Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Crossroads. God, that is so ”Oprah”.

Härlig onsdag på er, i detta äventyr vi kallar livet. Känner mig riktigt glad i dag. Har lite svårt att sätta fingret på vad det beror på men det känns som att en del beslut börjat mogna i mig. Den underbara vädret – äntligen?! – gör förstås också sitt till att jag känner mig mer positiv än på länge.

De senaste åren har varit väldigt förvirrande för mig. Ända sedan jag blev frilansare i början av 2000-talet har det gått väldigt bra för mig, och det har varit kul på många sätt. Men de senaste åren har jag känt mig allt mer vilsen, som att det inte längre är det här jag vill med livet. En skärva av ofullständighet har legat och skavt. Det har varit så många saker jag gått och funderat på länge där jag inte vetat hur jag ska ta mig vidare – och vart. Jag har känt mig lite som en båt ute på havet utan roder. Jag har försökt att lyssna inåt, analysera och ventilera både själv och med vänner och inte minst med pappa som varit min stora stöttepelare i livet, vilket resulterat i mycket inspiration och tusen nya idéer. Ändå har jag suttit fast i frågan ”vad vill jag göra?”. Så jag har sejfat. Jag har varit rädd för att ta tag i saker. Vänner och personer jag ser upp till har alltid varit de som vågat. Jag är fegisen. Samtidigt, att känna att jag står still och inte kommer någon vart är bland det värsta jag vet. Jag vill hela tiden framåt, vidare. Bli mer luststyrd.

Vi är meningssökande varelser och har ett starkt behov av att se mening med det vi gör och hur sambanden leder oss vidare. Men jag blir snarare för analytisk och ser många trådar överallt. Det finns en stor fara i att överanalysera saker och ting och ur vissa perspektiv kan man alltid få saker att kännas meningslösa. Det är nog där jag har fastnat. I mitt liv, under perioder, har lusten överskuggats av annat. När jag förlorade pappa i höstas ställdes saker än mer på sin spets. Det känns som att jag har haft så många options och inte vetat vad jag ska välja eftersom allt låter så roligt och känns så ”rätt”. Så oftast har det slutat med att jag inte väljer något alls, av rädsla för att jag då kommer att missa det jag väljer bort, av rädsla för att misslyckas. Men också kanske för att lyckas. Knäppt, eller hur?

Crossroads. God, that is so ”Oprah”.

Förr eller senare kommer vi till ett vägskäl där vi måste välja vart resan ska fortsätta. Till vänster sträcker det som är tryggt och välbekant ut sig. Säker mark. Till höger väntar det okända. Ambivalensen gör oss villrådiga, vilsna. Man både vill och inte vill och själv blir jag ofta paralyserad av obeslutsamhet. Jag vet att jag vill göra förändringar, men jag vet inte vad jag ska göra för att det ska bli så bra som möjligt. När rädsla dominerar tankarna är det helt omöjligt att ta ett beslut, vare sig det är rationellt eller emotionellt. Idéer jagar runt i huvudet medan jag analyserar varje möjlighet in i mikroskopiska detaljer men kommer inte till någon slutsats – så jag vågar inte ta steget i någon riktning alls.

Well, here I am. It is time to decide to turn left or right. För kanske första gången i livet har jag lyssnat på den inre känslan och vad jag faktiskt känner om de möjligheter som ligger framför mig. Ett lugn har infunnit sig. Jo, jag är fortfarande rädd, rädd för att välja fel, rädd för att misslyckas, rädd för att missa saker. Men jag vet samtidigt att jag måste leva mitt liv och jag känner en stor lust i att ta mig an utmaningen.

(Citatet i rubriken är från filmen “Under Toscanas sol” som för övrigt är underbar och min go-to-movie när jag behöver pepp.)

 

Hårfint

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Högst på accessoartoppen just nu? Hårsmycken i form av klämmor och spännen i roliga färger och former.

 

Hårnål i silver Ariana Boussard-Reifel // Hårspänne med nitar Valentino // Äggformat hårspänne Charlotte Chesnais // Hårklämma i kristall Jennifer Behr

Hårklämma Rosantica By Michela Panero // Körsbärsformat hårspänne La Label // Hårkammar med Swarovskipärlor och emalj Jennifer Behr

Hårnålar i blomform Philippa Craddock // Hårspänne med fuskpärlor Lelet NY// Hårspänne med blommor Hvisk // Hårklämma Hvisk

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

Till hela bloggen