Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Cocktail hour, blåljus och gastronomiska höjdpunkter

I går kväll slängde jag på mig mitt nya rosa läppstift (Matte Fashion här!) och en jumpsuit från EDC och begav mig till Belle Mare Plages Blu Bar. Det var dags för prisutdelning och cocktails för Constance Hotels Pro-Am tävling som spelats i veckan inför den stora tourtävlingen som drog igång idag. Eftersom det hade börjat skymma så smått och jag inte orkade släpa med mig kameran får ni nöja er med mobilpics.

Så här glad var jag, lätt rödmosig efter de första dagarnas solsken. Eftersom jag är så ljus i hyn och är känslig för solen kör jag alltid med minst faktor 30 för att jag inte ska bränna mig. Här på östra Mauritius där jag befinner mig fläktar det nästan hela tiden från havet så det är lätt att missa hur stark solen faktiskt är. Nåväl, glad i hågen med läppstift och jumpsuit på begav jag mig till Blu Bar.

Kvällen levde sannerligen upp till namnet för blått var ljuset och öppen på vid gavel var baren. Vi snackar rött vin, vitt vin, champagne, specialcocktails och starka GT:s. Jag dricker ju sällan alkohol och är heller inte särskilt intresserad av vin, men ett festligt glas bubbel tackar jag inte nej till.

Hängde med supertrevliga Claes Meldal från Danmark som också är frilansjournalist. Han spelade pro-am:en men det gick visst inte så bra för hans lag så det bidde inget pris. Han nöjde sig med goda drinkar och trevlig konversation istället. Och vi bestämde snabbt att vi skulle ses på samma ställe nästa år igen!

Sarvesh var en av alla superproffsiga och uppmärksamma servitörer denna kväll.

Jag hoppade snabbt in i baren för att hjälpa till. Och blev med en gång erbjuden jobb, haha! Kanske jag borde stanna kvar här ändå …

Marketingteamet på Belle Mare hade bråda dagar med alla tävlingar, golfproffs och pressfolk. Superhärliga tjejer allihop och jag är så glad över att ha fått lära känna dem och en för mig helt ny kultur. Mauritier är verkligen det mest hjälpsamma, vänliga och trevliga folk jag någonsin stött på. Alla hälsar och ler och frågar om allt är bra eller om de kan görs något för dig. De verkar genuint glada över att du är gäst hos dem, och det kan jag definitivt säga att jag gärna är fler gånger.

Sedan var det middag med hela teamet på resortens gastronomiska restaurang Blue Penny Cellar. Först bjöds vi på olika typer av tapas, bland annat sushi som var helt suverän, charkuterier från Spanien och specialbeställda ostar att prova ihop med olika exklusiva viner.

Som namnet antyder står vinet i första rummet här. Vinkällaren innehåller runt 26 000 flaskor från prestigefulla vinslott och rara årgångar. En riktig skattkista att botanisera i.

Därefter satte vi oss till bords och bjöds bland annat på oxkind, selleripuré och späda morötter med tonkaböns- och kokossås.

Och där någonstans skulle man ha hejdat sig för det väntade nämligen ett dessertbord av det exklusivare slaget. Nu är jag ingen sötsaksfantast direkt men jag provsmakade i alla fall de där rosa sakerna, som var som en sorts makron med färska hallon i. Men, jag ska villigt erkänna att efter detta var jag både rejält mätt och trött så jag gick och knöt mig. Det var den torsdagskvällen det.

 

The Edit

Jessica Alba – om passion, fördomar och att gå sin egen väg
Porter Edit maj 2019
Foto: Will Davidson // Styling: Tracy Taylor

Tröja och byxor Chloé; halsband Alighieri; ringar Spinelli Kilcollin, Stone and Strand och Grace Lee // Klänning 3.1 Phillip Lim; halsband Alighieri // Klänning Zimmermann; sandaler Chloé; ringar Spinelli Kilcollin, Stone and Strand och Grace Lee // Klänning och armband Isabel Marant, sandaler Chloé

 

Touché!

För en tid sedan ledsnade jag på mina mörka partier under ögonen och gav mig ut på jakt efter en mirakelkräm. Nu sminkar jag mig inte särskilt mycket, men sedan gammalt är ju att man inte vill se trött och sliten ut, särskilt inte när det inte finns fog för det, haha. Till vardags använder jag som bas BB-krämen Nudista från L’Oréal för en naturlig lyster och jämnare hudton, men den är inte särskilt täckande.

Så kom det sig att jag fick den lilla guldpennan Touche Éclat från Yves Saint Laurent i händerna. Jag har ju hört mycket gott om denna concealerpenna som nått en form av kultstatus världen över, men tyckt att den varit aningen dyr. Nu har den släppts som ett add on-makeupverktyg, High Cover 2, med ny formula som jag blev nyfiken på så jag beslutade mig för att testa. Skulle verkligen denna klassiker kunna trolla bort mina mörka ringar under ögonen?

Skeptiker som jag är har jag sällan några höga förväntningar på produkter men jag kan redan säga att jag är fast. High Cover 2 är precis som originalet ljusreflekterande och den funkar som både highlighter och concealer tack vare att den innehåller mycket pigment. Ändå blir den inte kakig eller lägger sig i de fina linjerna under ögonen, vilket jag upplevt med andra produkter.

High Cover 2 finns i flera olika nyanser som kompletterar originalpennan. Jag valde 0,75 som är den ljusaste. Först tyckte jag den såg lite orange ut men när jag applicerade den lättarbetade highlightern så smälte väldigt bra in i min hudton. Resultatet är väldigt naturligt och jag upplever att hela området under ögonen med mörka ringar försvinner på ett fascinerande sätt. Även röda prickar och blemmor fungerar toppen att dölja.

Nu var det inte jättebra ljus där jag tog dessa bilder men jag hoppas att ni kan se. Helt klart en game changer som från och med nu kommer att ha sin självklara plats i necessären.

 

On the spot i Humlegården

Hej torsdag! Gudars vad jag njuter av detta väder – ÄNTLIGEN! Man älskar ju hur hela stan lever upp så här års. Så härligt att slå av på taken och bara promenera runt i det gröna fluffet och le mot andra glada människor.

Och med våren öppnar också nya satsningar upp – kul! Ett ställe som jag är nyfiken på är Omnipollo som öppnat ölträdgård vid Floras kulle i Humlegården. Jag passerar nästan dagligen genom Humlan som är en av mina favoritparker och det känns närmast självklart att här ska finnas en bra ölträdgård, tycker ni inte?

Omnipollo är ett av stans mikrobryggerier som gör hantverksöl. För ett par år sedan öppnade de pizzabaren Omnipollos hatt på Söder – som bekant är ju pizza ölens bästa vän. Jag har inte varit där men det är visst populärt. Omnipollo driver också ett ställe i Göteborg.

Nu har de alltså längtat ut och med tanke på at namnet är en sammanskrivning av orden omnipotent och det spanska ordet för kyckling, pollo, så lovar det gott tycker jag. På menyn finns, förutom öl förstås, godsaker såsom grillade skaldjur och mjukglass.

Vad säger ni, när går vi dit?

Foto: Gustav Karlsson Frost och Simon Bredenberg

 

Till hela bloggen