Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

6 tips som gör road trippen roligare

Att åka på roadtrip är en sådan semesterkänsla. Jag vet inte hur många barndomssomrar som familjen packade in sig i bilen för en långresa söderut; Danmark, Holland, Italien, Frankrike … Det här var under 80-talet på den tiden då det varken fanns AC eller Ipads så komforten var en annan än i dag, men de bilresorna har gett mig många minnen för livet. En av de bästa roadtripparna var den jag och pappa gjorde för några år sedan då vi åkte ner till Skåne. Minns den än i dag med stor glädje. Kravlösa timmar tillsammans i bilen, hur vi drog våra sämsta skämt tills vi skrattade oss kissnödiga, hur vi byttes av vid ratten, hur de lokala P4-stationerna avlöste varandra vartefter mil lades till mil.

Jag älskar att åka på roadtrip, särskilt när man får dela tid i bilen med någon vars sällskap man uppskattar. Reser man med barn så fattar jag att en lång bilresa kan ta udden av nöjet. Många timmar i bilen kan få även den raraste unge – och vuxen med för del delen – att bli uttråkad och grinig. Så i dag, när många av er säkert är i prepp-tagen med att packa bilen så vill jag dela med mig av några tips till hur man gör resan roligare.

1. Ha en spellista redo

Gör en ny spellista för varje resa och sätt gärna ett tema. Då kommer ni att minnas roadtrippen med glädje varje gång ni hör någon av låtarna senare.

2. Lek lekar

Det är något med billekar som känns väldigt nostalgiskt. De är också ett bra sätt att engagera sig i andra än att sitta tyst med näsan i Instagramflödet. Klassiska billekar: Ett skepp kommer lastat, Namnleken, Tysta leken, Sten-sax-påse, Registreringsskyltsjakten (namn). Den som förlorar får bjuda de andra på glass vid nästa stopp!

3. Stanna till och fotografera

När jag är på en road trip gillar jag att stanna till och ta bilder när jag ser något cool eller vackert. Man ser så mycket mer när man reser med bil än med till exempel flygplan, och det tycker jag om att dra fördel av och fånga de minnena!

4. Ladda paddan

Att se på film, tv-serier och lyssna på ljudböcker och poddar är toppen när man vill ha lite egentid i bilden. Förbered i god tid innan avresa med att ladda paddor och mobiler så att ni kan lyssna/titta i offlineläge en route.

5. Gör ett oväntat stopp någonstans spännande

Vad gör en roadtrip mer intressant och rolig än ett oväntat stopp? Oavsett om det är en sevärdhet, en restaurang eller en en charmig liten by så sväng av och gör en liten detour om något väcker ert intresse.

6. Dokumentera resan

Förmodligen det mest konstruktiva eftersom det innebär en del jobb när resan är över, beroende p hur ni väljer att dokumentera den. Ta selfies och groupies vid varje stopp, skriv ner dagboksanteckningar, ta bilder eller köp en souvenir vid varje ställe ni besöker, eller filma bilresan med mobilen. Med ett enkelt dataprogram kan man sedan göra en snygg digital resedagbok att dela med kommande generationer.

 

Var är verkligheten? På Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma

Vill man vara kulturell i Palma ska man inte missa Mallorcas finaste museum för samtida konst Es Baluard. Museet ligger ett stenkast från strandpromenaden mellan La Lonja och Santa Catalina. Här finns en sevärd permanent utställning med kända spanska artister som Pablo Picasso och Joan Miro, men också flera temporära utställningar.

Just nu visas “On rau la realitat?” – Var är verkligheten? – en grupputställning som presenterar spanska konstnärer som alla reflekterar på den realistiska representationen och de svårigheter det innebär för den moderna människan att leva i detta nya millennium. Där finns verk inom foto, video, och målningar och konstnärerna har alla har en koppling till Balearerna och är födda 1970-1990.

Jag är absolut ingen konstvetare men tycker det är roligt och intressant att besöka museum som presenterar något annorlunda och det gjorde den här utställningen; pågår fram till den 12 januari 2020. Ett tips är att gå dit på en fredag för då är det upp till dig hur mycket du vill betala i inträde. Där finns också en fin butik som är värd att checka av. Museets restaurang har för övrigt en av de bättre terrasserna i stan.

Es Baluard

Adress: Plaça de la Porta de Santa Catalina, 10, Palma

 

Vit söndagspizza

Man gillar ju nyskapande maträtter och när den vita pizzan, pizza bianco, gjorde entré för ett antal år sedan började jag också omvärdera pizzan. Denna enkla italienska vardagsrätt har helt enkelt gjort en liten klassresa.  Jag är en av få som inte är särskilt förtjust i pizza, däremot bröd och mackor, och när tomatsåsen försvann för att lyfta fram de fina råvarorna i toppingen, har pizza bianco börjat flirta ordentligt med mig.

Pizza är ju också kul att laga själv. Jag minns hur pappa brukade göra korvpizza därhemma när vi var små – det var på den tiden salami fortfarande var rätt nytt i Sverige, så istället tog han vanlig kokkorv som han skar i små bitar och strödde över pizzan och sedan täckte med riven ost. Ibland kunde där få plats någon skinka om det fanns i kylen eller champinjoner på burk. Jag älskade de där stunderna tillsammans med pappa vid spisen, och hur han täckte hela plåten med pizzadeg och satte igång.

I går tog jag mig i alla fall till ett litet favoritställe här i Palma,  Ziva to go, en raw food-restaurang där man kan äta himmelsk god glutenfri pizza med spenat och svarta oliver. Så god att jag glömde ta en bild på den. Som kompensation ger jag er här mitt guldrecept på Pizza Bianco toppad med rotprimörer. Om man vill kan man baka egna pizzabottnar, jag tycker att det är lättast att ta några stora orientaliska tunnbröd och göra pizzan på.

Ingredienser (4 personer)

4 platta orientbröd eller något annat tunnbröd
2 dl crème fraiche
4 späda morötter
4 stjälkar sparris
2 små knipplökar med stjälk
1 knippe rädisor
ca 15 körsbärstomater
några kvistar rosmarin
flingsalt
svartpeppar
1 msk olivolja, gärna med citronsmak

Gör så här:

Värm ugnen till 250 °C.
Ansa och skölj alla rotfrukter och grönsaker noga och skiva allt utom tomaterna tunt. Dela tomaterna på mitten.
Lägg ut orientbröden på ugnsplåtar med bakplåtspapper. Bred ut ½ dl crème fraiche på varje bröd.
Strö över morötter, sparris och lök och grädda alla plåtar samtidigt tills pizzorna fått fin färg i 5–10 minuter.
Ta ut pizzorna och strö över rädisor, tomater, rosmarin, flingsalt och peppar.
Ringla över lite olivolja och servera som hela pizzor eller skär i bitar.

Smaklig måltid!

 

Tre för övrigt

Njuter av: Palma! Äntligen tillbaka i staden man inte inte kan älska. Det känns som att om jag någon gång ska skaffa mig ett utlandsboende så finns det stor chans att det skulle det bli just här.

Läser just nu: En massa humoristiska kortnoveller på engelska. Jag har en bokidé jag fnular på och är just nu inne i ett researchstadium. Vet inte om det någonsin kommer att bli något av det men jag vill utforska det och se.

Tänker på: Pappa. Om elva dagar, den 22 oktober, skulle han ha fyllt 75 år. Saknar honom något så vansinnigt, skulle göra vad som helst för att få lyfta luren och ringa och prata en stund.

Glad fredag!

Till hela bloggen