Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

2019 – ett oskrivet blad

Culotter och skjorta Massimo Dutti (båda på rea) // Skor Rizzo // Handväska Beck & Söndergaard // Armband Lapponia 

 

Tänk va, ett nytt år. Ett helt nytt år ligger framför oss, som ett oskrivet blad redo att fyllas med saker att se, göra och uppleva. Ett år som för med sig nya jobbprojekt, äventyr och möjligheter. Det finns en spänning och en ovisshet i att inte veta vad det kommer att innehålla. Jag öppnar min nya kalender och konstaterar snabbt att förutom några få anteckningar i januari så gapar sidorna tomma.

Flera av mina bloggkollegor brukar skriva årssummeringar, ni vet sammanfatta det gångna året i en Nyårslista som ger en inblick i stora händelser som definierat året och som de sedan jämför med tidigare års listor. Visst kan det vara kul att sammanfatta året och se tillbaka och minnas vad som hänt. Men jag är inte så mycket för att se bakåt. Jag tittar hellre framåt och jag har stora förväntningar på det nya året. Dessutom var 2018 ett år med mycket känslor, positiva men framförallt av stor sorg eftersom det var första året utan pappa. Så på så vis var 2018 oerhört tungt varför jag ogärna vill se tillbaka på det av den anledningen.

Att däremot blicka framåt på 2019 fyller mig med stor entusiasm och iver! Ett nytt år ger ju möjlighet till en nystart, eller åtminstone känslan av att all är möjligt. Var det förresten några av er som avlade några nyårslöften på nyårsafton? Jag gjorde det inte, jag har aldrig haft för vana att göra det. För mig är begreppet nyårslöften lite knepigt eftersom de antyder att någonting måste ”lösas” eller hållas fast vid, nästan som ett straff. Jag skulle önska att man i stället kallade dem för nyårsintentioner. För en riktad intention, däremot, föds ur din sanning, den fokuserar på förståelse och signalerar en rörelse framåt.

Nu skrev jag nyårslöfte i måndagens inlägg (här) men det var utan att lägga någon värdering i det och jag har som sagt aldrig riktigt avgett nyårslöften av mer traditionell karaktär. Det är så lätt att det blir en gimmick av hela nyårslöfte-grejen. Däremot brukar jag alltid skriva ner mina intentioner, korta punkter över vad jag önskar mig att det nya året ska innehålla och i vilken riktning jag vill gå. Som en avsiktsförklaring med målsättningar att ta sträva mot som känns spännande, inspirerande och utvecklande. Tydliga tankar kring hur jag vill att mitt år ska bli.

intention (latin inteʹntio, av inteʹndo ’spänna’, ’sträcka’, ’rikta sin uppmärksamhet på’), avsikt

Ledordet för 2019 för mig blir alla gånger utveckling. Jag har höga ambitioner och en enorm lust att kasta mig över nya saker och ta till mig ny kunskap. Under det här året ska jag:

… jobba järnet för att lanseringen av vårt varumärke akenberg ska bli så bra som det bara är möjligt och att bolaget verkligen lyfter. Jag kan knappt tro att det snart är dags men jag känner mig mer redo än någonsin inför detta nya steg i livet.

… bli mer tålmodig och acceptera att alla andra inte nödvändigtvis jobbar i mitt tempo.

… läsa fler böcker.

… utveckla mitt eget företag, under årets gång har jag jobbat med några nya kunder som jag hoppas få möjlighet att bygga vidare på under 2019. Men jag vill även arbeta mer mot pr-branschen och hitta nya kundsegment. Ökad omsättning är målet samt ha kul på vägen!

… investera i en ny klocka.

… bli bättre på att släppa på mitt kontrollbehov och vara öppen för fler spontana äventyr, det skulle verkligen inte skada.

… träffa vänner oftare och inte vara så mycket stugsittare. Jag vet ju att jag inspireras av att möta och umgås med intressanta och begåvade människor.

… bli snällare mot mig själv och min kropp.

… fortsätta att utveckla bloggen och satsa tid på samarbeten för att skapa ännu bättre innehåll. Min ambition är att Sweet spot stories ska ge er en daglig dos glädje och vara en destination för inspiration.

… doppa fötterna i Medelhavet från valfri plats.

… ha balkongfest. En copy från förra årets lista då detta inte blev av. Önskvärda ingredienserna: sol, värme, vänner, ballonger och en faslig massa champagne.

… spela mer golf.

… hoppa upp i sadeln igen. Saknar verkligen ridningen och närheten till hästarna.

… åka tillbaka till Gleneagles för helgen jag spenderade där var fantastisk; gärna i samband med Solheim Cup i september.

… göra mitt bästa för att mammas flytt ska gå så smidigt som möjligt och att hon kommer tillrätta i sin nya lägenhet. Det kommer att bli en stor omställning för oss alla, inte minst att sälja huset där vi syskon växte upp.

… realisera akenbergs första stora samarbete till sommaren (big things coming up!)

… klara av att kunna gå ner i spagat igen. Copy paste på den.

… leta efter en större lägenhet och gå på fler visningar för att bilda mig en bättre uppfattning om var och hur jag vill bo.

… jobba färre kvällar och helger. Svårt eftersom jag inte ser mitt jobb som ett jobb utan som ett sätt att leva.

…  sluta gå i samma spår utan våga ta nya steg i karriären med projekt och uppdrag som lockar – även om jag är skitskraj. Utveckling sker inte utan att ta risker.

… sluta äta så mycket tuggummi och sköta min tandhygien bättre.

… få bättre ordning i garderoben. Kommer underlättas om jag hittar den där lägenheten (se ovan).

… skaffa mig en espressomaskin.

