Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Fredag: Tapas och glädjen i att ha brorsdöttrar

I fredags var jag på stan med de här raringarna. Emilia och Alexandra är två av mina fem brorsbarn och de är alla en stor glädjekälla i mitt liv. Så mysigt att få hänga lite. Nu börjar de bli så stora att andra saker lockar mer så man får vara glad så länge de vill träffa sin faster.

Emilia fyllde år i april men jag hade tyvärr inte möjlighet att vara med på hennes kalas så vi bestämde att vi skulle äta tjejmiddag på stan i stället. Först gick vi till Kungsträdgården för att se de blommande körsbärsträden.

Som ett tak av pastellgodis. Skört och vackert på samma gång. Får en verkligen att fundera över livets förgänglighet. Har ni inte sett detta magiska så får ni skynda er till Kungsträdgården för det är bara någon dag kvar innan de sista blombladen faller till marken.

Sedan gick vi och kikade lite i affärer innan det vankades tapas på det här stället. Älskar att sitta och plocka bland smårätter i en skönt stimmig atmosfär.

Sobresada, hamburgesas, patatas fritas,pimientos de padrón och annat gott landade på bordet och försvann med rykande hastighet. Jag smakade sobresada för första gången i Palma tidigare i våras och blev helt såld och det var precis lika gott nu.

De här båda tjejerna, ja, förstås alla mina brorsbarn, betyder oerhört mycket för mig. Själv har jag aldrig haft någon riktig barnlängtan eller ”vetat” att jag skulle bli mamma. Jag är full av beundran inför alla som väljer att skaffa barn, för det är ju ett sådant enormt åtagande.“Having a baby is like getting a tattoo on your face; you kind of want to be fully committed.”

Ibland kan jag självklart känna sorg och saknad över att inte ha någon egen familj. Eller, det kanske mer är en saknad av att inte ha ett lika självklart sammanhang, där andra är beroende av mig och jag av dem, där det alltid finns någon att älska och bli älskad av.  Som tur är har jag alla mina brorsbarn som jag kan låna när jag känner att jag behöver – och som jag sedan lämna tillbaka dem när jag är mätt, haha!

Tapas och niecer, vilken drömkombo.

 

På önskelistan

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

 

 

Det är fredag och det enda jag vill ha just nu är dels denna dubbelknäppta ullblazer från Givenchy men även ett par mörkblå jeans som jag kan mixa med nitar och nougatfärgat läder.

Jeans från 7 for all mankind.
Jeanskjol från Name it.
Pumps med nitar från Christian Louboutin.
Miniväska från Loewe.
Solglasögon Jokkfall från Akenberg.

 

Torsdagsinspo

Eftersom Scandinavian Invitation startar i dag på Hills Golf & Sports Club utanför Göteborg så är det väl inte mer än rätt att jag visar er lite fina bilder från banan ur Peters och min första golfbok Golfilicious där Hills är med. En helt underbar anläggning. Den bohuslänska naturen är mäktig och från klubbhuset, som ligger som ett örnnäste på toppen av en kulle, har man hänförande vyer.

Årets upplaga av tävlingen är en stjärntät historia – Stenson spelar, Norén är på plats och en hel radda välkända namn – och det ska bli spännande att följa den. Tyvärr från tv-soffan den här gången eftersom jag inte hade möjlighet att vara på plats. Jag kan verkligen rekommendera ett besök hit, oavsett om man spelar golf eller inte. Och restaurangen är toppen.

Glad torsdag!

Foto: Peter Cordén, Golf is Art

 

En gårdagens outfit

Nu var det bra länge sedan ni fick en outfitlook i bloggen så här kommer en gårdagens.

Jag älskar mina skinnjackor och den här röda godingen från Massimo Dutti har gått varm den senaste tiden. Till den hade jag ett par chinos i twill från Jackpot – minns ni det märket? – som jag köpte för 190 miljoner år sedan och där tyget har blivit hur mjukt och skönt som helst efter all användning, plus en tröja från Cos Stores ton i ton. Eftersom gårdagen gick i ett med flängande på stan fick det bli sneakers till.

Nu har jag precis skrivit klart en artikel och ska hugga tag i lite material till Akenberg som måste bli klart. Vi har ju vår nya höstkollektion på väg in – yay! – som släpps i limiterad upplaga. Det ska bli så kul att snart få visa er vad vi jobbat med under året! Så länge får ni kika in här för mer inspiration.

 

Till hela bloggen