Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Crossroads. God, that is so ”Oprah”.

Härlig onsdag på er, i detta äventyr vi kallar livet. Känner mig riktigt glad i dag. Har lite svårt att sätta fingret på vad det beror på men det känns som att en del beslut börjat mogna i mig. Den underbara vädret – äntligen?! – gör förstås också sitt till att jag känner mig mer positiv än på länge.

De senaste åren har varit väldigt förvirrande för mig. Ända sedan jag blev frilansare i början av 2000-talet har det gått väldigt bra för mig, och det har varit kul på många sätt. Men de senaste åren har jag känt mig allt mer vilsen, som att det inte längre är det här jag vill med livet. En skärva av ofullständighet har legat och skavt. Det har varit så många saker jag gått och funderat på länge där jag inte vetat hur jag ska ta mig vidare – och vart. Jag har känt mig lite som en båt ute på havet utan roder. Jag har försökt att lyssna inåt, analysera och ventilera både själv och med vänner och inte minst med pappa som varit min stora stöttepelare i livet, vilket resulterat i mycket inspiration och tusen nya idéer. Ändå har jag suttit fast i frågan ”vad vill jag göra?”. Så jag har sejfat. Jag har varit rädd för att ta tag i saker. Vänner och personer jag ser upp till har alltid varit de som vågat. Jag är fegisen. Samtidigt, att känna att jag står still och inte kommer någon vart är bland det värsta jag vet. Jag vill hela tiden framåt, vidare. Bli mer luststyrd.

Vi är meningssökande varelser och har ett starkt behov av att se mening med det vi gör och hur sambanden leder oss vidare. Men jag blir snarare för analytisk och ser många trådar överallt. Det finns en stor fara i att överanalysera saker och ting och ur vissa perspektiv kan man alltid få saker att kännas meningslösa. Det är nog där jag har fastnat. I mitt liv, under perioder, har lusten överskuggats av annat. När jag förlorade pappa i höstas ställdes saker än mer på sin spets. Det känns som att jag har haft så många options och inte vetat vad jag ska välja eftersom allt låter så roligt och känns så ”rätt”. Så oftast har det slutat med att jag inte väljer något alls, av rädsla för att jag då kommer att missa det jag väljer bort, av rädsla för att misslyckas. Men också kanske för att lyckas. Knäppt, eller hur?

Crossroads. God, that is so ”Oprah”.

Förr eller senare kommer vi till ett vägskäl där vi måste välja vart resan ska fortsätta. Till vänster sträcker det som är tryggt och välbekant ut sig. Säker mark. Till höger väntar det okända. Ambivalensen gör oss villrådiga, vilsna. Man både vill och inte vill och själv blir jag ofta paralyserad av obeslutsamhet. Jag vet att jag vill göra förändringar, men jag vet inte vad jag ska göra för att det ska bli så bra som möjligt. När rädsla dominerar tankarna är det helt omöjligt att ta ett beslut, vare sig det är rationellt eller emotionellt. Idéer jagar runt i huvudet medan jag analyserar varje möjlighet in i mikroskopiska detaljer men kommer inte till någon slutsats – så jag vågar inte ta steget i någon riktning alls.

Well, here I am. It is time to decide to turn left or right. För kanske första gången i livet har jag lyssnat på den inre känslan och vad jag faktiskt känner om de möjligheter som ligger framför mig. Ett lugn har infunnit sig. Jo, jag är fortfarande rädd, rädd för att välja fel, rädd för att misslyckas, rädd för att missa saker. Men jag vet samtidigt att jag måste leva mitt liv och jag känner en stor lust i att ta mig an utmaningen.

(Citatet i rubriken är från filmen “Under Toscanas sol” som för övrigt är underbar och min go-to-movie när jag behöver pepp.)

 

På önskelistan

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

 

 

Det är fredag och det enda jag vill ha just nu är dels denna dubbelknäppta ullblazer från Givenchy men även ett par mörkblå jeans som jag kan mixa med nitar och nougatfärgat läder.

Jeans från 7 for all mankind.
Jeanskjol från Name it.
Pumps med nitar från Christian Louboutin.
Miniväska från Loewe.
Solglasögon Jokkfall från Akenberg.

 

Torsdagsinspo

Eftersom Scandinavian Invitation startar i dag på Hills Golf & Sports Club utanför Göteborg så är det väl inte mer än rätt att jag visar er lite fina bilder från banan ur Peters och min första golfbok Golfilicious där Hills är med. En helt underbar anläggning. Den bohuslänska naturen är mäktig och från klubbhuset, som ligger som ett örnnäste på toppen av en kulle, har man hänförande vyer.

Årets upplaga av tävlingen är en stjärntät historia – Stenson spelar, Norén är på plats och en hel radda välkända namn – och det ska bli spännande att följa den. Tyvärr från tv-soffan den här gången eftersom jag inte hade möjlighet att vara på plats. Jag kan verkligen rekommendera ett besök hit, oavsett om man spelar golf eller inte. Och restaurangen är toppen.

Glad torsdag!

Foto: Peter Cordén, Golf is Art

 

En gårdagens outfit

Nu var det bra länge sedan ni fick en outfitlook i bloggen så här kommer en gårdagens.

Jag älskar mina skinnjackor och den här röda godingen från Massimo Dutti har gått varm den senaste tiden. Till den hade jag ett par chinos i twill från Jackpot – minns ni det märket? – som jag köpte för 190 miljoner år sedan och där tyget har blivit hur mjukt och skönt som helst efter all användning, plus en tröja från Cos Stores ton i ton. Eftersom gårdagen gick i ett med flängande på stan fick det bli sneakers till.

Nu har jag precis skrivit klart en artikel och ska hugga tag i lite material till Akenberg som måste bli klart. Vi har ju vår nya höstkollektion på väg in – yay! – som släpps i limiterad upplaga. Det ska bli så kul att snart få visa er vad vi jobbat med under året! Så länge får ni kika in här för mer inspiration.

 

Till hela bloggen