Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

2019 – ett oskrivet blad

Culotter och skjorta Massimo Dutti (båda på rea) // Skor Rizzo // Handväska Beck & Söndergaard // Armband Lapponia 

 

Tänk va, ett nytt år. Ett helt nytt år ligger framför oss, som ett oskrivet blad redo att fyllas med saker att se, göra och uppleva. Ett år som för med sig nya jobbprojekt, äventyr och möjligheter. Det finns en spänning och en ovisshet i att inte veta vad det kommer att innehålla. Jag öppnar min nya kalender och konstaterar snabbt att förutom några få anteckningar i januari så gapar sidorna tomma.

Flera av mina bloggkollegor brukar skriva årssummeringar, ni vet sammanfatta det gångna året i en Nyårslista som ger en inblick i stora händelser som definierat året och som de sedan jämför med tidigare års listor. Visst kan det vara kul att sammanfatta året och se tillbaka och minnas vad som hänt. Men jag är inte så mycket för att se bakåt. Jag tittar hellre framåt och jag har stora förväntningar på det nya året. Dessutom var 2018 ett år med mycket känslor, positiva men framförallt av stor sorg eftersom det var första året utan pappa. Så på så vis var 2018 oerhört tungt varför jag ogärna vill se tillbaka på det av den anledningen.

Att däremot blicka framåt på 2019 fyller mig med stor entusiasm och iver! Ett nytt år ger ju möjlighet till en nystart, eller åtminstone känslan av att all är möjligt. Var det förresten några av er som avlade några nyårslöften på nyårsafton? Jag gjorde det inte, jag har aldrig haft för vana att göra det. För mig är begreppet nyårslöften lite knepigt eftersom de antyder att någonting måste ”lösas” eller hållas fast vid, nästan som ett straff. Jag skulle önska att man i stället kallade dem för nyårsintentioner. För en riktad intention, däremot, föds ur din sanning, den fokuserar på förståelse och signalerar en rörelse framåt.

Nu skrev jag nyårslöfte i måndagens inlägg (här) men det var utan att lägga någon värdering i det och jag har som sagt aldrig riktigt avgett nyårslöften av mer traditionell karaktär. Det är så lätt att det blir en gimmick av hela nyårslöfte-grejen. Däremot brukar jag alltid skriva ner mina intentioner, korta punkter över vad jag önskar mig att det nya året ska innehålla och i vilken riktning jag vill gå. Som en avsiktsförklaring med målsättningar att ta sträva mot som känns spännande, inspirerande och utvecklande. Tydliga tankar kring hur jag vill att mitt år ska bli.

intention (latin inteʹntio, av inteʹndo ’spänna’, ’sträcka’, ’rikta sin uppmärksamhet på’), avsikt

Ledordet för 2019 för mig blir alla gånger utveckling. Jag har höga ambitioner och en enorm lust att kasta mig över nya saker och ta till mig ny kunskap. Under det här året ska jag:

… jobba järnet för att lanseringen av vårt varumärke akenberg ska bli så bra som det bara är möjligt och att bolaget verkligen lyfter. Jag kan knappt tro att det snart är dags men jag känner mig mer redo än någonsin inför detta nya steg i livet.

… bli mer tålmodig och acceptera att alla andra inte nödvändigtvis jobbar i mitt tempo.

… läsa fler böcker.

… utveckla mitt eget företag, under årets gång har jag jobbat med några nya kunder som jag hoppas få möjlighet att bygga vidare på under 2019. Men jag vill även arbeta mer mot pr-branschen och hitta nya kundsegment. Ökad omsättning är målet samt ha kul på vägen!

… investera i en ny klocka.

… bli bättre på att släppa på mitt kontrollbehov och vara öppen för fler spontana äventyr, det skulle verkligen inte skada.

… träffa vänner oftare och inte vara så mycket stugsittare. Jag vet ju att jag inspireras av att möta och umgås med intressanta och begåvade människor.

… bli snällare mot mig själv och min kropp.

… fortsätta att utveckla bloggen och satsa tid på samarbeten för att skapa ännu bättre innehåll. Min ambition är att Sweet spot stories ska ge er en daglig dos glädje och vara en destination för inspiration.

… doppa fötterna i Medelhavet från valfri plats.

… ha balkongfest. En copy från förra årets lista då detta inte blev av. Önskvärda ingredienserna: sol, värme, vänner, ballonger och en faslig massa champagne.

… spela mer golf.

… hoppa upp i sadeln igen. Saknar verkligen ridningen och närheten till hästarna.

… åka tillbaka till Gleneagles för helgen jag spenderade där var fantastisk; gärna i samband med Solheim Cup i september.

