Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Dags för en fredagslista

Bäst i veckan hittills.
Att jag levererat mitt första uppdrag för UP. Det känns så kul att vara igång och få jobba ihop med den byrån och det verkar som om kunden är nöjd också.

Sämst i veckan hittills.
Den obefintliga julkänslan.

Där har jag ont.
Överallt känns det som, men särskilt i axlarna och skulderpartiet. Jag önskar verkligen att jag hade råd att gå till en massör en gång i veckan för det skulle typ behövas att ta itu med problemet från grunden. Och så har jag ont i ena skinkan eftersom jag druttade på rumpan på en isfläck i förrgår morse.

Det tänker jag mycket på.
Min nästa bok. Jag vet precis vad jag vill och ska skriva. Nu ska jag bara göra’t också.

Det klär jag mig i.
I skrivande stund bara underkläder eftersom jag håller på att bestämma mig för jag ska ha på mig nu när jag strax ska iväg och dricka juldrinkar. Det kan bli så att jag för-öppnar julklappen jag köpte till mig själv igår, hehe.

Favoritplagg just nu:
Min blåvitrandiga marinière från Armor-Lux.

Till helgen ser jag fram emot.
Frid. Lugn. Ro. Sill. Skinka. Senap. Levande ljus. Omtanke. Kärlek.

I lurarna hör jag.
Diverse poddar, bland annat Nyfikat, TPT och Snutsnack. Jag lyssnar väldigt sällan på musik numera, antingen vill jag ha det helt tyst eftersom det surrar så mycket ändå inne i skallen, eller så lyssnar jag på roliga, givande, upplyftande, inspirerande poddar.

Det dricker jag.
Idag blir det i alla fall champagne och glada drinkar. Ska strax iväg till Cadierbaren och möta upp två härliga killar!

Fredagens planer.
Se ovan. Ikväll skulle jag sedan ha åkt vidare till en middag men jag har känt mig så himla trött de senaste dagarna så jag blir hemmavid för att bara ta det lugnt, lyssna på lite julmusik och tänka på pappa.

Å på lördag det här.
Äntligen dags att fixa håret hos Camilla. Planen är att jag ska bli sjuhelsikes julfin, så det blir lite färg, lite klipp och lite fluff.

Söndagen tillbringas så.
Hos lillebror och hans familj. I år flyttar vi julfirandet dit istället för att vi är i mina föräldrars hus som vi alltid annars brukar vara. Det kommer att kännas lite konstigt och inte minst väldigt ledsamt att pappa inte är med oss, men det kommer att bli fint.

Och mest av allt önskar jag detta.
En storvinst på Lotto så att jag kan ta riktigt jäkla långledigt och bosätta mig på Mauritius ett halvår för att skriva min nästa bok. Och att få skratta riktigt rejält, det känns som att jag är i stort behov av det.

Vad åt du till middag senast?
Skåprens bestående av en spenatsallad och kokt ägg med dill.

Var vill du vara om fem år?
Vara störtkär, ekonomiskt oberoende, skriva ofta, ha lärt mig mer om ledarskap, hjälpa andra att nå sina mål, bo halvårsvis utomlands där jag alltid har besök av nära vänner och familj.

 

The Edit

Jessica Alba – om passion, fördomar och att gå sin egen väg
Porter Edit maj 2019
Foto: Will Davidson // Styling: Tracy Taylor

Tröja och byxor Chloé; halsband Alighieri; ringar Spinelli Kilcollin, Stone and Strand och Grace Lee // Klänning 3.1 Phillip Lim; halsband Alighieri // Klänning Zimmermann; sandaler Chloé; ringar Spinelli Kilcollin, Stone and Strand och Grace Lee // Klänning och armband Isabel Marant, sandaler Chloé

 

Touché!

För en tid sedan ledsnade jag på mina mörka partier under ögonen och gav mig ut på jakt efter en mirakelkräm. Nu sminkar jag mig inte särskilt mycket, men sedan gammalt är ju att man inte vill se trött och sliten ut, särskilt inte när det inte finns fog för det, haha. Till vardags använder jag som bas BB-krämen Nudista från L’Oréal för en naturlig lyster och jämnare hudton, men den är inte särskilt täckande.

Så kom det sig att jag fick den lilla guldpennan Touche Éclat från Yves Saint Laurent i händerna. Jag har ju hört mycket gott om denna concealerpenna som nått en form av kultstatus världen över, men tyckt att den varit aningen dyr. Nu har den släppts som ett add on-makeupverktyg, High Cover 2, med ny formula som jag blev nyfiken på så jag beslutade mig för att testa. Skulle verkligen denna klassiker kunna trolla bort mina mörka ringar under ögonen?

Skeptiker som jag är har jag sällan några höga förväntningar på produkter men jag kan redan säga att jag är fast. High Cover 2 är precis som originalet ljusreflekterande och den funkar som både highlighter och concealer tack vare att den innehåller mycket pigment. Ändå blir den inte kakig eller lägger sig i de fina linjerna under ögonen, vilket jag upplevt med andra produkter.

High Cover 2 finns i flera olika nyanser som kompletterar originalpennan. Jag valde 0,75 som är den ljusaste. Först tyckte jag den såg lite orange ut men när jag applicerade den lättarbetade highlightern så smälte väldigt bra in i min hudton. Resultatet är väldigt naturligt och jag upplever att hela området under ögonen med mörka ringar försvinner på ett fascinerande sätt. Även röda prickar och blemmor fungerar toppen att dölja.

Nu var det inte jättebra ljus där jag tog dessa bilder men jag hoppas att ni kan se. Helt klart en game changer som från och med nu kommer att ha sin självklara plats i necessären.

 

On the spot i Humlegården

Hej torsdag! Gudars vad jag njuter av detta väder – ÄNTLIGEN! Man älskar ju hur hela stan lever upp så här års. Så härligt att slå av på taken och bara promenera runt i det gröna fluffet och le mot andra glada människor.

Och med våren öppnar också nya satsningar upp – kul! Ett ställe som jag är nyfiken på är Omnipollo som öppnat ölträdgård vid Floras kulle i Humlegården. Jag passerar nästan dagligen genom Humlan som är en av mina favoritparker och det känns närmast självklart att här ska finnas en bra ölträdgård, tycker ni inte?

Omnipollo är ett av stans mikrobryggerier som gör hantverksöl. För ett par år sedan öppnade de pizzabaren Omnipollos hatt på Söder – som bekant är ju pizza ölens bästa vän. Jag har inte varit där men det är visst populärt. Omnipollo driver också ett ställe i Göteborg.

Nu har de alltså längtat ut och med tanke på at namnet är en sammanskrivning av orden omnipotent och det spanska ordet för kyckling, pollo, så lovar det gott tycker jag. På menyn finns, förutom öl förstås, godsaker såsom grillade skaldjur och mjukglass.

Vad säger ni, när går vi dit?

Foto: Gustav Karlsson Frost och Simon Bredenberg

 

Till hela bloggen