… äta skaldjur i ofantliga mängder. Jag vet inget godare i världen än det.

… sitta i en eka med ett metspö i handen och det ska vara spegelblankt på vattenytan och solen ska värma och jag ska vara lika glad även om jag inte får något napp.

… flörta!

Vad kommer att hända ditt år 2019?

 

Hårfint

Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Högst på accessoartoppen just nu? Hårsmycken i form av klämmor och spännen i roliga färger och former.

 

Hårnål i silver Ariana Boussard-Reifel // Hårspänne med nitar Valentino // Äggformat hårspänne Charlotte Chesnais // Hårklämma i kristall Jennifer Behr

Hårklämma Rosantica By Michela Panero // Körsbärsformat hårspänne La Label // Hårkammar med Swarovskipärlor och emalj Jennifer Behr

Hårnålar i blomform Philippa Craddock // Hårspänne med fuskpärlor Lelet NY// Hårspänne med blommor Hvisk // Hårklämma Hvisk

 

Vecka 8

På något otroligt sätt har det blivit måndag igen? Förstår ingenting. Fattar heller inte hur vi redan har hunnit passera halva februari. Fast det innebär ju förstås att det snart är VÅR! Det är sol på min balkong och igår efter att jag kommit hem från mamma där vi packat inför flytten satt jag där och drack espresso och hörde vårfåglarna sjunga. Den känslan.

Nog om det. Nu ringer vi in veckan som för min del består av intervjuer, strategimöten, säljsnack, en smygläsning och en flytt.

Glad måndag!

 

Fredag, flyttbestyr, pr-planer och AW

Hej vänner.

Oj, den här dagen och hela veckan har sprungit iväg. Jag har knappt hunnit sitta ner en enda sekund känns det som för det har gått i ett sedan i måndags – då vi fick besked från kommunen att mamma har fått en lägenhet på omsorgsboende! Alltså ni anar inte hur skönt det beslutet var att få. Vi har väntat så himla länge och det är så skönt att det äntligen är klart. Mamma har ju så svårt att röra sig och det har blivit så mycket sämre den sista tiden. Bara senaste veckorna har hon ramlat nästan varenda dag och det är bara ren tur att hon inte slagit sig värre än vad hon har gjort. Dessutom är det så välkommet att hon nu får flytta för mamma är så himla social så det har varit svårt för henne att bo kvar i huset alldeles själv sedan pappa dog, även om hon fått mycket hjälp av hemtjänsten och att hon varit på dagverksamhet flera dagar i veckan.

Det kommer att bli så bra med lägenheten tror jag, där hon har personal och ett helt gäng med massa glada tanter och gubbar utanför dörren. Och för egen del ska det bli himla skönt att slippa gå med det stora ansvaret för henne som jag har burit på under en lång tid, att jag snart kan lämna över mycket till kunnig personal. Jag är så lättad och det finns nog risk att jag bryter ihop efter flytten nästa fredag när stressen liksom släpper och kroppen vågar efter.

Men det är mycket att fixa och fort ska det går. Från det att man tackar ja har man en vecka på sig att flytta in. Men det löser sig, vi resonerar som så att bara hon är på plats så fixar vi allt pö om pö. Så tiden har inte funnits till allt som stod på min to do-list. Jag skulle till exempel bloggat i morse och sedan haft ett viktigt kundmöte men var tvungen att flytta det och hjälpa mamma. Det är som det är, ibland måste man prioritera vad som faktiskt är viktigast.

Nu har jag i alla fall fått i mig lite energi och ska i rask takt röra mig bort till Anglais där AnnKathrin och jag har ett möte inbokat. Hon har kommit ner från Luleå för att vi ska kunna ha kvalitetstid och skissa på nya produkter, gå igenom försäljning och prata ihop oss om lite marknadsföringsaktiviteter. Vi har så mycket kul på gång, både event och ett galet spännande samarbete till sommaren som ni definitivt kommer att få veta mer om längre fram! Efter det ska vi gå och träffa vår nya pr-byrå. Det känns verkligen jättebra att sajna med dem och det blir spännande att höra deras ideér och tankar. När vi är klara väntar sedan en kul AW med ett gäng powerdonnor på Berns, vilket ska bli riktigt härligt, inte minst därför att jag så sällan är kvar i stan efter jobbet. AnnKathrin och jag ska skåla i Champagne har vi sagt för vi har liksom inte riktigt hunnit med att fira att vi har lanserat, men ikväll så!

Fast innan allt detta sker ska vi kasta oss tillbaka till förra torsdagen. På kvällen var jag nämligen inbjuden till Lisa och Fabian, grundare av Nordics Knots som nu lanserar i Sverige efter en riktig framgångssuccé i USA. De hade valt att ha eventet i sin lägenhet och det var så himla trevligt. Jag blev helt kär i inredningen och färgpaletten, för att inte tala om mattorna som ju var huvudanledningen till att jag och Anna, som följde med mig, var där.

Kan vi tala om hur snygg denna soffa från Massproductions är? Formen är underbar och kulören är så rätt. Jag kan verkligen se mig själv draperad i denna därhemma hos mig, haha.

Och mattorna, så otroligt fina. Jag fastnade särskilt mycket för den greige som ni såg under soffan och den här rosa ullmattan som var helt ljuvligt mjuk och len.

Alla mattor är inspirerade av Norden och gamla mönster som har fått en modern touch. Efter att ha sett deras fina lya insåg jag hur mycket mattor gör för ett hem så jag ska definitivt budgetera för det när det är dags för mig att köpa mig en ny lägenhet.

Men nu är det fredag, tjohoo! Jag hoppas att ni får en härlig dag och helg om vi inte hörs mer innan dess.

 

Till hela bloggen