Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

3 sätt att hålla sig motiverad fram tills våren kommer (på riktigt)

Tröja Cos Stores // Byxor Arket // Scarf Hermès // Loafers Massimo Dutti //Väska Beck & Söndergaard

 

I början av ett nytt år känns allt spännande och uppåt. Man har stora planer, nya målsättningar och roliga projekt man vill realisera. Januari kan visserligen kännas lång precis när man är i början av månaden, det är ju ändå 31 långa dagar som ska betas av, samtidigt som det ofta är väldigt tomt i plånboken. Men på något sätt brukar dessa 31 dagar gå av bara farten.

Sedan kommer februari. Och om ni är som jag så är det lätt att man börjar slira lite. Trots att man kanske sparkat igång de där roliga projekten så känns tillvaron gnetig och tungrodd. Det riktigt suger i en efter en rejäl dos energi. Längtan efter våren är enorm – var är den? Det enda som bjuds är minusgrader och slask om vartannat och motivationen sjunker allt snabbare mot botten. Och när vi väl når mars eskaleras frågan om var våren är. Mars ju är årets, enligt kalendern i alla fall, första vårmånad men ändå är det så segt, så segt. Och när solen ÄNTLIGEN visar sig med efterlängtad värme, tja då kommer direkt ett bakslag.

Jag är helt o-unik men jag längtar efter solen nu. Gör inte ni också det? För att göra tillvaron lite mer peppande så kommer här mina bästa tre tips för att hålla mars-motivationen uppe.

1. Gör en lista.

Nu menar jag inte en lista över allt och ingenting som du vill göra innan 2020 knackar på dörren. Nej, skriv ner en kort lista över uppgifter och delmål för varje vecka. Att slutföra och bocka av saker får dopaminet att flöda och kommer att hjälpa dig att hålla styrfart mot det större målet.

2. Bär färg

Bästa pick-me-up:en när våren inte kommer. Avprogrammera dig från allt det svarta och klä dig i färgGLADA outfits. Modern forskning har visat att när våra ögon möter färg så släpper våra hjärnor ifrån sig olika kemikalier som påverkar oss positivt både fysiskt och emotionellt. För visst blir man väl glad av ett par knalligt rosa byxor?

3. Ändra din morgonrutin

Ibland behöver man bryta invanda mönster och vanor för att höja motivationen. Ett bra sätt är att göra sin morgonrutin mer njutbar och energigivande än jobbig. Strössla ditt nyvakna jag med grejer som förgyller din morgon, oavsett om det är att sitta ner och äta frukost i lugn och ro, meditera i tio minuter eller smörja in dig med en lyxig kroppsolja efter duschen. Och är du inte en morgonmänniska så se till att minimera antalet saker du ska göra. Men se till att i alla fall få en stunds frisk luft. En promenad i friska luften på väg till jobbet är bästa starten.

Keeping it simple

Skjorta Cos Stores // Jeans Massimo Dutti // Skor Rizzo

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme

 

Skärtorsdagsinspo – takterrasserna som snart öppnar

Glad påsk guys!

Snart blir det fri lek hela helgen. Om ni som jag blir kvar i stan så kommer här några tips på härliga takterrasserna där man kan lapa sol, dricka drinkar och se solen gå ner över se horisonten.

Önskar er härliga stunder och en massa påskkyssar.

SUS – Stockholm under stjärnorna

Fem hus, fyra gator och två torg formar Stockholms mest spännande citykvarter Urban Escape. Högst upp breder ett enormt taklandskap ut sig, SUS, kort för Stockholm Under Stjärnorna. Den 1 200 kvadratmeter stora terrassen öppnade i somras och här, 47 meter upp i luften, samsas restauranger, barer, utomhusbio, träning och aktiviteter. Den 26 april öppnar SUS för säsongen – inte en dag för tidigt!

www.sthlmunderstjarnorna.com

Foto: AMF Fastigheter

Scandic Anglais Terrassen – ovanför Stureplan

Mitt ”go to”-ställe för skön stämning, bra musik och goda drinkar. Och med toppenläge intill Stureplan och vacker vy över Humlegården fortsätter Scandic Anglais takterrass att hålla fanan högt som en av stans bästa. Våning 7, tack!

www.scandichotels.se

Foto: Jimmy Eriksson

The Winery Hotel – vin, mat, pool, musik

Vin, vyer och vass musik. Skippa city och ta er ut till Solna; på Winery Hotels härliga takterrass kopplar man av med ett glas hantverksvin och italienska charkuterier medan solen går ner över Friends Arena. Hotellet öppnade 2016 och blev snabbt omtalat för sin helgjutna satsning på vin och allt därtill. Winery Rooftop är deras takbar inredd i industriell stil och med bekväma solstolar för skönt kvällshäng medan DJ:s spelar grym musik. Köper man ett dagspass får man även tillgång till takpoolen och ett rum för ombyte och avkoppling.

www.thewineryhotel.se

ARC – nykomlingen

Den 26 april slår nya designhotellet Blique by Nobis upp portarna. Beläget på Gävlegatan 18 leder portalen in på en grönskande gård. Tanken är att hotellet ska kännas som ett helt eget kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Hagastaden, ett kreativt community med stora sociala ytor där arkitektur möter konst möter konst möter design, musik och mat. Högst upp i huset ligger Arc med restaurang och utebar med milsvid utsikt 360 °. Takterrassen kommer garanterat att bli sommarens hetaste ”go to”-ställe.

www.nobis.se

Urban Deli – takpark mitt i stan

Takpark by Urban Deli är numera en institution bland Stockholms mäktigaste uteserveringar med utsikt. Högst upp i huset på Sveavägen 44 har man ett panorama över takåsarna och inför säsongen har terrassen fått en make-over och fått ett italienskt torg och en sydfransk apelsinlund där man kan gotta sig med sydamerikanska paraplydrinkar. Dessutom kommer underbara modeprofilen Fredrik Robertsson  att fylla takparken med underhållning och aktiviteter hela sommaren.

www.urbandeli.org/takpark

 

Påskhelgens äggigaste tips

Veckans mattips! Äggugglor och äggkycklingar som lyfter påskbordet på ett kick.

God mat och framförallt ägg hör ju högtiden till. Dessutom är det alltid kul att påskpyssla med ägg och smarriga bakverk och skapa sina egna versioner av klassikerna på matbordet i påsk. Dit hör definitivt de här ägg-stra (förlåt!) söta skapelserna.

Ett tips: Spola äggen i kallt vatten direkt efter kokning. Då upphör kokningen av ägget direkt, dessutom lossnar skalet lättare om ägget kyls.

Äggugglor och äggkycklingar – det här behövs
ägg
gröna oliver
tandpetare
morot
torkade blåbär

Gör så här:
Koka äggen hårdkokta (8–10 minuter). Spola dem i kallt vatten och skala dem.
Skala en morot och skär tunna remsor av den med osthyvel. Använd sedan kniv för att skära ut fötter, näbb och tuppkam.
Dela oliverna (= ögonen) på mitten och fäst dem med tandpetare som ögon på äggugglorna.
Skär runda små ögon av torkade blåbär och fäst dem på ägget med hjälp av tandpetare på äggkycklingarna.
Ta-da!

 

Till hela bloggen