Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

En perfekt dag: Hamburg

För någon vecka sedan bar det av till Hamburg för lite worcation i dagarna två. Nu har jag besökt denna härliga hamnstad en sju åtta gånger och gillar den mer för varje gång. Här är mina nya och några gamla favoritadresser.

06:00 HOTELLMORGON. Vaknar tidigt (surprise) på The Fontenay. Lugnt, mysigt och supersnyggt. Nu har jag besökt Hamburg många gånger och hunnit bo på flera topphotell, men jag tycker utan tvekan att The Fontenay hör till de bästa. Älskar precis allt med det hotellet.

06:15 POWERWALK. När solen börjar gå upp älskar jag att starta dagen med en powerwalk längs strandpromenaden runt Alster. Kan inte tänka mig en bättre start på dagen än den underbara och lugna utsikten över sjön och de vackra vita villorna.

08:00 FRUKOST. Om jag inte äter frukost på hotellet gillar jag att bege mig till Café Paris på Rathausstrasse 4. Beställer en Small Vegetarian som jag avnjuter i vacker jugendmiljö. Kan omöjligt gå därifrån utan en espresso som avrundning.

09:00 ARKITEKTURSPANING. Jag styr kosan mot HafenCity och lagerhuskomplexet Speicherstadt där modern arkitektur möter hundraåriga tegelmagasin. I det gamla frihamnområdet i hjärtat av Hamburg pågår ett av Europas mest omtalade och största urbaniseringsprojekt någonsin, som håller på att förändra stadssiluetten väsentligt. Här kan man gå runt i timmar! Jag tar också en sväng förbi konserthuset Elbphilharmonie, flaggskeppet i det gigantiska byggprojektet, och åker upp till piazzan och njuter av utsikten.

10:30 KAFFEPAUS. När jag ändå befinner mig i Speicherstadt gör jag ett besök på det berömda kafferosteriet där jag pausar med en god cappuccino medan jag följer hur kaffebönorna rostas.

12:30 LUNCH. Rör jag mig in mot city. På Kleine Reichenstraße 18 alldeles intill Hamburgs domkyrka ligger Oren Ishii som är en av de bästa asiatiska restaurangerna jag besökt. Den korta menyn ändras varje vecka, det finns alltid vegetariska alternativ och precis allt smakar toppen.

14:00 SHOPPING. Fortsätter sedan över någon av stans kanalbroar till till triangeln som utgörs av gatorna Jungfernstieg, Fuhlentwiete och Neuer Wall. Här ligger de mest exklusiva modehusen och juvelerarna med sina butiker på en koncentrerad yta, bland annat Jil Sander, stans egen modedrottning. Går vidare till Jungfernstieg och Alsterhaus, Hamburgs svar på Barneys i New York. På vägen ser jag till att inte missa bokhandeln Taschen för en stunds smygläsning av vackra foto-, mode-, arkitektur- och konstböcker. Billigare modekedjor finns på Mönhckebergstrasse mellan rådhuset och järnvägsstationen.

16.30 FÖRFRISKNINGAR. I Hamburg träffas man gärna över en eftermiddagsfika. Jag slår mig ner på Café Condi på Neuer Jungfernstieg 9-14 intill Alster, ett avslappnat ställe där alla typer av människor träffas  – varma kvällar sitter man förstås utomhus. Här kan man också äta god frukost. Letar jag efter en mer stilig barmiljö à la ”Mad Men” för ett glas före middagen går jag till Le Lion, en av Hamburgs bästa cocktailbarer.

19:30 MIDDAG. För god mat och gemyt går jag gärna till Nil på Neuer Pferdemarkt 5. I den avslappnade art déco-atmosfären serveras nytolkning av europeiska klassiker med italiensk touche. Sommartid hittar man de bästa borden utomhus i trädgården.

22:00 DRINKAR OCH DANS eller MUSIKAL. Vill man gå vidare ut och festa vänder man näsan mot det legendariska nöjeskvarteret Sankt Pauli som genomkorsas av ”syndamilen” Reeperbahn, kantad av barer, ölsjapp och nattklubbar. Själv går jag hellre till någon av Hamburgs många teatrar och ser en bra musikal. Stannar ni ute till tidiga morgonen så förlägg sista stoppet vid Elbe. Här ligger nämligen fiskmarknaden där nattens festprissar traditionsenligt avslutar helkvällen med en sista öl och frukost i soluppgången.

 

Fredag!

