Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Fredagslistan om lite allt möjligt

Morgonpigg eller nattuggla.
Men hallå, morgonpigg såklart.

Hur höstmyser du?
Sitter på balkongen med en filt över benen, något gott i koppen och en bra bok.

Vad är du peppad för just nu?
Jag ska åka på weekend till Gleneagles om en dryg månad. Till en plats jag aldrig varit på men hört så mycket om.

Det fick mig senast att gråta:
När jag läste ur pappas dagbok häromkvällen. Snart har det gått ett år sedan han lämnade oss och sorgen kunde inte kännas större.

Vad är det bästa/sämsta med hösten 2018?
Bästa: att jag och AnnKathrin snart lanserar vårt accessoarmärke. Känns stort, och helt galet.
Sämsta: Se frågan ovan.

Favoritskådespelare:
Dött lopp mellan Cate Blanchett och Tilda Swinton.

Favoritsmak av de fem grundsmakerna?
Salt. Älskar salt. Salt som godis, salt som sojasås till asiatisk mat och grillade grönsaker, salta ostar, salt laktrits. Ibland får jag ett sjukt saltsug, tror det beror på att jag faktiskt sällan saltar maten men när jag då och då får smak på det blir kroppen helt knäpp.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Folke, tror jag. Det var i alla fall ett arbetsnamn som mina föräldrar gillade. Som tur var döptes varken mina bröder eller jag det. Förlåt mig, alla som eventuellt heter Folke men det är inte ett av mina favoritnamn ♥

Vad gör du exakt just nu?
Sitter framför min dator och tuggar tummigummi och känner mig lätt stressad över att det är så många bollar i luften just nu. Hatar att känna att jag inte riktigt har koll, trots att jag vet att jag egentligen har koll.

Använder du flip-flops?
Aldrig. Skitfult och sitter inte kvar på fötterna.

Kan du vissla?
Javisst, busvissla också men jag vill gärna lära mig att busvissla utan att använda fingrarna.

Har du gråtit offentligt?
Haha, skojar du?

När var senast någon stötte på dig?
Herregud, hundra år sedan … Det är dags nu. Hit me!

Dagens planer?
Göra en intervju för Plaza Kvinnas räkning, gå på kafé, förbereda blogginlägg och äta middag på Sturehof.

Helgens planer?
Få klart omgörningen av min jäkla garderob.

Vad ser du fram emot i helgen?
Ta en promenad med en gullig person.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Satt vid pappas säng på sjukhuset.

Vad åt du till middag senast?
Sashimi med soja och wasabi plus en grönsallad.

Diskar du din egen disk?
Eh, ja? Vem skulle annars göra det.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Det kan väl vara trevligt? Jag tycker om att känna mig uppvaktad lite gentlemannamässigt. Annars är jag för att man tar varannan runda

Vad har du med dig in på bion?
Bio har jag inte varit på, på tre år, om det räcker. Men skulle jag gå på bio idag blev det väl tuggummikulor och kolsyrat vatten, gärna med mangosmak.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
JA! Jag blir helt vansinnig när folk inte kan stava eller slarvar med grammatiken. I alla fall i böcker och artiklar. I sociala medier och bloggar kan jag till viss del bortse från det, jag använder ju mig själv av ett visst manér här i bloggen då jag hoppar över subjekt och sådant ibland. Men särskrivningar och att folk inte kan skilja på de och dem, eller var och vart … don’t get me started!

Vad är du allergisk mot?
Kyla.

Vad räddar du om det börjar brinna?
Min dator. Analoga foton. Självklart så mycket som möjligt men framför allt de grejerna. Det mesta andra går ju att ersätta.

Vad är det roligaste som har hänt under veckan som varit? 
Hmm, det har hänt en hel del roligt men jag säger arbetsmötet som AnnKathrin och jag hade då vi brainstormade kring nästa års kollektion. Älskar att få vara kreativ utan några begränsningar.

Dagens fredagshumör? 
Jäs!

Vilken drink ska man dricka ikväll? 
Champagne. Jag dricker ju väldigt sällan alkohol, och en drink behöver förstås inte innehålla alkohol men att dricka lite bubbel känns alltid festligt.

