Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

3 sätt att hålla sig motiverad fram tills våren kommer (på riktigt)

Tröja Cos Stores // Byxor Arket // Scarf Hermès // Loafers Massimo Dutti //Väska Beck & Söndergaard

 

I början av ett nytt år känns allt spännande och uppåt. Man har stora planer, nya målsättningar och roliga projekt man vill realisera. Januari kan visserligen kännas lång precis när man är i början av månaden, det är ju ändå 31 långa dagar som ska betas av, samtidigt som det ofta är väldigt tomt i plånboken. Men på något sätt brukar dessa 31 dagar gå av bara farten.

Sedan kommer februari. Och om ni är som jag så är det lätt att man börjar slira lite. Trots att man kanske sparkat igång de där roliga projekten så känns tillvaron gnetig och tungrodd. Det riktigt suger i en efter en rejäl dos energi. Längtan efter våren är enorm – var är den? Det enda som bjuds är minusgrader och slask om vartannat och motivationen sjunker allt snabbare mot botten. Och när vi väl når mars eskaleras frågan om var våren är. Mars ju är årets, enligt kalendern i alla fall, första vårmånad men ändå är det så segt, så segt. Och när solen ÄNTLIGEN visar sig med efterlängtad värme, tja då kommer direkt ett bakslag.

Jag är helt o-unik men jag längtar efter solen nu. Gör inte ni också det? För att göra tillvaron lite mer peppande så kommer här mina bästa tre tips för att hålla mars-motivationen uppe.

1. Gör en lista.

Nu menar jag inte en lista över allt och ingenting som du vill göra innan 2020 knackar på dörren. Nej, skriv ner en kort lista över uppgifter och delmål för varje vecka. Att slutföra och bocka av saker får dopaminet att flöda och kommer att hjälpa dig att hålla styrfart mot det större målet.

2. Bär färg

Bästa pick-me-up:en när våren inte kommer. Avprogrammera dig från allt det svarta och klä dig i färgGLADA outfits. Modern forskning har visat att när våra ögon möter färg så släpper våra hjärnor ifrån sig olika kemikalier som påverkar oss positivt både fysiskt och emotionellt. För visst blir man väl glad av ett par knalligt rosa byxor?

3. Ändra din morgonrutin

Ibland behöver man bryta invanda mönster och vanor för att höja motivationen. Ett bra sätt är att göra sin morgonrutin mer njutbar och energigivande än jobbig. Strössla ditt nyvakna jag med grejer som förgyller din morgon, oavsett om det är att sitta ner och äta frukost i lugn och ro, meditera i tio minuter eller smörja in dig med en lyxig kroppsolja efter duschen. Och är du inte en morgonmänniska så se till att minimera antalet saker du ska göra. Men se till att i alla fall få en stunds frisk luft. En promenad i friska luften på väg till jobbet är bästa starten.

Bilar, bilar, bilar och lite till

Det är måndag men i fredags var det fredag och dags för ett av försommarens trevligaste event: Connoisseurs Motordag.

Ni som har följt mig ett tag har säkert koll på att jag gillar att ratta bil och även om jag inte har råd att lägga vantarna på någon av dyrgriparna som presenteras på motordagen så är det alltid härligt att åka ut till Steninge Slott och njuta av de fina bilarna och vackra ägorna.

Steninge slott ligger i Sigtuna kommun, inte långt från Arlanda och ägs av Per och Åsa Taube. Det är ett otroligt fint och välbehållet slott, uppfört i slutet av 1600-talet efter ritningar av Nicodemus Tessin den yngre.

Under motordagen får prestigemärken som Rolls Royce, Porsche, Ferrari och andra möjlighet att visa upp sig för inbjudna motorentusiaster och i år hade de satsat som aldrig tidigare. Vagnparken gick verkligen inte av för hackor.

Det fanns många skönheter att sätta tänderna i! Vem vill inte ha en bil med vingar?

Madame Connoisseur och min boss Susanne var nöjd och glad.

Drygt tusen gäster var på plats och förutom bilutställningen och möjligheten att provköra bjöds det på härlig lunch och en mousserande vin från Richard Juhlin och MRG Wines – alkoholfri förstås eftersom det ju är ett motorevent. Jag dricker ju sällan alkohol och vill ni hitta ett riktigt bra alkoholfritt vin rekommenderar jag varmt att ta en kik på MRG Wines alkoholfria viner. Gillar särskilt den här gjord på chardonnaydruvor med låg sötma och fullpackad med gröna äpplen, päron och citrus och precis lagom torrt.

Min stiliga kollega Robin från Connoisseur – dagen till ära iklädd våra bågar Skaulo. Det känns fortfarande overkligt när jag ser folk på stan gå runt med Akenberg på näsan.

Vädret var verkligen helt perfekt. Lagom temperatur för att bilarna ska gå varma och utställarna bli nöjda. Vad säger ni om den här giftgröna McLaren?

Ja, och sen åkte vi hem mitt sällskap och jag efter en fantastiskt trevlig eftermiddag.

 

Vecka 25

God morgon!

Måndag och midsommarvecka – hoppas att ni är laddade! I morse gick jag upp vid fem för att hinna träna och få klart lite saker innan dagen kickar igång på allvar. På mitt bord den här veckan.

Research inför tre intervjuer, förbereda knock out criteria och market prioritization inför vår workshop med Business Sweden, ha möte med mitt team, göra en intervju med den här kvinnan, färga fransarna, läsa om batterisvensken, skriva skriva skriva, styra upp midsommar och gratulera min lillebror på födelsedagen.

Nu rullar vi igång den här veckan.

Pic source

 

Tre för övrigt

Gillar: Lila, lavendel, violett, purpur, gredelin. Oavsett vad man kallar den är färgten lila helt enkelt ljuvlig. Aristokratisk och intelligent, men också skör och melankolisk.

Lyssnar på: Marschmusik. Jag bara älskar marschmusik, parader, tapto allt som framförs av en musikkår. Är jag knäpp eller finns det fler därute som är inne på samma spår?

Imponeras av: Ståuppkomiker, som har en fantastisk förmåga att göra långa utsvävningar för att sedan kunna plocka upp en tidigare tråd och knyta ihop säcken. Samtidigt som de är kick-ass på att skämta. En sån vill jag bli.

.

 

Till hela bloggen