Håller ni med mig om att den här veckan har varit en sjuhelvetes resa? Galet hektisk för min del och jag har nog sällan varit så produktiv. Skrivit artiklar, intervjuat spännande personer, gjort research, gått på möten, förberett lanseringen inför jul, talat i telefon, sprungit ärenden, skissat på samarbetsförslag för 2019, talat ännu mer i telefon, plåtat till bloggen, cyklat på träningshojen i omgångar och hjälp morsan med att planera en glöggfika. Det jag inte hunnit med är pedikyren, hade tänkt att ha öppna skor på smokingfesten i kväll så jag får se hur jag gör med den saken. Jag har heller inte hunnit med administration för företaget som jag hade tänkt men det får vänta till nästa vecka. Den här helgen tänker jag ägna åt mer icke-relaterade aktiviteter såsom bokläsande, promenader och provsmakning av pepparkakor – bara fem veckor kvar till jul nu!

Men nu ska jag ge järnet på tangentbordet ett par timmar till innan det är dags att svida om till smoking. Först blir det fördrink hemma hos Robert och därefter färd till Såstaholm där baluns med Connoisseur-gänget väntar, vilket ska bli hur kul som helst. Note to self: Gå på fest lite oftare!

Jag hoppas att ni får en alldeles strålande fredagskväll ni med, vare sig ni ska på partaj eller chilla i myskläder hemma i soffan, så hörs vi lite senare.

 

Efter ett besök hos frisören

Nu känns håret fint och fräscht igen efter ett besök hos Camilla på Cardell.

Hej! Jag var hos Camilla på Cardell igår och fixade håret. Det är alltid mysigt att komma dit och få bli ompysslad. Camilla är grym på att få mitt hår att se mycket fräschare ut igen och jag går alltid därifrån lite mer rak i ryggen. Kan vi bara komma överens om att en bra frisör är värd sin vikt i guld?

För mig är ett besök hos frisören också en välbehövlig paus från vardagens knot. Jag sitter gärna tyst och ser på när Camilla jobbar och det är så skönt att kunna göra det utan att det känns konstigt. Camilla är helt fine med att inte behöva prata; jag kan tänka mig att som frisör blir det rätt mycket snack om allt mellan himmel och jord hela dagarna så hon tycker nog också att det är rätt skönt. Ibland har jag även med mig datorn så att jag kan jobba lite samtidigt.

Igår var det dags för omsättning av mina extensions. Mitt eget hår har blivit ganska långt i sig självt men typiskt nordiskt (läs: tunna hårstrån) så jag har förlängning främst för en tjockare känsla. Sedan jämnade hon till topparna och kapade min galet snabbväxande lugg, så nu går jag runt med den där härliga känslan av nyklippt hår.

Dags för mig att kila, jag ska hämta bilen och åka till däckverkstan för att byta till vinterdäck. Mors!

 

Torsdagsinspo

Nu när jag ändå redan har bombarderat er med så många bilder från Gleneagles så tycker jag att vi stannar kvar i Skottland ett tag till, i alla fall mentalt. Men vi lämnar Gleneagles och vänder blicken åt sydväst där en skotsk superanläggning väntar: Turnberry.

Bland alla ikonbanor står Turnberrys Alisa Course högt i popularitet. Belägen på randen av Atlanten talar vi links av bästa sort. Alisa har stått värd för British Open vid fyra tillfällen, senast 2009, och det är verkligen en underbar scen för The Open. Här finns lika spektakulära som legendariska hål där stor golfhistoria har skrivits. Det vore väl något att själv få åka dit och skriva vidare på den! Efter helgen som var har jag verkligen fattat tycke för Skottland, såväl atmosfären som folket och naturen så det skulle jag inte tacka nej till.

Här på Alisa utgör naturens element och det ombytliga vädret utgör en stor del av upplevelsen. Skulle den ständigt närvarande blåsten bli för svår är det samtidigt så vackert att man kan bortse från alla dubbelbogeys man garanterat kommer att göra. Det är väl ändå fair, känner jag.

I blickfånget står den storslagna fyren, 24 meter hög som visat sjömännen vägen ända sedan 1873. Och sedan 1901, då Turnberry invigdes, vägleder den golfare.

Det femstjärniga hotellet är lika omtalat som banan. Nu kan jag inte hela historien bakom men det var här som legenden Robert de Bruce en gång regerade. Och det ser ju superfint ut där det ligger inbäddat i grönskan med utsikt mot havet och den oförstörda kustlinje. Turnberrys andra bana Kintyre ska vara minst lika bra, sedan finns det också en niohålare, Arran, att pröva på om man vill maxa golfen.

Vi säger väl så, ha en fin torsdag!

 

Till hela bloggen