Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Bli lite mer

I helgen har jag funderat mycket på det här med förändring och att utveckla sin fulla potential. Att inte låta sig hållas tillbaka på grund av rädslor och valda sanningar utan leva fullt ut. Efter allt jag gått igenom under de senaste åren – och med stigande ålder ska tillstås för man får en annan trygghet i vem man är och vad man vill ju äldre man blir – så har jag blivit mycket modigare i att ta steg utanför min trygghetszon.

Förändring är något som sker automatisk vare se vi vill det eller ej. Men den sortens förändring som får oss att växa och gör oss bättre på någonting måste vi själva ta tag i. Det är så lätt att hamna i gamla spår om man inte tänker dig för; samma väg till jobbet, samma matinköp i affären, samma samtalsämne med vänner eller samma övningar på gymmet.

Något som till en början är tryggt och enkelt leder på sikt till stagnation och utvecklingen uteblir. Visst, man blir bra på det man gör mycket av, men för att bli bättre och verkligen utvecklas måste man hela tiden förnya sig, göra saker annorlunda eller lära sig något nytt.

Att börja om, prova något nytt som jag gör med Akenberg tillsammans med AnnKathrin, eller helt enkelt bara sluta med något kräver energi och kan skapa obehag. Tell me about it! Men det är viktigt att komma ihåg att obehaget är kortsiktigt och inte ett dugg farligt. Det gäller att lära sig känna igen impulserna och acceptera att obehaget man känner bara tyder på att man är på okänd mark och befinner sig i en tillväxtfas. Man är bara en nybörjare.

Något jag har tagit till mig och som jag försöker leva efter är, att när obehaget gör sig påmint ta ett steg framåt i stället för att backa, som tidigare varit min (rätt dåliga) strategi. Tänk att rött ljus betyder gå. Det är just den innebörden Nikes slogan ”Just do it” har. Oavsett inre motstånd – kör!

Vanans makt är när hjärnan ständigt strävar efter att få snabb belöning genom att utföra sådant som vi redan kan. Ju mer vi skämmer bort hjärnan med att göra sådant som vi redan behärskar desto mindre villiga är vi att anstränga oss och eventuellt få vänta på belöning. Lär vi oss något nytt kan det ta lång tid innan vi ser resultat och upplever någon slags uppmuntran eller erkännande. Instant gratification, känns det igen?

Därför är det så viktigt att hålla motivationen vid liv med hjälp av tydliga målbilder i detta ”nya” man befinner sig och sätta delmål där vi belönar oss själva. Just det tänker jag göra senare i veckan för då åker jag till Palma i några dagar, som en belöning till mig själv.

Var är verkligheten? På Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma

Vill man vara kulturell i Palma ska man inte missa Mallorcas finaste museum för samtida konst Es Baluard. Museet ligger ett stenkast från strandpromenaden mellan La Lonja och Santa Catalina. Här finns en sevärd permanent utställning med kända spanska artister som Pablo Picasso och Joan Miro, men också flera temporära utställningar.

Just nu visas “On rau la realitat?” – Var är verkligheten? – en grupputställning som presenterar spanska konstnärer som alla reflekterar på den realistiska representationen och de svårigheter det innebär för den moderna människan att leva i detta nya millennium. Där finns verk inom foto, video, och målningar och konstnärerna har alla har en koppling till Balearerna och är födda 1970-1990.

Jag är absolut ingen konstvetare men tycker det är roligt och intressant att besöka museum som presenterar något annorlunda och det gjorde den här utställningen; pågår fram till den 12 januari 2020. Ett tips är att gå dit på en fredag för då är det upp till dig hur mycket du vill betala i inträde. Där finns också en fin butik som är värd att checka av. Museets restaurang har för övrigt en av de bättre terrasserna i stan.

Es Baluard

Adress: Plaça de la Porta de Santa Catalina, 10, Palma

 

Vit söndagspizza

Man gillar ju nyskapande maträtter och när den vita pizzan, pizza bianco, gjorde entré för ett antal år sedan började jag också omvärdera pizzan. Denna enkla italienska vardagsrätt har helt enkelt gjort en liten klassresa.  Jag är en av få som inte är särskilt förtjust i pizza, däremot bröd och mackor, och när tomatsåsen försvann för att lyfta fram de fina råvarorna i toppingen, har pizza bianco börjat flirta ordentligt med mig.

Pizza är ju också kul att laga själv. Jag minns hur pappa brukade göra korvpizza därhemma när vi var små – det var på den tiden salami fortfarande var rätt nytt i Sverige, så istället tog han vanlig kokkorv som han skar i små bitar och strödde över pizzan och sedan täckte med riven ost. Ibland kunde där få plats någon skinka om det fanns i kylen eller champinjoner på burk. Jag älskade de där stunderna tillsammans med pappa vid spisen, och hur han täckte hela plåten med pizzadeg och satte igång.

I går tog jag mig i alla fall till ett litet favoritställe här i Palma,  Ziva to go, en raw food-restaurang där man kan äta himmelsk god glutenfri pizza med spenat och svarta oliver. Så god att jag glömde ta en bild på den. Som kompensation ger jag er här mitt guldrecept på Pizza Bianco toppad med rotprimörer. Om man vill kan man baka egna pizzabottnar, jag tycker att det är lättast att ta några stora orientaliska tunnbröd och göra pizzan på.

Ingredienser (4 personer)

4 platta orientbröd eller något annat tunnbröd
2 dl crème fraiche
4 späda morötter
4 stjälkar sparris
2 små knipplökar med stjälk
1 knippe rädisor
ca 15 körsbärstomater
några kvistar rosmarin
flingsalt
svartpeppar
1 msk olivolja, gärna med citronsmak

Gör så här:

Värm ugnen till 250 °C.
Ansa och skölj alla rotfrukter och grönsaker noga och skiva allt utom tomaterna tunt. Dela tomaterna på mitten.
Lägg ut orientbröden på ugnsplåtar med bakplåtspapper. Bred ut ½ dl crème fraiche på varje bröd.
Strö över morötter, sparris och lök och grädda alla plåtar samtidigt tills pizzorna fått fin färg i 5–10 minuter.
Ta ut pizzorna och strö över rädisor, tomater, rosmarin, flingsalt och peppar.
Ringla över lite olivolja och servera som hela pizzor eller skär i bitar.

Smaklig måltid!

 

Tre för övrigt

Njuter av: Palma! Äntligen tillbaka i staden man inte inte kan älska. Det känns som att om jag någon gång ska skaffa mig ett utlandsboende så finns det stor chans att det skulle det bli just här.

Läser just nu: En massa humoristiska kortnoveller på engelska. Jag har en bokidé jag fnular på och är just nu inne i ett researchstadium. Vet inte om det någonsin kommer att bli något av det men jag vill utforska det och se.

Tänker på: Pappa. Om elva dagar, den 22 oktober, skulle han ha fyllt 75 år. Saknar honom något så vansinnigt, skulle göra vad som helst för att få lyfta luren och ringa och prata en stund.

Glad fredag!

Till hela bloggen