… göra mitt bästa för att mammas flytt ska gå så smidigt som möjligt och att hon kommer tillrätta i sin nya lägenhet. Det kommer att bli en stor omställning för oss alla, inte minst att sälja huset där vi syskon växte upp.

… realisera akenbergs första stora samarbete till sommaren (big things coming up!)

… klara av att kunna gå ner i spagat igen. Copy paste på den.

… leta efter en större lägenhet och gå på fler visningar för att bilda mig en bättre uppfattning om var och hur jag vill bo.

… jobba färre kvällar och helger. Svårt eftersom jag inte ser mitt jobb som ett jobb utan som ett sätt att leva.

…  sluta gå i samma spår utan våga ta nya steg i karriären med projekt och uppdrag som lockar – även om jag är skitskraj. Utveckling sker inte utan att ta risker.

… sluta äta så mycket tuggummi och sköta min tandhygien bättre.

… få bättre ordning i garderoben. Kommer underlättas om jag hittar den där lägenheten (se ovan).

… skaffa mig en espressomaskin.

… äta skaldjur i ofantliga mängder. Jag vet inget godare i världen än det.

… sitta i en eka med ett metspö i handen och det ska vara spegelblankt på vattenytan och solen ska värma och jag ska vara lika glad även om jag inte får något napp.

… flörta!

Vad kommer att hända ditt år 2019?

 

Måndagsmood

Tar några minuter för att hämta andan och landa. Det har varit intensiva dagar på sistone. Jag vet inte hur det är med er men den här sommaren går med ljusets hastighet. Jag antar att jag alltid känner mig så när vi närmar oss slutet av augusti, men den här sommaren har gått extra fort och det har varit mycket jobb. Inte för att jag klagar – men jag kommer på mig själv med att önska att det skulle sakta ner lite.

I helgen har jag gått igenom pressklipp och tagit itu med efterarbete efter våra tre Akenberg event i förra veckan. AnnKathrin åkte hem till Luleå igen och nu jobbar vi stenhårt inför New York-resan i höst. Sedan har jag besökt mamma för att fira henne på födelsedagen. Då berättade min bror att de köpt nytt hus som de visade bilder på – så fint! – och det fick mig att drömma om var och hur min framtida lägenhet kan se ut (och en tjej kan drömma, eller hur?).

Eftersom jag tar mig en stunds återhämtning så har jag surfat runt lite i webbutikerna. Det är ju ändå måndag och jag som alltid är uppe med tuppen har behov av stor snooze-knapp just nu. Den här Filippa K-tröjan i beige merinoull är så skön att cocoona i och jag kan redan säga att det var en bra investering. På tal om tröjor är jag på jakt efter en tajt finstickad polo att bära under kavajen i höst. Den här och den här står högt på min lista.

Förresten, för inte så länge sedan såg jag om filmen ”Ett bra år” med Russell Crowe, och jag kan inte nog rekommendera den. Den handlar om finanskillen Max Skinner som förlorar sitt jobb och flyttar till Provence och en vingård han har ärvt av en släkting. Miljön är helt underbar och den påminde mig om hur viktigt det är att skapa sig en tillvaro med livskvalitet och kärlek – och varför inte i södra Frankrike. Har ni sett filmen? Vad tycker ni om den? Jag är så sugen på att göra en road trip längs vägarna i Provence. Så i går kväll sökte jag runt lite och hittade underbara små lyxpärlor där man kan ta in, som Château de Valmer där man har stranden alldeles intill, La Bastide de Gorges i Luberon, exklusiva La Réserve Ramatuelle med sin magiska utsikt några minuter från Saint-Tropez, och förstås det genuinte provensalska Le Mas Candille i oasen Mougins som stått på min bucket list länge. Men det får vänta, nu är det måndag och fullt fokus på jobb.

Hoppas att er helg var härlig!

 

Maximera sommaren – hur man gör det bästa av sommaren (innan den är över)

Kan ni förstå hur fort sommaren går? Augusti står i full blom och även om jag räknar september som en sommarmånad så går det inte att undgå att de ljumma kvällarna blir allt mörkare och soliga dagarna allt färre. Så nu gäller det att maxa det sista av sommaren

Även om sommaren kanske inte är densamma nu som när vi var barn finns det något nostalgiskt över årstiden som verkligen får mig att vilja njuta av varje liten sista bit innan den försvinner. Jag tänkte på roliga sommarminnen jag samlat på mig och det fick mig att sätta ihop en liten lista över saker jag skulle vilja hinna med innan sommaren är över. Så i dag delar jag med mig av en lista med kul saker att göra och hur man kan göra det bästa av sommaren innan den lämnar oss för den här gången.

