Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Det perfekta paret jeans

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

 

Finns det en sådan sak som det perfekta paret jeans? Förmodligen det paret vi bär. Men det hindrar i alla fall inte mig från att fortsätta söka vidare. Nu är jag visserligen inte medlem av ”de perfekta jeansen”-kulten, men jag kan alltid låta mig övertalas till att prova ett par till.

Jeans är inte bara det första plagget jag sträcker mig efter på morgonen, utan själva hörnstenen som jag bygger min garderob runt. På gott och ont. Jag har precis börjat med jeans igen efter den långa varma sommaren. Känns lite som att komma hem att glida i ett par välsittande jeans, tycker ni inte?

Även om jag alltid har ögonen öppna hoppar jag sällan på rådande jeanstrender, och förutom en bra passform, som är A och O när det kommer till jeans, kan jag vara kinkig när det kommer till tvätten. Suktar alltid efter den perfekta All-American-Bruce Springsteen-blåa nyansen. Ni vet den som ser lite vintage ut utan att vara medvetet sliten, blekt eller manipulerad på något sätt. Jeansen ska absolut inte ha några stora hål, men en rispa kan vara snyggt. De ska ha en lagom hög midja så att de hamnar på höften utan att smita åt för hårt över höftkammen, heller inte smalna av och vara för tajta runt vaden. Jag har aldrig förstått varför någon, kvinna eller man, skulle vilja se ut som en morot. Vidare får de absolut inte vara vråltajta som ett ålakinn. Hatar det, varken ser snyggt ut eller känns skönt.

Så, existerar dessa perfekta jeans? Jag svarar ja, så länge man tar sig tid att prova sig fram i utbudet och inte ger sig förrän man är helt nöjd. Om jag bara fick äga ett enda par skulle de vara klassiskt raka, komfortabla nog att kunna resa långt i, chica nog att ha på kontoret och figursmickrande nog (läs: lagom sexiga) att bära till en middag.

Samtidigt vore det ju trist att inte få förnya sig. Så här kommer tio snygga modeller i butik just nu!

Bootcut i mörk tvätt från Massimo Dutti.

Utsvängda jeans med hög midja från Gina Tricot.

Croppade blåjeans från Vero Moda.

Lössittande unisex-jeans av återvunnet tyg från Cheap Monday.

Smala femficksjeans i borstad bomull från Filippa K.

Raka jeans från Gina Tricot.

Raksmal modell i mörkblå tvätt från Cubus.

Vita boyfriend-jeans från Rag & Bone.

Klassisk all american-modell från Anine Bing.

Jeans med vriden söm från Totême.

 

Bilar, bilar, bilar och lite till

Det är måndag men i fredags var det fredag och dags för ett av försommarens trevligaste event: Connoisseurs Motordag.

Ni som har följt mig ett tag har säkert koll på att jag gillar att ratta bil och även om jag inte har råd att lägga vantarna på någon av dyrgriparna som presenteras på motordagen så är det alltid härligt att åka ut till Steninge Slott och njuta av de fina bilarna och vackra ägorna.

Steninge slott ligger i Sigtuna kommun, inte långt från Arlanda och ägs av Per och Åsa Taube. Det är ett otroligt fint och välbehållet slott, uppfört i slutet av 1600-talet efter ritningar av Nicodemus Tessin den yngre.

Under motordagen får prestigemärken som Rolls Royce, Porsche, Ferrari och andra möjlighet att visa upp sig för inbjudna motorentusiaster och i år hade de satsat som aldrig tidigare. Vagnparken gick verkligen inte av för hackor.

Det fanns många skönheter att sätta tänderna i! Vem vill inte ha en bil med vingar?

Madame Connoisseur och min boss Susanne var nöjd och glad.

Drygt tusen gäster var på plats och förutom bilutställningen och möjligheten att provköra bjöds det på härlig lunch och en mousserande vin från Richard Juhlin och MRG Wines – alkoholfri förstås eftersom det ju är ett motorevent. Jag dricker ju sällan alkohol och vill ni hitta ett riktigt bra alkoholfritt vin rekommenderar jag varmt att ta en kik på MRG Wines alkoholfria viner. Gillar särskilt den här gjord på chardonnaydruvor med låg sötma och fullpackad med gröna äpplen, päron och citrus och precis lagom torrt.

Min stiliga kollega Robin från Connoisseur – dagen till ära iklädd våra bågar Skaulo. Det känns fortfarande overkligt när jag ser folk på stan gå runt med Akenberg på näsan.

Vädret var verkligen helt perfekt. Lagom temperatur för att bilarna ska gå varma och utställarna bli nöjda. Vad säger ni om den här giftgröna McLaren?

Ja, och sen åkte vi hem mitt sällskap och jag efter en fantastiskt trevlig eftermiddag.

 

Vecka 25

God morgon!

Måndag och midsommarvecka – hoppas att ni är laddade! I morse gick jag upp vid fem för att hinna träna och få klart lite saker innan dagen kickar igång på allvar. På mitt bord den här veckan.

Research inför tre intervjuer, förbereda knock out criteria och market prioritization inför vår workshop med Business Sweden, ha möte med mitt team, göra en intervju med den här kvinnan, färga fransarna, läsa om batterisvensken, skriva skriva skriva, styra upp midsommar och gratulera min lillebror på födelsedagen.

Nu rullar vi igång den här veckan.

Pic source

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Till hela bloggen