Jenny Olsson

Jenny Olsson har tillhört journalisteliten i många år och skriver regelbundet för en rad magasin och varumärken. Hon är också grundare av konceptet Golfilicious och har hittills publicerat fem böcker. Kreativt bollplank, redaktionschef, projektledare och konceptutvecklare är andra roller Jenny skriver på sitt cv och som hon gärna tar sig an. För, som hon menar, det vore ju dumt att ägna sina 10 000 arbetsdagar i livet med att alltid göra samma sak. Och tråkigt.


Bloggen hör till kategorin "livsstil" och är en levande inspirationskälla med en skön mix av ämnen såsom träning och hälsa, stil och skönhet, tankar och drömmar om livet och karriären. Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om här. Och så får ni följa med på resor, såväl mentala som jordiska när Jenny söker nya sweet spots.


Är du intresserad av ett samarbete eller annonsering? Kontakta collaborate@sweetspotstories.com
För övriga frågor hör av dig till info@sweetspotstories.com

Jenny Olsson

Stark i tron om att livet inte handlar om vilka du känner utan om vilka du möter, älskar Jenny att möta nya människor. Om detta och allt annat som får hennes hjärta att slå lite snabbare får ni läsa om i hennes blogg.

18 snabba med Camilla Lennarth

Fem år efter proffsdebuten tillhör Camilla Lennarth svensk damgolfs främsta talanger på Europatouren. Nu är siktet för Stockholmstjejen inställt på att ta sin nästa seger.

Lägg namnet på minnet för vårt tips är att du kommer att få höra det betydligt oftare. Camilla Lennarths golfkarriär har nämligen bara börjat. Förra säsongen var hennes hittills bästa resultatmässigt och hon har klättrat stadigt på rankingen. Det rätta temperamentet finns där, liksom självförtroendet. Slagen och puttningen sitter. Vinnarskalle hade hon redan som liten och rutin har hon hunnit skaffa sig. Nu ska hon bara få allt att stråla samman vid ett och samma tillfälle så att hon vinner ännu en LET-titel.

1.  Vad ser du allra mest fram emot under 2017 års säsong? 

– Att komma ut och tävla igen, spela bra golf och träffa kompisarna. 

2. Vad känner du är din största prestation hitintills? 

– Min vinst på LET i Slovakien 2014.

3. Berätta något som de allra flesta inte känner till om dig?

– Jag är grym på att fickparkera!

4. Vad hittar man alltid i ditt kylskåp? 

– Ägg.

5. Favoritfilm någonsin?

– ”The Hangover”. Den ger mig alltid ett garanterat gott skratt.

6. Vad gillar du mest att stå och nöta på och hur ser din träningsrutin ut?

– Chippingen nöter jag mycket på, jag har stor utvecklingspotential där. Jag har ingen speciell träningsrutin men har några specifika träningspass som jag ska hinna med under en vecka. Sen ser jag till att hinna spela mycket på banan. 

7. Vem är din favoritidrottsperson?

– Roger Federer, inte bara för hans prestationer utan även för hans sätt att vara utanför banan. 

8. Hur skulle du beskriva din personlighet?

– Mina bra sidor är att jag har en vilja att utvecklas och är glad och social. Min sämsta sida är att jag blir arg när jag är hungrig!

9. Vad är du stolt över? 

– Min familj, och över vad jag har åstadkommit hittills i livet.

10. Om kalorier inte existerade, vilken dessert skulle du goffa i dig?

– Jag är inte så svag för desserter, men däremot är lösviktsgodis min akilleshäl… 

11.  Vilken är den bästa present som du någonsin har gett bort eller fått?

– När jag bjöd min pappa på resa och logi till British Open 2013 för att han skulle få se mig spela.

12.  Om du inte hade blivit golfproffs, vad skulle du ha arbetat med då?

– Jag gillar att vara aktiv själv och tycker verkligen det är viktigt att ungdomar rör på sig, så möjligtvis gymnastiklärare.

13.  En oförglömlig plats du nyligen besökt?

– Otroligt vackra stränder runt Barwon Heads i Australien. 

14.  Om du vann 10 miljoner kronor och var tvungen att investera dem rakt av, vad skulle du göra då? – I en bra välplanerad lägenhet med härlig balkong i Stockholm. 

15. Vad är det pinsammaste du har gjort på en golfbana?

– Under min tidiga amatörtid hade jag ett väldigt häftigt humör. Jag blev så arg på ett inspel till green på Lidingö Golfklubb under ett Stockholms-seriespel att mamma blev tokig på mig för mitt dåliga uppträdande. Så jag blev tokig tillbaka och hon fick genast avgå som caddie.

16. Vad gör du helst en ledig dag utanför golfbanan?

– På en ledig dag vill jag sova tills jag vaknar av mig själv, och sedan ligga kvar i sängen ett bra tag för att på eftermiddagen träffa kompisar eller utöva någon annan sport än golf. 

17. Om du resten av ditt liv bara fick spela golf med en enda klubba, vilken skulle du välja?

– Det blir järnsjuan som är min mest nötta klubba i bagen. 

18. Vem skulle du vilja gå ut i ledarboll tillsammans med den sista speldagen?

– Det skulle bli mina bästa tjejkompisar på touren: Marianne Skarpnord, Brooke Pancake och Anna Nordqvist. Det skulle bli bra golf och många skratt.

Följ Camilla Lennarth på sociala medier! Instagram: @camillalennarth Twitter: @camillalennarth

Foto: LET