Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

3daysofdesign

God morgon gals and pals! Mår ni bra?

Det är onsdag och vi är i Köpenhamn. Med vi syftar jag på Akenberg som är inbjudna att vara med på 3daysofdesign, Danmarks årliga designevent där designer, konstnärer och arkitekter får chans att visa upp sig.

Akenberg kommer att ställa ut som en del av Arctic Design of Sweden, som arbetar för att promota och introducera designprodukter på en global marknad. Vi har fått ansöka till detta och är ett av de företag som blivit utvalda av en jury att delta – så otroligt roligt och hedrande! I morgon öppnar utställningarna på Illum och på residenset, och i morgon kväll kommer vi att ha ett mingel på residenset här i Köpenhamn. Annkathrin har dessutom fått den stora äran att hålla ett anförande, det kommer att bli grymt!

Stor fokus kommer förstås att läggas på att presentera vår fina kollektion och vi har stora förhoppningar på att folk kommer att gilla den. Jag tror särskilt mycket Jokkfall och Tärendö så det ska bli väldigt spännande att få feedback från besökarna.

Här är några bilder från bakom kulisserna under vår första stora plåtning tidigare i våras. Vi jobbade med ett riktigt grymt Meramedia-team. Modellerna Alexander Sandberg, Ali Omran, Saga Talludde och Ida Ovmar var så proffsiga. Kanske känner ni igen Ida, same och fotomodell som även gjorde realityserien ”Idas skilda världar” på SVT Play förra året? Fotade gjorde superduktiga Daniel Holmgren, hår stod Viktoria Danielsson, Gossip since today för och makeup Janakie Öhlund.

Svensk design har redan ett ansenligt rykte internationellt och intresset för unik design med hållbara och lokal förankring ökar hela tiden. Allt detta ligger i vårt dna så det känns väldigt roligt att vi backas upp på det här sättet och får möjlighet att visa upp oss i Köpenhamn. Det kommer att bli några riktigt intensiva och spännande dagar!

Ibland slår mig tanken att vi har gått från idé och dröm till verklighet på bara ett år. Vi har byggt ett varumärke med fokus på design och utifrån efterfrågan på individualitet och hög kvalitet utan att ge avkall på hållbarhet. Vi kommer att vara lyhörda gentemot våra kunder men vi kommer aldrig att tumma på våra höga ideal. Jag tycker att vi har hittat ett hål i marknaden där design och hantverk i limiterad upplaga möter hundra procent hållbarhet genom hela produktionsprocessen. Att vi har valt att arbeta med biologiskt nedbrytbart acetat från Italien och naturgarvat läder från Sattajärvi är en självklarhet.

Vi vill inte designa onödiga prylar. Varje designad produkt måste ha en given plats och därför har vi valt att designa produkter som har en funktion och ett syfte. Vi hanterar våra solglasögon som en given accessoar, som inte bara skyddar bärarens ögon utan framförallt gör det enkelt att byta look från dag till dag. Resultatet hittar ni HÄR.

Vi är bara i början av vår resa. Vi ser oss som ett designhus i ständig förändring som står för unik hantverksmässig design med samvete. Vi har höga mål, och om bara några år framåt i tiden kommer Akenberg att ha lanserat flertalet nya innovativa produkter. Ett viktigt stopp på vägen är denna vecka i Köpenhamn.

 

Route de lavande – lavendelvägen genom Provence

Lavendel

Färgen och doften från lavendelfälten fångar essensen i Provence. Det är ganska häftigt, fö rmig är det en rikedom att vara någonstans där det doftar örter och kryddväxter som lavendel, rosmarin, timjan och lagerbuskar som parfymerar luften. Det är något med urprungligheten som gör att man blir ganska ödmjuk inför allt.

Just lavendel har alltid varit en favorit; jag har bland annat skrivit om det här. Att vistas i när de oändliga lavendelfälten blommar med sin blåvioletta ton är en upplevelse för alla sinnen. Så ska ni till Provence i sommar vill jag varmt rekommendera lavendelvägen, Route de lavande. Vandra, cykla eller hoppa in i bilen och följ de franska småvägarna från by till by.

Lavendeln blommar i slutet av juni till mitten av augusti och odlingarna är främst koncentrerade i Haute-Provence norr om Avignon, på högplatån runt Sault, vid foten av Mont Ventoux, och runt Apt och Gordes i Luberondalen. Det blir en fantastisk road trip där det är nästintill omöjligt att inte få med sig minnesvärda bilder hem. Instamagic!

