Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Fem kulturtips i januari

Januari kan emellanåt upplevas som en motig månad, då allt känns som måndag hela veckan. Därför får man ta till alla knep för att lysa upp månadens gråa karaktär, och att tanka på sitt kulturella konto är alltid en bra idé. 2019 ser ut att bli ett spännande kulturår i Stockholm.

Några av er har eftersökt lite tips på vad man kan roa sig med under januari månad, klart ni ska få det! Här kommer ett gäng trevliga höjdpunkter.

Liljevalchs Vårsalong (Varannan vatten, olja på linneduk av Liselott Toresdotter Lindberg)

Vårsalongen ger alltid en försmak om en annalkande vår. Hit strömmar runt 50 000 personer varje år för att se på svensk samtidskonst och utställningen har kommit att bli en riktig folkfest. Mixen av olika konstnärliga uttryck, allt från måleri och skulptur till foto och installationer skapar en förutsättningslös aura med konst som väcker såväl eftertanke som glädje och till och med ilska. Här finns något för alla!

Visas 25 januari–24 mars.

Fotografiska Museet (Foto: Kirsty Mitchell, The Journey Home )

Fotografiet angår alla. I och med mobilkamerans intåg använder de flesta av oss nästan dagligen fotot som förmedlare av händelser och känslor via sociala medier. På Stadsgårdskajen i Stockholm ligger Fotografiska som är ett av världens absolut främsta museum för fotokonst. Under januari visas flera intressanta utställningar, bland annat Arvida Byströms ”Inflated Fiction” där vi får ta del av konstnärens utforskande tankar kring femininitet, identitet och könsnormer genom utlämnande och utmanande fotografier. Själv är jag väldigt nyfiken på Kirsty Mitchells ”Wonderland” med magiska kreationer och skogsscenerier genom kameralinsen.

Arvida Byström visas t o m 3 februari och Kirsty Mitchell t o m 3 mars.

Formex på Stockholmsmässan (Foto: AgnesFries)

Snart är våren här och på Nordens största mässa för form och design får man det absolut senaste inom inredningstrender och nyheter. Formex arrangeras två gånger om året, i januari och augusti, och runt 800 utställare ut med produkter inom inredning, design, presenter, delikatesser, barnprodukter, mode och accessoarer. Formex är först och främst en branschmässa, men är du själv inte verksam i inredningsbranschen och får möjlighet att besöka mässan ska du absolut passa på – alltid kul att se de senaste trenderna, inspireras och möta likasinnade.

Öppet 15–19 januari.

Spritmuseum (Foto: Jonas Lindström)

På Strandpromenaden mellan Gröna Lund och Vasamuseet ligger ett i mitt tycke trevligaste museum nämligen Spritmuseum. Gå hit och vandra genom scenerier, dofter, smaker och musik, lär er mer om svensk dryckeskultur, gör en provning och lär er skriva snapsvisor. Förutom den permanenta utställningen om spritlandet Sverige, gästas museet just nu av en av Storbritanniens mest kända konstnärer, David Shrigley, som med bland annat tuschteckningar, skulpturer, installationer, måleri och fotografi – och en satirisk underton – tar sig an det vardagliga på ett galet sätt.

Visas till och med den 31 mars.

Margiela – åren med Hermès på Artipelag (Foto: Jean-Baptiste Béranger)

Ett grymt bra tips som ni absolut inte vill missa är utställningen ”Margiela – åren med Hermès” på Artipelag. Att se modeutställningar är oerhört roligt och intressant och Margielautställningen är lite extra speciell. Inte minst därför att belgaren Martin Margiela är en av vår tids mest tongivande designers – och hemlighetsfulle. Margiela startade sitt eget modehus 1988 men mellan åren 1997 och 2003 arbetade han för Hermès där han ledde arbetet med modehusets damkollektioner. Utställningen är uppbyggd runt tolv kollektioner och två färgteman, vitt som var Margielas signum, samt Hermès typiska färg orange. Den snillrikt kommunicerade kontrasten gör det lätt att ta till sig utställningen, i alla fall kände jag mig lite modesmartare efteråt.

Missa inte att få er en bit modern modehistoria till livs; utställningen visas till och med den 10 mars.

 

 

Words of wisdom

“Grateful for where I’m at, excited about where I’m going.”

 

Glad fredag alla där ute. I dag ska det bli närmare tio grader här i stan och då kan man inte vara annat än peppad på dagen och på helgen som är i antågande. Vad har ni för planer? Själv ska jag dricka finkaffe på stan, äta middag med en kompis i soffan, planera ett event, lyssna på det här, skriva klart en text om tre samhällsförändrare och powerbabes, fira våren, köpa en vit t-shirt och sälja ett radhus.

