Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Fredagslistan om lite allt möjligt

Morgonpigg eller nattuggla.
Men hallå, morgonpigg såklart.

Hur höstmyser du?
Sitter på balkongen med en filt över benen, något gott i koppen och en bra bok.

Vad är du peppad för just nu?
Jag ska åka på weekend till Gleneagles om en dryg månad. Till en plats jag aldrig varit på men hört så mycket om.

Det fick mig senast att gråta:
När jag läste ur pappas dagbok häromkvällen. Snart har det gått ett år sedan han lämnade oss och sorgen kunde inte kännas större.

Vad är det bästa/sämsta med hösten 2018?
Bästa: att jag och AnnKathrin snart lanserar vårt accessoarmärke. Känns stort, och helt galet.
Sämsta: Se frågan ovan.

Favoritskådespelare:
Dött lopp mellan Cate Blanchett och Tilda Swinton.

Favoritsmak av de fem grundsmakerna?
Salt. Älskar salt. Salt som godis, salt som sojasås till asiatisk mat och grillade grönsaker, salta ostar, salt laktrits. Ibland får jag ett sjukt saltsug, tror det beror på att jag faktiskt sällan saltar maten men när jag då och då får smak på det blir kroppen helt knäpp.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Folke, tror jag. Det var i alla fall ett arbetsnamn som mina föräldrar gillade. Som tur var döptes varken mina bröder eller jag det. Förlåt mig, alla som eventuellt heter Folke men det är inte ett av mina favoritnamn ♥

Vad gör du exakt just nu?
Sitter framför min dator och tuggar tummigummi och känner mig lätt stressad över att det är så många bollar i luften just nu. Hatar att känna att jag inte riktigt har koll, trots att jag vet att jag egentligen har koll.

Använder du flip-flops?
Aldrig. Skitfult och sitter inte kvar på fötterna.

Kan du vissla?
Javisst, busvissla också men jag vill gärna lära mig att busvissla utan att använda fingrarna.

Har du gråtit offentligt?
Haha, skojar du?

När var senast någon stötte på dig?
Herregud, hundra år sedan … Det är dags nu. Hit me!

Dagens planer?
Göra en intervju för Plaza Kvinnas räkning, gå på kafé, förbereda blogginlägg och äta middag på Sturehof.

Helgens planer?
Få klart omgörningen av min jäkla garderob.

Vad ser du fram emot i helgen?
Ta en promenad med en gullig person.

Vad gjorde du för ett år sedan?
Satt vid pappas säng på sjukhuset.

Vad åt du till middag senast?
Sashimi med soja och wasabi plus en grönsallad.

Diskar du din egen disk?
Eh, ja? Vem skulle annars göra det.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Det kan väl vara trevligt? Jag tycker om att känna mig uppvaktad lite gentlemannamässigt. Annars är jag för att man tar varannan runda

Vad har du med dig in på bion?
Bio har jag inte varit på, på tre år, om det räcker. Men skulle jag gå på bio idag blev det väl tuggummikulor och kolsyrat vatten, gärna med mangosmak.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
JA! Jag blir helt vansinnig när folk inte kan stava eller slarvar med grammatiken. I alla fall i böcker och artiklar. I sociala medier och bloggar kan jag till viss del bortse från det, jag använder ju mig själv av ett visst manér här i bloggen då jag hoppar över subjekt och sådant ibland. Men särskrivningar och att folk inte kan skilja på de och dem, eller var och vart … don’t get me started!

Vad är du allergisk mot?
Kyla.

Vad räddar du om det börjar brinna?
Min dator. Analoga foton. Självklart så mycket som möjligt men framför allt de grejerna. Det mesta andra går ju att ersätta.

Vad är det roligaste som har hänt under veckan som varit? 
Hmm, det har hänt en hel del roligt men jag säger arbetsmötet som AnnKathrin och jag hade då vi brainstormade kring nästa års kollektion. Älskar att få vara kreativ utan några begränsningar.

Dagens fredagshumör? 
Jäs!

Vilken drink ska man dricka ikväll? 
Champagne. Jag dricker ju väldigt sällan alkohol, och en drink behöver förstås inte innehålla alkohol men att dricka lite bubbel känns alltid festligt.

Vilken är den bästa fredagslåten? 
Finns bara en, eller okej två. Först “You can call me Al” med Paul Simon. Mitt livs temasång som alltid får mig på topphumör. Och så valfri låt med Earth Wind & Fire, man får liv i kroppen.

 

Trevlig helg!

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

#tbt

Har jobbat som satan idag men nu är det kväll och solen har gått ner. Ville bara sända er min allra varmaste Alla Hjärtans dag-hälsning – och en liten påminnelse bara om att så här skönt och alldeles alldeles underbart kommer i snart ha det igen!

Nu ska jag ordna lite Alla Hjärtans dag-mys, en kär vän kommer över till mig ikväll.

Kram J.

Till hela bloggen