Stanna till hos lavendelodlare och destillerier och handla med er hem ljuvligt doftande lavendelprodukter. Många byar ordnar festivaler till lavendelns ära och i Coustellet finns också ett lavendelmuseum att besöka.

Mer information finns här:
www.routes-lavande.com
www.lavande-provence-aoc.com
www.museedelalavande.com

On my mind: Grundstenar

Detta inlägg innehåller annonslänkar.

 

Baddräkt, shorts och ballerinaskor är väl ändå basen i sommargarderoben, tycker ni inte? Här har jag satt ihop tre outfits för olika plånböcker; budget, mellan och lyx.

Baddräkt med volang Åhléns // Blommig baddräkt By Malina // Baddräkt i härligt cerise Diane von Furstenberg

Klassiska bermudashorts Sebago // Paperbag denimshorts Re/Done // Broderade linneshorts Giuliva Heritage Collection

Ballerinaskor i mocka Chloé  // Slip-in i läder Malone Souliers // Spetsiga flats i mocka Rupert Sanderson

 

Vive le weekend!

God morgon! Ett nedslag med vad som fångat mitt öga den här helgen:

Espresso och Nice Matin. En bra start på dagen, och utsikten kunde vara sämre.

Juan-les-Pins är den klassiska badorten som på tiden då det begav sig attraherade den europeiska societeten och amerikanska filmstjärnor, som ville leva ett bekymmersfritt societetsliv varvat med sunda strandaktiviteter.

Juan-les-Pins växte i popularitet på 1920-talet och överallt hittar man hus och detaljer som relaterar till la belle époque, art déco och jazzens guldera.

Ett parti pétanque på klassisk spelmark under pinjeträden i Petit Pinède. Här träffas kompislagen varje dag för att under vilda diskussioner och många axelryckningar spela om äran.

Jazzfestivalen Jazz à Juan, anledningen till att jag var på plats för att bevaka. Jazzfestivalen har sedan starten 1960 utvecklats till en musikfestival öppen för nya influenser, artister och besökare från många länder. Man behöver definitivt inte vara någon utpräglad jazznörd för att uppskatta festivalen för programmet är både brett och smalt på samma gång, vilket är en av anledningarna till att jag verkligen gillar den. Den andra stora anledningen är den helt unika spelplatsen, Pinède Gould.

I år slog festivalen, den 59:e upplagan i ordningen, rekord vad gäller antalet besökare. Över 27 000 besökare har sett konserterna och då räknar man inte in de många gratiskonserterna som ägt rum runt om i staden varje dag under tio dagar.

Det är svårt att lista alls fantastiska artister som har uppträtt under pinjeträden i Pinède Gould, där haven utgör fond och cikadorna som sirrar ackompanjerar taktfast. Men några av namnen är Sonny Rollins, Ray Charles, Ella Fitzgerald, Keith Jarrett och Earth Wind & Fire. Nästan lika kul är det strosa runt och lyssna på de små band och lite mer okända artister som uppträder lite här och där i Juan-les-Pins och Antibes.

Jag var särskilt glad eftersom jag i år fick se Jamiroquai och karismatiske Jay Kay, en av mina husgudar. Ni känner väl till låtar som Cosmic Girl, You give me something och Virtual Insanity? Konserten var magiskt bra med hits efter hits av Jamiroquais unika mix av acid jazz, 70-talsdisco-rock, och han sjunger precis lika gudomligt nu som när han slog igenom. Jag fick också möjlighet att se konserterna med bland andra saxofonisten Candy Dulfer och jazzpianisten och sångerskan Diana Krall. Dessa ladies fick verkligen la Pinède Gould att koka. Grymt bra!

Promenader längs lugna vikar runt Cap d’Antibes, den grönskande udden där jetset och bättre bemedlade har sina lyxvillor.

Port de l’Olivette.

I Antibes gamla stad är det bara en färgpalett som gäller: pasteller, pasteller, pasteller.

Socca, kikärtspannkaka. Check på den! Och det är fortfarande samma snubbe som tillagar dem i lerugnen på Marché Provençal som första gången jag besökte Antibes för många år sedan.

I sval arbetskostym.

Merci de cette fois-ci Juan-les-Pins et Jazz à Juan!

 

Till hela bloggen