Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Fredag: Ny blus, diktafonjobb och drinkar

Fredag, va kul! Känns som att den här arbetsveckan aldrig vill ta slut. Fast det tänker väl inte ni på, alla ni lyllosar som är lediga. Hoppas att ni har det fint!

Vad tycker ni om min nya blus? Jag fick syn på den av en slump när jag svängde förbi Massimo Duttis rea häromdagen. Egentligen var jag inte alls på jakt efter något men så hängde den bara där och i min storlek dessutom så jag slog till. Tycker mönstret är så fint med små blommor och svarta kantband längs sömmarna. Den får mig att bli lite mer feminin och uppklädd. Tror att den kommer att bli snygg att bära ihop med ett par svarta jeans, för att balansera upp det gulliga med lite svärta.

Väskan kommer från Knulp. Precis lagom stor för att rymma plånbok och nycklar och toppen när man inte har någon jacka eller byxor som man får ner sakerna i. Jag är ju som bekant ingen väsktjej även om jag den senaste tiden har förvånat mig själv allt mer på den fronten.

I dag ska jag ägna mig åt att skriva in en massa anteckningar efter två intervjuer nu i veckan som jag spelade in på diktafonen. Eller, egentligen gjorde jag inspelningarna med telefonen men den funkar ju på samma sätt som min diktafon som jag använder emellanåt. Ni fattar. Det kommer nog att ta sin lilla tid för det är runt två timmar som ska transkriberas, fast det är å andra sidan ingen superbrådska och så är det ju fredag och då ska man vara lite schysst mot sig själv och inte kräva för mycket.

När jag tycker att arbetsdagen är slut ska jag förhoppningsvis dricka drinkar. Försöker styra upp en aw på Italiano som kör aperitivo på fredagar då de dykar upp en buffé med italienska charkuterier på bardisken och så betalar man bara för det man vill ha att dricka. Mycket sympatiskt. Får se om vi kan bli några stycken.
Apropå drinkar, härförleden fick jag möjlighet att prata med stjärnbartendern Colin Field, Head Barman på berömda Hemingway Bar på Ritz Hotel i Paris. Vi talade om hur populärkultur spelar en roll i att förflytta cocktailar upp eller ner på innelistan och om drinktrender och klassiska cocktailar. Själv dricker jag inte särskilt mycket alkohol utan föredrar alkoholfritt, men om det bjuds på det gillar jag syrliga sådana med lime och citron, typ Margarita och Gimlet.

Colins egen signaturcocktail Serendipity är en uppfriskande äpplig cocktail som han skapade 1994. Här kommer receptet!

Serendipity
2 cl calvados
2 kvistar färsk mynta
1 tsk socker
4 cl klar äppeljuice
Brut Champagne
iskuber

Gör så här: Lägg ett par kvistar färsk mynta i botten på ett tumblerglas. Tillsätt socker och calvados och rör om. Lägg i några iskuber och häll på äppeljuice. Toppa med Champagne.

Foto: Hemingway Bar, Ritz Hotel

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Smarta affärsidéer och hållbara företag

Man gillar ju smarta affärsidéer och samhällsengagerade företag som arbetar hållbart – samtidigt som de är lönsamma. Därför blev jag så otroligt glad när Afound hörde av sig tidigare i våras och ville göra en kampanj med mig.

Afound är H&M-gruppens senaste satsning, ett butikskoncept som erbjuder en blandning av både deras egna varumärken som COS, Cheap Monday och Weekday, men också andra varumärken. I sortimentet kan man hitta såväl lyx- och premiummärken som Marni, Prada, Gucci, Gestuz och Filippa K, samt billigare kedjor som Monki och NLY. Men poängen är att alla produkter säljs till väldigt rabatterade priser – nedsatta med i genomsnitt 50 procent!

Afound köper in partier från olika håll som blivit över och som de sedan säljer till lägre priser. Man kan alltså hitta både superlyx och verkliga reafynd i det kuraterade utbudet. Dream deal, inte sant? Nytänkande och en affärsidé som känns fräsch och helt rätt i tiden.

Nu är det dags att slå igen datorn och göra tidigt avslut på den här arbetsdagen för det vankas vrålåk, skinande bilkarosser och somrig trädgårdslunch. Trevlig helg!

 

 

Afound-kampanjen som jag frontar i ett halvår framöver.

 

Klassiker: Kavajen

Det är nog ingen hemlighet att plagget jag bär både till vardag och fest och som jag alltid har älskat är kavajen. Eller blazern, beroende på vad man vill kalla den. För det är i princip ingen skillnad alls mellan kavaj och blazer. Vill man ändå vill göra en distinktion så kan man säga att en blazer kan sticka ut mer i sin design och är en enkel- eller dubbelknäppt uddakavaj som bärs med omatchande byxor. En kavaj däremot kan ingå i en kostym med matchande byxor och görs ofta i lite finare material. Oavsett vad man kallar den så är den en stöttepelare i min garderob.

Varför är den då så suverän? Först och främst, den klär upp vilken trist vardagslook som helst på ett kick. För det andra går den att bära till precis allt; kostymbyxor, jeans, shorts, kjol, klänning, ja är den tillräckligt lång kan man till och med bära den som den är, som en minikort klänning. Jag bär gärna kavaj till mina slitna favoritjeans eller shorts. Den adderar en skräddad men ändå avslappnad elegans till ens vardagslook. Så här års fungerar den som min vår- och sommarjacka – superfräsch sommarlook.

När jag ska investera i en ny kavaj tittar jag alltid efter detaljerna som gör att den skiljer sig ur mängden. Fina knappar, ett foder i en avstickande färg, eller ett annorlunda snitt. Den ska vara genomarbetad och får gärna kosta lite mer för då vet jag att den är hållbar både vad gäller kvalitet, trender och miljöaspekt – det är garanterat stilsäkert mode.

Kavaj och jeans Massimo Dutti // Skärp JC // T-shirt Uterqüe // Skor af Klingberg // Väska Moët et Chandon

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Till hela bloggen