Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

Andning och bot mot stress

Jag har kilat runt i den här gröna godingen bra många gånger den senaste tiden. Jag hatar ju att frysa och de senaste dagernas kallgrader kräver sitt motgift. Den kommer från Superdry och jag fick den av Csilla för ett år och bara älskar den. Varm, skön och snygg, som ett Kinderegg. Mina stövlar är bara ett par veckor gamla men jag har nästan flyttat in i dem, haha. De är så otroligt sköna. Jag köpte dem på Hööks – köper typ alltid stövlar och allväderskängor där – och de är helt perfekta med smal passform och dragkedja baktill så att man kan kliva in i dem i stället för att försöka pressa ner fötterna genom skaftet. Byxorna är ett garderobsfynd från JC som kom väl till pass. Väskan är från Ruitertassen, ett belgiskt märke jag verkligen gillar. Deras produkter görs för hand av finaste läder som bara blir vackrare med tiden.

Alltså, veckan började verkligen inte bra i går. Först höll jag på att försova mig. På gymmet upptäckte jag att jag hade glömt packa ner strumpor. Sedan krånglade bilen när jag skulle iväg efter träningen så jag var tvungen att låta den stå kvar. Väl på kontoret var det strul med olika artiklar och jag satt hela dagen och jagade personer som skulle återkommit till mig med uppgifter, plus snack med bilverkstan. Det kändes som att hela världen var emot mig och började känna mig så stressad, vilket är så jäkla onödigt eftersom jag vet att det inte för något gott med sig.

I dag mår jag ändå mycket bättre än vad jag trodde att jag skulle göra. När jag kom hem i går kväll – bilen startade som tur var när jag skulle hämta den, vet inte vad det var som inte funkade – så lade jag mig raklång på golvet, placerade händerna på magen och bara andades långsamt och länge. Jag har lärt mig att jag kan styra mina stressnivåer med hjälp av medveten andning, ni vet när man andas med långa djupa andetag genom näsan och för ner luften i buken, precis som man gör i många yogaformer. Ofta andas vi alldeles för ytligt och för högt upp i bröstkorgen vilket gör att bara en liten mängd luft kommer in i lungorna. Men när man andas på detta sätt genom näsan får man i sig all syre kroppen behöver för att ta bort slaggprodukter som koldioxid. Mängden stresshormoner minskar, blodtrycket sjunker och må bra-hormonen oxytocin och serotonin ökar.

Så efter några minuter där på golvet började oron försvinna ur kroppen – att komma ner i varv och försöka se saker för vad de är i stället för att stressa upp sig när det skiter sig är den bästa känslan. Fast det är inte lätt, det är betydligt mycket enklare att bli förbannad och stressa upp sig och så går man hela dagen i det tillståndet och mår skit. Men jag märker ju att jag mår mycket bättre och känner mig mer harmonisk när jag tar andningen på allvar. Jag kan annars bli mentalt blockerad och bara se saker i svart och så stressar jag upp mig tills det blir en negativ spiral av allting.

En bra andning kan vara ett litet universalmedel mot stress och oro fast det gäller ju att man är uppmärksam på den. Tänk bara: Tre veckor klarar man sig utan mat. Tre dagar utan vatten. Men nästan ingen skulle klara mer än tre minuter utan syre. Ändå tänker vi väldigt mycket på vad vi äter och dricker men väldigt lite på hur vi andas.

 

Hårfint

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Högst på accessoartoppen just nu? Hårsmycken i form av klämmor och spännen i roliga färger och former.

 

Hårnål i silver Ariana Boussard-Reifel // Hårspänne med nitar Valentino // Äggformat hårspänne Charlotte Chesnais // Hårklämma i kristall Jennifer Behr

Hårklämma Rosantica By Michela Panero // Körsbärsformat hårspänne La Label // Hårkammar med Swarovskipärlor och emalj Jennifer Behr

Hårnålar i blomform Philippa Craddock // Hårspänne med fuskpärlor Lelet NY// Hårspänne med blommor Hvisk // Hårklämma Hvisk

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

Till hela bloggen