Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

En perfekt dag: Hamburg

För någon vecka sedan bar det av till Hamburg för lite worcation i dagarna två. Nu har jag besökt denna härliga hamnstad en sju åtta gånger och gillar den mer för varje gång. Här är mina nya och några gamla favoritadresser.

06:00 HOTELLMORGON. Vaknar tidigt (surprise) på The Fontenay. Lugnt, mysigt och supersnyggt. Nu har jag besökt Hamburg många gånger och hunnit bo på flera topphotell, men jag tycker utan tvekan att The Fontenay hör till de bästa. Älskar precis allt med det hotellet.

06:15 POWERWALK. När solen börjar gå upp älskar jag att starta dagen med en powerwalk längs strandpromenaden runt Alster. Kan inte tänka mig en bättre start på dagen än den underbara och lugna utsikten över sjön och de vackra vita villorna.

08:00 FRUKOST. Om jag inte äter frukost på hotellet gillar jag att bege mig till Café Paris på Rathausstrasse 4. Beställer en Small Vegetarian som jag avnjuter i vacker jugendmiljö. Kan omöjligt gå därifrån utan en espresso som avrundning.

09:00 ARKITEKTURSPANING. Jag styr kosan mot HafenCity och lagerhuskomplexet Speicherstadt där modern arkitektur möter hundraåriga tegelmagasin. I det gamla frihamnområdet i hjärtat av Hamburg pågår ett av Europas mest omtalade och största urbaniseringsprojekt någonsin, som håller på att förändra stadssiluetten väsentligt. Här kan man gå runt i timmar! Jag tar också en sväng förbi konserthuset Elbphilharmonie, flaggskeppet i det gigantiska byggprojektet, och åker upp till piazzan och njuter av utsikten.

10:30 KAFFEPAUS. När jag ändå befinner mig i Speicherstadt gör jag ett besök på det berömda kafferosteriet där jag pausar med en god cappuccino medan jag följer hur kaffebönorna rostas.

12:30 LUNCH. Rör jag mig in mot city. På Kleine Reichenstraße 18 alldeles intill Hamburgs domkyrka ligger Oren Ishii som är en av de bästa asiatiska restaurangerna jag besökt. Den korta menyn ändras varje vecka, det finns alltid vegetariska alternativ och precis allt smakar toppen.

14:00 SHOPPING. Fortsätter sedan över någon av stans kanalbroar till till triangeln som utgörs av gatorna Jungfernstieg, Fuhlentwiete och Neuer Wall. Här ligger de mest exklusiva modehusen och juvelerarna med sina butiker på en koncentrerad yta, bland annat Jil Sander, stans egen modedrottning. Går vidare till Jungfernstieg och Alsterhaus, Hamburgs svar på Barneys i New York. På vägen ser jag till att inte missa bokhandeln Taschen för en stunds smygläsning av vackra foto-, mode-, arkitektur- och konstböcker. Billigare modekedjor finns på Mönhckebergstrasse mellan rådhuset och järnvägsstationen.

16.30 FÖRFRISKNINGAR. I Hamburg träffas man gärna över en eftermiddagsfika. Jag slår mig ner på Café Condi på Neuer Jungfernstieg 9-14 intill Alster, ett avslappnat ställe där alla typer av människor träffas  – varma kvällar sitter man förstås utomhus. Här kan man också äta god frukost. Letar jag efter en mer stilig barmiljö à la ”Mad Men” för ett glas före middagen går jag till Le Lion, en av Hamburgs bästa cocktailbarer.

19:30 MIDDAG. För god mat och gemyt går jag gärna till Nil på Neuer Pferdemarkt 5. I den avslappnade art déco-atmosfären serveras nytolkning av europeiska klassiker med italiensk touche. Sommartid hittar man de bästa borden utomhus i trädgården.

22:00 DRINKAR OCH DANS eller MUSIKAL. Vill man gå vidare ut och festa vänder man näsan mot det legendariska nöjeskvarteret Sankt Pauli som genomkorsas av ”syndamilen” Reeperbahn, kantad av barer, ölsjapp och nattklubbar. Själv går jag hellre till någon av Hamburgs många teatrar och ser en bra musikal. Stannar ni ute till tidiga morgonen så förlägg sista stoppet vid Elbe. Här ligger nämligen fiskmarknaden där nattens festprissar traditionsenligt avslutar helkvällen med en sista öl och frukost i soluppgången.

 

Words of wisdom

“Grateful for where I’m at, excited about where I’m going.”