1. Gör en digital detox

Om du ännu inte redan gjort en digital detox så kan jag verkligen rekommendera det! Oavsett om det bara är för en helg eller en hel vecka så känns det så befriande och tillåter en att bli närvarande i nuet. Här är några av fördelarna med att ta ett break från sin smartphone, dataskärm och sociala medier. Det är jättesvårt, jag vet, och särskilt om man är tillbaka på jobbet där man ständigt är omringad av dem, men försök att ta ett par dagars retreat åtminstone.

2. Åk ut i skärgården

Stockholms skärgård är fantastisk. Med 24.000 öar, kobbar och skär från Arholma i norr till Landsort i söder är det en unik miljö att vistas i, inte minst under sensommaren då vattnet fortfarande är varmt men de flesta turisterna har åkt hem. Hoppa på en Waxholmsbåt och ta en lunchkryss, gör en heldagsutflykt eller en hel båtluff med övernattning. Det finns massor av pärlor att välja bland och på många öar finns både restauranger, hotell och vandrarhem – och resan är förstås halva nöjet.

3. Tänd grillen

Det finns inget som lukten av hamburgare och kyckling på grillen som får det att kännas som sommar. Utnyttja möjligheten att vara utomhus och grilla så mycket som bara är möjligt. Om hamburgare och kyckling inte är din grej så finns det ett bibliotek med smarriga grillrecept för vegetarianer några klick bort.

4. Besök en vass glassbar

Vår kärlek till glass är passionerad och det finns väl inget godare är välgjord hantverksglass. Vanilj, choklad, pekannöt, romrussin, jordgubb, pistage – oavsett vilken smak som är din favoritsmak så passa på att njuta. Några av mina favoritglasställen är Stockholms Glasshus, King Scoopa, Scarfó, Fryst, Taverna Brillo och Eataly.

5. Skicka ett vykort

Ja, vykort existerar fortfarande! Jag älskar att skicka vykort när folk fyller år, har fått nytt jobb eller bara för att. Men att skriva och posta vykort på somrarna är alltid lite extra speciellt, särskilt om man är på semester på något härligt ställe som man vill dela med sig av. Kommer garanterat att få adressaten att le brett.

6. Se en klassisk sommarfilm

Klassiska sommarfilmer betyder olika saker för oss men på min lista finns: Jalla, Farväl Falkenberg, Hajen, Änglagård, Vi hade i alla fall tur med vädret, Dirty Dancing och Den bästa sommaren.

7. Ta riktiga foton och gör ett fint album

Ta fram den hederliga systemkameran, fånga sommarens festligheter och gör sedan ett old school fotoalbum. Det kommer bli så härligt att plocka fram och bläddra i när vintern rasar utanför fönstret.

8. Fixa en spelkväll

Stäng av tv:n, lägg undan telefonen och bjud in familj, vänner och grannar till en hederlig spelkväll. Plocka fram de klassiska gamla brädspelen – Jägersro, Monopol, Trivial Pursuit – dra en spader, lek charader eller pröva något nytt roligt sällskapsspel. Se till att ha gott om snacks och smarriga drinkar!

9. Se utomhusteater/-bio

Sommar är för mig lika med kultur. Än finns det tid till härliga kulturupplevelser utomhus. I Stockholm pågår Parkteaterns program ända fram till första september och nu i augusti visas även utomhusbio på flera ställen i stan. Att sitta ute med en film över knäna och se på film på en stor duk medan mörkret sänker sig är helt underbart!

10. Ha knytkalas

Fixa till ett stort knytkalas. Bjöd över folk till en avslappnad kväll, låt dem ta med sig sina favoriträtter ch fira det faktum att det är sommar. Glöm inte cocktailarna!

 

 

Fredagskänsla och fruktisglass

Glad fredag! Dagarna rusar förbi och det har varit fullt ös för Akenberg under modeveckan. Gårdagens pressevent blev så lyckat, en riktigt härlig mingelfest – ska berätta mer senare.

Man älskar ju fest i alla former, eller hur? Både uppstyrda smokingfester som planerats månader i förväg med trerätters och hela tjottaballongen, men lika mycket ett snabbt ihoproddat trädgårdsparty med grannarna där alla tar med något till buffébordet. Ansvarar man för kommer här ett tips jag fångat upp ur Annas pyssliga festfixarbok, nämligen fruktisglass. Perfekt så här på sommaren, både enkelt att göra, nyttigt och gott. Och hörrni nu är det fredag!

Du behöver:
1 ask vindruvor, välj gärna ekologiska och kärnfria
grillspett

Så här gör du:
Skölj druvorna och trä upp dem på grillspetten. Lägg dem i frysen i minst två timmar. Låt dem tina ett par minuter innan du ska äta dem. De frysta vindruvorna smakar nästan som Piggelin!

 

Foto: Jeanette Dahlström

 

Till hela bloggen