj däremot kan ingå i en kostym med matchande byxor och görs ofta i lite finare material. Oavsett vad man kallar den så är den en stöttepelare i min garderob.

Varför är den då så suverän? Först och främst, den klär upp vilken trist vardagslook som helst på ett kick. För det andra går den att bära till precis allt; kostymbyxor, jeans, shorts, kjol, klänning, ja är den tillräckligt lång kan man till och med bära den som den är, som en minikort klänning. Jag bär gärna kavaj till mina slitna favoritjeans eller shorts. Den adderar en skräddad men ändå avslappnad elegans till ens vardagslook. Så här års fungerar den som min vår- och sommarjacka – superfräsch sommarlook.

När jag ska investera i en ny kavaj tittar jag alltid efter detaljerna som gör att den skiljer sig ur mängden. Fina knappar, ett foder i en avstickande färg, eller ett annorlunda snitt. Den ska vara genomarbetad och får gärna kosta lite mer för då vet jag att den är hållbar både vad gäller kvalitet, trender och miljöaspekt – det är garanterat stilsäkert mode.

Kavaj och jeans Massimo Dutti // Skärp JC // T-shirt Uterqüe // Skor af Klingberg // Väska Moët et Chandon

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Till hela bloggen