Vilken är den bästa fredagslåten? 
Finns bara en, eller okej två. Först “You can call me Al” med Paul Simon. Mitt livs temasång som alltid får mig på topphumör. Och så valfri låt med Earth Wind & Fire, man får liv i kroppen.

 

Trevlig helg!

 

The Edit

Jessica Alba – om passion, fördomar och att gå sin egen väg
Porter Edit maj 2019
Foto: Will Davidson // Styling: Tracy Taylor

Tröja och byxor Chloé; halsband Alighieri; ringar Spinelli Kilcollin, Stone and Strand och Grace Lee // Klänning 3.1 Phillip Lim; halsband Alighieri // Klänning Zimmermann; sandaler Chloé; ringar Spinelli Kilcollin, Stone and Strand och Grace Lee // Klänning och armband Isabel Marant, sandaler Chloé

 

Touché!

För en tid sedan ledsnade jag på mina mörka partier under ögonen och gav mig ut på jakt efter en mirakelkräm. Nu sminkar jag mig inte särskilt mycket, men sedan gammalt är ju att man inte vill se trött och sliten ut, särskilt inte när det inte finns fog för det, haha. Till vardags använder jag som bas BB-krämen Nudista från L’Oréal för en naturlig lyster och jämnare hudton, men den är inte särskilt täckande.

Så kom det sig att jag fick den lilla guldpennan Touche Éclat från Yves Saint Laurent i händerna. Jag har ju hört mycket gott om denna concealerpenna som nått en form av kultstatus världen över, men tyckt att den varit aningen dyr. Nu har den släppts som ett add on-makeupverktyg, High Cover 2, med ny formula som jag blev nyfiken på så jag beslutade mig för att testa. Skulle verkligen denna klassiker kunna trolla bort mina mörka ringar under ögonen?

Skeptiker som jag är har jag sällan några höga förväntningar på produkter men jag kan redan säga att jag är fast. High Cover 2 är precis som originalet ljusreflekterande och den funkar som både highlighter och concealer tack vare att den innehåller mycket pigment. Ändå blir den inte kakig eller lägger sig i de fina linjerna under ögonen, vilket jag upplevt med andra produkter.

High Cover 2 finns i flera olika nyanser som kompletterar originalpennan. Jag valde 0,75 som är den ljusaste. Först tyckte jag den såg lite orange ut men när jag applicerade den lättarbetade highlightern så smälte väldigt bra in i min hudton. Resultatet är väldigt naturligt och jag upplever att hela området under ögonen med mörka ringar försvinner på ett fascinerande sätt. Även röda prickar och blemmor fungerar toppen att dölja.

Nu var det inte jättebra ljus där jag tog dessa bilder men jag hoppas att ni kan se. Helt klart en game changer som från och med nu kommer att ha sin självklara plats i necessären.

 

On the spot i Humlegården

Hej torsdag! Gudars vad jag njuter av detta väder – ÄNTLIGEN! Man älskar ju hur hela stan lever upp så här års. Så härligt att slå av på taken och bara promenera runt i det gröna fluffet och le mot andra glada människor.

Och med våren öppnar också nya satsningar upp – kul! Ett ställe som jag är nyfiken på är Omnipollo som öppnat ölträdgård vid Floras kulle i Humlegården. Jag passerar nästan dagligen genom Humlan som är en av mina favoritparker och det känns närmast självklart att här ska finnas en bra ölträdgård, tycker ni inte?

Omnipollo är ett av stans mikrobryggerier som gör hantverksöl. För ett par år sedan öppnade de pizzabaren Omnipollos hatt på Söder – som bekant är ju pizza ölens bästa vän. Jag har inte varit där men det är visst populärt. Omnipollo driver också ett ställe i Göteborg.

Nu har de alltså längtat ut och med tanke på at namnet är en sammanskrivning av orden omnipotent och det spanska ordet för kyckling, pollo, så lovar det gott tycker jag. På menyn finns, förutom öl förstås, godsaker såsom grillade skaldjur och mjukglass.

Vad säger ni, när går vi dit?

Foto: Gustav Karlsson Frost och Simon Bredenberg

 

Till hela bloggen