 

Glad fredag alla där ute. I dag ska det bli närmare tio grader här i stan och då kan man inte vara annat än peppad på dagen och på helgen som är i antågande. Vad har ni för planer? Själv ska jag dricka finkaffe på stan, äta middag med en kompis i soffan, planera ett event, lyssna på det här, skriva klart en text om tre samhällsförändrare och powerbabes, fira våren, köpa en vit t-shirt och sälja ett radhus.

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Teleportering till sydligare breddgrader

Inspirerad av Petras roliga inlägg vill jag härmed teleportera mig till en annan breddgrad.

Morgonen börjar med att jag vaknar upp på latituden 20° 17′ S, nämligen Mauritius. Jag har precis klivit upp ur sängen i min drömmiga villa på Belle Mare Plage alldeles intill stranden.

Snabbt satt på mig baddräkt och en tunn klänning ovanpå. På väg ner för ett första dopp fastnar jag inför utsikten som får mig att tappa andan.

Jag bestämmer mig för att vänta med badet och ger mig i kast med frukostbuffén.

Sedan kan jag inte vänta längre. Det blir bad, både i hav och pool.

Konstaterar nöjt att Sverige och vintern är långt borta.

När eftermiddagen kommer gör jag mig redo för en fördrink i loungen, blossande röd om kinderna.

Innan det är dags för middag i den tropiska natten.

Ny dag: Golf på schemat!

Det går bra. Eller faktiskt bäst. Jag blir således bjuden på segerlunch …

… av mitt trevliga sällskap.

Innan eftermiddagen går mot kväll hinner jag med en lång promenad längs den långa vackra sandstranden.  Palmbladen rasslar behagligt i brisen.

Uppsnofsad för kvällen konverseras det med i goda vänners lag.

Innan vi intar middag där kockarna överträffar varandra i kulinariska rätter. Jag konstaterar nöjt att jag nog aldrig har ätit någon godare mat än den nygrillade fisken och skaldjuren som serveras.

Dagen därpå vaknar jag redan klockan sex och ger mig ut på en lång löptur längs havet. Naturen är bedövande vacker, helt filteroberoende.

Tagen av alla intryck intar jag en skön dagbädd invid poolen. Jag läser, skriver och funderar över livet medan underliga fågelläten gäckar. I en hel timme ligger jag helt stilla och ser ut över detta.

Sedan fortsätter mitt filosoferande här, jag känner mig som ett barn på nytt och förtränger tanken på att jag snart måste åka hem.

I stället gör jag mig så toksnygg jag bara kan.

Och smäller sedan av ett stort party i alla regnbågens färger med ett gäng powerdonnor!

Och när den ljumma kvällen övergått till sen timme och till och med gryning vandrar jag tillbaka till min villa och tänker att här …

… på den magiska resorten Belle Mare Plage på Mauritius allra vackraste strand hör jag hemma.

 

Arbetsuniform, ja eller nej?

För något år sedan läste jag en artikel om art directorn Matilda Kahl som haft på sig samma uniform på jobbet i tre års tid för att slippa planera sin outfit varje dag. Hennes stående klädval var vit skjorta och svarta byxor. Genom att alltid köra samma outfit kunde hon i stället för att slösa tid på att välja kläder på morgonen rikta all sin kreativitet på jobbet.

Andra som också kör på det är bland andra Mark Zuckerberg som sportar sin grå Brunello Cucinelli t-shirt. Steve Jobs blev ju känd för att alltid bära svart polotröja, jeans och New Balance sneakers. För att inte tala om salige Karl Lagerfeld med sin ikoniska uniform bestående av stärkt vit skjorta med hög krage (han lär ha haft ett tusental i garderoben), svarta solglasögon och skräddarsydda svarta kavaj.

Samma outfit varje dag känns ju som en bra idé och ibland tänker jag att jag också skulle börja med det. Men direkt efter dyker tanke nummer två upp: vad skulle bli min jobbuniform? Jeans bär jag redan i dag i alla fall 75 % av tiden så de blir det nog. Men upptill då? Vit t-shirt med svart blazer över? Skinnjacka? Eller skulle jag göra en Jobs och satsa på den svarta polotröjan?

Nu tror jag kanske inte att jobbuniform skulle passa mig i längden. Jag skulle nog säkert känna mig befriad från onödig stress och, precis som Kahl säger i artikeln, slippa känna pressen på att alltid bevisa min kreativa förmåga (och att jag har koll på modet) genom mina kläder. Men samtidigt skulle nog mycket av lusten försvinna, glädjen i att faktiskt byta skepnad – och karaktär – efter humör och lust. Är inte det något av modets styrkor, att kunna visa vem man är och styrka sin identitet men också hur man vill uppfattas av andra?

 

Till hela bloggen