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Teleportering till sydligare breddgrader

Inspirerad av Petras roliga inlägg vill jag härmed teleportera mig till en annan breddgrad.

Morgonen börjar med att jag vaknar upp på latituden 20° 17′ S, nämligen Mauritius. Jag har precis klivit upp ur sängen i min drömmiga villa på Belle Mare Plage alldeles intill stranden.

Snabbt satt på mig baddräkt och en tunn klänning ovanpå. På väg ner för ett första dopp fastnar jag inför utsikten som får mig att tappa andan.

Jag bestämmer mig för att vänta med badet och ger mig i kast med frukostbuffén.

Sedan kan jag inte vänta längre. Det blir bad, både i hav och pool.

Konstaterar nöjt att Sverige och vintern är långt borta.

När eftermiddagen kommer gör jag mig redo för en fördrink i loungen, blossande röd om kinderna.

Innan det är dags för middag i den tropiska natten.

Ny dag: Golf på schemat!

Det går bra. Eller faktiskt bäst. Jag blir således bjuden på segerlunch …

… av mitt trevliga sällskap.

Innan eftermiddagen går mot kväll hinner jag med en lång promenad längs den långa vackra sandstranden.  Palmbladen rasslar behagligt i brisen.

Uppsnofsad för kvällen konverseras det med i goda vänners lag.

Innan vi intar middag där kockarna överträffar varandra i kulinariska rätter. Jag konstaterar nöjt att jag nog aldrig har ätit någon godare mat än den nygrillade fisken och skaldjuren som serveras.

Dagen därpå vaknar jag redan klockan sex och ger mig ut på en lång löptur längs havet. Naturen är bedövande vacker, helt filteroberoende.

Tagen av alla intryck intar jag en skön dagbädd invid poolen. Jag läser, skriver och funderar över livet medan underliga fågelläten gäckar. I en hel timme ligger jag helt stilla och ser ut över detta.

Sedan fortsätter mitt filosoferande här, jag känner mig som ett barn på nytt och förtränger tanken på att jag snart måste åka hem.

I stället gör jag mig så toksnygg jag bara kan.

Och smäller sedan av ett stort party i alla regnbågens färger med ett gäng powerdonnor!

Och när den ljumma kvällen övergått till sen timme och till och med gryning vandrar jag tillbaka till min villa och tänker att här …

… på den magiska resorten Belle Mare Plage på Mauritius allra vackraste strand hör jag hemma.

 

Arbetsuniform, ja eller nej?

För något år sedan läste jag en artikel om art directorn Matilda Kahl som haft på sig samma uniform på jobbet i tre års tid för att slippa planera sin outfit varje dag. Hennes stående klädval var vit skjorta och svarta byxor. Genom att alltid köra samma outfit kunde hon i stället för att slösa tid på att välja kläder på morgonen rikta all sin kreativitet på jobbet.

Andra som också kör på det är bland andra Mark Zuckerberg som sportar sin grå Brunello Cucinelli t-shirt. Steve Jobs blev ju känd för att alltid bära svart polotröja, jeans och New Balance sneakers. För att inte tala om salige Karl Lagerfeld med sin ikoniska uniform bestående av stärkt vit skjorta med hög krage (han lär ha haft ett tusental i garderoben), svarta solglasögon och skräddarsydda svarta kavaj.

Samma outfit varje dag känns ju som en bra idé och ibland tänker jag att jag också skulle börja med det. Men direkt efter dyker tanke nummer två upp: vad skulle bli min jobbuniform? Jeans bär jag redan i dag i alla fall 75 % av tiden så de blir det nog. Men upptill då? Vit t-shirt med svart blazer över? Skinnjacka? Eller skulle jag göra en Jobs och satsa på den svarta polotröjan?

Nu tror jag kanske inte att jobbuniform skulle passa mig i längden. Jag skulle nog säkert känna mig befriad från onödig stress och, precis som Kahl säger i artikeln, slippa känna pressen på att alltid bevisa min kreativa förmåga (och att jag har koll på modet) genom mina kläder. Men samtidigt skulle nog mycket av lusten försvinna, glädjen i att faktiskt byta skepnad – och karaktär – efter humör och lust. Är inte det något av modets styrkor, att kunna visa vem man är och styrka sin identitet men också hur man vill uppfattas av andra?

 

Till hela bloggen