Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

En augustihelg i åtta bilder

God morgon, det är måndag! Jag känner mig glad i dag, fick nämligen ett väldigt positivt besked i fredags om att mamma beviljats vård- och omsorgsboende. Som jag har kämpat för det! Man kan ju tycka att det vore varje äldre människas rättighet att få flytta till ett anpassat boende när de inte orkar eller vill bo kvar hemma men nehej då. Trots mammas uppenbara behov fick vi först avslag och sedan avslag även på min överklagan. Men nu har det äntligen har det gått igenom och det är en stor sten just släppt från mina axlar. Att vi ska sälja huset är förstås förenat med en massa känslor och det kommer nog att bli jättejobbigt men det är ju för det bästa.

Sedan är jag också glad för att det går framåt i bra takt med nya bolaget. Vi ska sajna lite papper den här veckan, spika detaljer som hänger löst plus fortsätta arbetet med hemsidan nu när vår byrå är tillbaka från semestern. Jag är så exalterad över att jag tagit det här steget och så snart vi spikat lanseringsplan och annat kommer jag äntligen att kunna berätta för er.

Förutom jobb med bolaget så är annars den här veckan rätt så tom. Jag har inga möten inbokade och inga stora grejer som ska dras igång, bara en del småfix med några artiklar. Ska i och för sig ta tag i ett nytt case som ska skrivas för en kund där jag behöver sätta mig in i en del research, men det är ett uppdrag utan någon egentlig deadline så det känns lugnt.

Tidigt i morse var jag som vanligt och tränade direkt när jag vaknade. Kände mig extremt duktig. Har hållit träningstempot uppe precis hela sommaren, tänker att det är bättre att aldrig ta paus för då är det så jobbigt att komma igång igen. Nu har jag just kommit till kontoret och ska ta mig en espresso innan jag drar igång.

Här är förresten några glimtar från min lördag …

… då det var Prideparad och kärleksvibbar precis överallt. Jag hängde lite med Levis och köpte en ny tröja på COS som jag blev extra glad i …

… på lördagskvällen hade jag tänkt ansluta till en middag med några bekanta men kände mig trött så jag åkte hem och bjöd över mamma en stund i stället. Fotoalbumen kom fram och herrejisses vilken nostalgitur man åker ut på så fort pärmarna öppnas …

… sedan blev det söndag som inleddes med ett svettigt pass i gymmet och en skön powerwalk i skogen …

… innan då det blev kaféutflykt med mamma …

… och där träffade jag på Peter och herre min je, honom har jag inte sett sedan tidigt nittiotal. Hur kul?!

Det var årets första augustihelg i åtta bilder. Ha en fin måndag nu!

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Smarta affärsidéer och hållbara företag

Man gillar ju smarta affärsidéer och samhällsengagerade företag som arbetar hållbart – samtidigt som de är lönsamma. Därför blev jag så otroligt glad när Afound hörde av sig tidigare i våras och ville göra en kampanj med mig.

Afound är H&M-gruppens senaste satsning, ett butikskoncept som erbjuder en blandning av både deras egna varumärken som COS, Cheap Monday och Weekday, men också andra varumärken. I sortimentet kan man hitta såväl lyx- och premiummärken som Marni, Prada, Gucci, Gestuz och Filippa K, samt billigare kedjor som Monki och NLY. Men poängen är att alla produkter säljs till väldigt rabatterade priser – nedsatta med i genomsnitt 50 procent!

Afound köper in partier från olika håll som blivit över och som de sedan säljer till lägre priser. Man kan alltså hitta både superlyx och verkliga reafynd i det kuraterade utbudet. Dream deal, inte sant? Nytänkande och en affärsidé som känns fräsch och helt rätt i tiden.

Nu är det dags att slå igen datorn och göra tidigt avslut på den här arbetsdagen för det vankas vrålåk, skinande bilkarosser och somrig trädgårdslunch. Trevlig helg!

 

 

Afound-kampanjen som jag frontar i ett halvår framöver.

 

Klassiker: Kavajen

Det är nog ingen hemlighet att plagget jag bär både till vardag och fest och som jag alltid har älskat är kavajen. Eller blazern, beroende på vad man vill kalla den. För det är i princip ingen skillnad alls mellan kavaj och blazer. Vill man ändå vill göra en distinktion så kan man säga att en blazer kan sticka ut mer i sin design och är en enkel- eller dubbelknäppt uddakavaj som bärs med omatchande byxor. En kavaj däremot kan ingå i en kostym med matchande byxor och görs ofta i lite finare material. Oavsett vad man kallar den så är den en stöttepelare i min garderob.

Varför är den då så suverän? Först och främst, den klär upp vilken trist vardagslook som helst på ett kick. För det andra går den att bära till precis allt; kostymbyxor, jeans, shorts, kjol, klänning, ja är den tillräckligt lång kan man till och med bära den som den är, som en minikort klänning. Jag bär gärna kavaj till mina slitna favoritjeans eller shorts. Den adderar en skräddad men ändå avslappnad elegans till ens vardagslook. Så här års fungerar den som min vår- och sommarjacka – superfräsch sommarlook.

När jag ska investera i en ny kavaj tittar jag alltid efter detaljerna som gör att den skiljer sig ur mängden. Fina knappar, ett foder i en avstickande färg, eller ett annorlunda snitt. Den ska vara genomarbetad och får gärna kosta lite mer för då vet jag att den är hållbar både vad gäller kvalitet, trender och miljöaspekt – det är garanterat stilsäkert mode.

Kavaj och jeans Massimo Dutti // Skärp JC // T-shirt Uterqüe // Skor af Klingberg // Väska Moët et Chandon

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme 

 

Till hela bloggen