Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Fem kulturtips i januari

Januari kan emellanåt upplevas som en motig månad, då allt känns som måndag hela veckan. Därför får man ta till alla knep för att lysa upp månadens gråa karaktär, och att tanka på sitt kulturella konto är alltid en bra idé. 2019 ser ut att bli ett spännande kulturår i Stockholm.

Några av er har eftersökt lite tips på vad man kan roa sig med under januari månad, klart ni ska få det! Här kommer ett gäng trevliga höjdpunkter.

Liljevalchs Vårsalong (Varannan vatten, olja på linneduk av Liselott Toresdotter Lindberg)

Vårsalongen ger alltid en försmak om en annalkande vår. Hit strömmar runt 50 000 personer varje år för att se på svensk samtidskonst och utställningen har kommit att bli en riktig folkfest. Mixen av olika konstnärliga uttryck, allt från måleri och skulptur till foto och installationer skapar en förutsättningslös aura med konst som väcker såväl eftertanke som glädje och till och med ilska. Här finns något för alla!

Visas 25 januari–24 mars.

Fotografiska Museet (Foto: Kirsty Mitchell, The Journey Home )

Fotografiet angår alla. I och med mobilkamerans intåg använder de flesta av oss nästan dagligen fotot som förmedlare av händelser och känslor via sociala medier. På Stadsgårdskajen i Stockholm ligger Fotografiska som är ett av världens absolut främsta museum för fotokonst. Under januari visas flera intressanta utställningar, bland annat Arvida Byströms ”Inflated Fiction” där vi får ta del av konstnärens utforskande tankar kring femininitet, identitet och könsnormer genom utlämnande och utmanande fotografier. Själv är jag väldigt nyfiken på Kirsty Mitchells ”Wonderland” med magiska kreationer och skogsscenerier genom kameralinsen.

Arvida Byström visas t o m 3 februari och Kirsty Mitchell t o m 3 mars.

Formex på Stockholmsmässan (Foto: AgnesFries)

Snart är våren här och på Nordens största mässa för form och design får man det absolut senaste inom inredningstrender och nyheter. Formex arrangeras två gånger om året, i januari och augusti, och runt 800 utställare ut med produkter inom inredning, design, presenter, delikatesser, barnprodukter, mode och accessoarer. Formex är först och främst en branschmässa, men är du själv inte verksam i inredningsbranschen och får möjlighet att besöka mässan ska du absolut passa på – alltid kul att se de senaste trenderna, inspireras och möta likasinnade.

Öppet 15–19 januari.

Spritmuseum (Foto: Jonas Lindström)

På Strandpromenaden mellan Gröna Lund och Vasamuseet ligger ett i mitt tycke trevligaste museum nämligen Spritmuseum. Gå hit och vandra genom scenerier, dofter, smaker och musik, lär er mer om svensk dryckeskultur, gör en provning och lär er skriva snapsvisor. Förutom den permanenta utställningen om spritlandet Sverige, gästas museet just nu av en av Storbritanniens mest kända konstnärer, David Shrigley, som med bland annat tuschteckningar, skulpturer, installationer, måleri och fotografi – och en satirisk underton – tar sig an det vardagliga på ett galet sätt.

Visas till och med den 31 mars.

Margiela – åren med Hermès på Artipelag (Foto: Jean-Baptiste Béranger)

Ett grymt bra tips som ni absolut inte vill missa är utställningen ”Margiela – åren med Hermès” på Artipelag. Att se modeutställningar är oerhört roligt och intressant och Margielautställningen är lite extra speciell. Inte minst därför att belgaren Martin Margiela är en av vår tids mest tongivande designers – och hemlighetsfulle. Margiela startade sitt eget modehus 1988 men mellan åren 1997 och 2003 arbetade han för Hermès där han ledde arbetet med modehusets damkollektioner. Utställningen är uppbyggd runt tolv kollektioner och två färgteman, vitt som var Margielas signum, samt Hermès typiska färg orange. Den snillrikt kommunicerade kontrasten gör det lätt att ta till sig utställningen, i alla fall kände jag mig lite modesmartare efteråt.

Missa inte att få er en bit modern modehistoria till livs; utställningen visas till och med den 10 mars.

 

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Smarta affärsidéer och hållbara företag

Man gillar ju smarta affärsidéer och samhällsengagerade företag som arbetar hållbart – samtidigt som de är lönsamma. Därför blev jag så otroligt glad när Afound hörde av sig tidigare i våras och ville göra en kampanj med mig.

Afound är H&M-gruppens senaste satsning, ett butikskoncept som erbjuder en blandning av både deras egna varumärken som COS, Cheap Monday och Weekday, men också andra varumärken. I sortimentet kan man hitta såväl lyx- och premiummärken som Marni, Prada, Gucci, Gestuz och Filippa K, samt billigare kedjor som Monki och NLY. Men poängen är att alla produkter säljs till väldigt rabatterade priser – nedsatta med i genomsnitt 50 procent!

Afound köper in partier från olika håll som blivit över och som de sedan säljer till lägre priser. Man kan alltså hitta både superlyx och verkliga reafynd i det kuraterade utbudet. Dream deal, inte sant? Nytänkande och en affärsidé som känns fräsch och helt rätt i tiden.

Nu är det dags att slå igen datorn och göra tidigt avslut på den här arbetsdagen för det vankas vrålåk, skinande bilkarosser och somrig trädgårdslunch. Trevlig helg!

 

 

Afound-kampanjen som jag frontar i ett halvår framöver.

 

Klassiker: Kavajen

Det är nog ingen hemlighet att plagget jag bär både till vardag och fest och som jag alltid har älskat är kavajen. Eller blazern, beroende på vad man vill kalla den. För det är i princip ingen skillnad alls mellan kavaj och blazer. Vill man ändå vill göra en distinktion så kan man säga att en blazer kan sticka ut mer i sin design och är en enkel- eller dubbelknäppt uddakavaj som bärs med omatchande byxor. En kavaj däremot kan ingå i en kostym med matchande byxor och görs ofta i lite finare material. Oavsett vad man kallar den så är den en stöttepelare i min garderob.

Varför är den då så suverän? Först och främst, den klär upp vilken trist vardagslook som helst på ett kick. För det andra går den att bära till precis allt; kostymbyxor, jeans, shorts, kjol, klänning, ja är den tillräckligt lång kan man till och med bära den som den är, som en minikort klänning. Jag bär gärna kavaj till mina slitna favoritjeans eller shorts. Den adderar en skräddad men ändå avslappnad elegans till ens vardagslook. Så här års fungerar den som min vår- och sommarjacka – superfräsch sommarlook.

När jag ska investera i en ny kavaj tittar jag alltid efter detaljerna som gör att den skiljer sig ur mängden. Fina knappar, ett foder i en avstickande färg, eller ett annorlunda snitt. Den ska vara genomarbetad och får gärna kosta lite mer för då vet jag att den är hållbar både vad gäller kvalitet, trender och miljöaspekt – det är garanterat stilsäkert mode.

Kavaj och jeans Massimo Dutti // Skärp JC // T-shirt Uterqüe // Skor af Klingberg // Väska Moët et Chandon

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Till hela bloggen