Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Blommor som väcker mina känslor

Nu knoppas det överallt i naturen. Jag älskar den här tiden på året när man riktigt kan höra hur det knakar av växtkraft i buskar och snår och planteringar. Starkt och obändigt men ändå så skört. En frostnatt och de stackars knopparna retirerar för att slicka sina sår. Men snart nog är det inget som längre kan hindra knoppar och blommor från att slå ut.

Blommor har precis som människor sina personligheter med olika egenskaper, tycker ni inte? Vissa är blyga och romantiska, andra tuffa och kavata. Somliga är klängiga, andra självständiga. En del är morgonpigga, andra blommar ut på kvällen.

Jag önskar att jag var bättre på att plantera på min balkong och köpte snittblommor lite oftare. Det är ju så härligt med färska buketter i lägenheten och att kunna njuta av en miniträdgård på balkongen. Jag måste ta och styra upp det där känner jag. Kanske borde jag skaffa ett sådant där blomsterabonnemang så att jag får blommor levererade till dörren varje vecka. Tänk så glad man skulle bli av att öppna dörren och mötas av en kartong full av blommor. Sådana små saker som jag ligger och fantiserar om att jag borde göra.

Vilka som är ens favoritblommor är ju vansinnigt svårt att svara på. Om jag ändå skulle försöka mig på att lista mina fem favoritblommor så skulle den se ut så här (utan inbördes ordning):

1. Tulpanen. Opretentiös och jovialisk. Man blir alltid glad av tulpaner.

2. Liljekonvalj. Min morfars favoritblomma och även min. Ödmjuk och försynt förvinner den lika snabbt som den dyker upp – och man saknar den direkt.

3. Pioner. De har en så sympatisk personlighet. Tålig, strävsam men samtidigt praktfull och yppig. En blomma som vågar ta för sig – och allra vackrast är pionen där den växer i trädgården.

4. Magnolia. Feminin, vacker, ren och värdig. Helt annorlunda andra blommor och som på något subtilt sätt påminner om var man själv kommer ifrån och med sin korta blomningstid visar hur viktigt det är att bejaka sin livskraft.

5. Lavendel. En hängiven blomma som trots att den inte gör något väsen av sig är elegant och äventyrlig och så älskad för sin skönhet och doft. Jag blir genuint lycklig när jag omges av vackert lilafärgade lavendelfält.

Ursäkta alla andra skönheter som syrén, vallmo, förgätmigej och ranunklar. Ni finns naturligtvis också i mitt hjärta.

 

Bilar, bilar, bilar och lite till

Det är måndag men i fredags var det fredag och dags för ett av försommarens trevligaste event: Connoisseurs Motordag.

Ni som har följt mig ett tag har säkert koll på att jag gillar att ratta bil och även om jag inte har råd att lägga vantarna på någon av dyrgriparna som presenteras på motordagen så är det alltid härligt att åka ut till Steninge Slott och njuta av de fina bilarna och vackra ägorna.

Steninge slott ligger i Sigtuna kommun, inte långt från Arlanda och ägs av Per och Åsa Taube. Det är ett otroligt fint och välbehållet slott, uppfört i slutet av 1600-talet efter ritningar av Nicodemus Tessin den yngre.

Under motordagen får prestigemärken som Rolls Royce, Porsche, Ferrari och andra möjlighet att visa upp sig för inbjudna motorentusiaster och i år hade de satsat som aldrig tidigare. Vagnparken gick verkligen inte av för hackor.

Det fanns många skönheter att sätta tänderna i! Vem vill inte ha en bil med vingar?

Madame Connoisseur och min boss Susanne var nöjd och glad.

Drygt tusen gäster var på plats och förutom bilutställningen och möjligheten att provköra bjöds det på härlig lunch och en mousserande vin från Richard Juhlin och MRG Wines – alkoholfri förstås eftersom det ju är ett motorevent. Jag dricker ju sällan alkohol och vill ni hitta ett riktigt bra alkoholfritt vin rekommenderar jag varmt att ta en kik på MRG Wines alkoholfria viner. Gillar särskilt den här gjord på chardonnaydruvor med låg sötma och fullpackad med gröna äpplen, päron och citrus och precis lagom torrt.

Min stiliga kollega Robin från Connoisseur – dagen till ära iklädd våra bågar Skaulo. Det känns fortfarande overkligt när jag ser folk på stan gå runt med Akenberg på näsan.

Vädret var verkligen helt perfekt. Lagom temperatur för att bilarna ska gå varma och utställarna bli nöjda. Vad säger ni om den här giftgröna McLaren?

Ja, och sen åkte vi hem mitt sällskap och jag efter en fantastiskt trevlig eftermiddag.

 

Vecka 25

God morgon!

Måndag och midsommarvecka – hoppas att ni är laddade! I morse gick jag upp vid fem för att hinna träna och få klart lite saker innan dagen kickar igång på allvar. På mitt bord den här veckan.

Research inför tre intervjuer, förbereda knock out criteria och market prioritization inför vår workshop med Business Sweden, ha möte med mitt team, göra en intervju med den här kvinnan, färga fransarna, läsa om batterisvensken, skriva skriva skriva, styra upp midsommar och gratulera min lillebror på födelsedagen.

Nu rullar vi igång den här veckan.

Pic source

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Till hela bloggen